Brawl Stars - nic pro konzolisty ani majitele PC

Jsou malí, jsou barevní, jsou kreslení a hlavně – jsou ozbrojení. Vydej se společně s námi pátrat v historii stále vyhledávané mobilní hry Brawl Stars a poodhalme společně tajemství, které tuhle gamesu neustále drží na vrcholných příčkách oblíbenosti.

Jdeme na to.

 

Kde se vzaly Brawl Stars

Brawl Stars je mobilní multiplayerová hra založená na herním žánru MOBA. V roce ji do světa vypustila finská herní společnost Supercell a vykouzlila tak kupu zábavy pro všechny, koho baví střílečky z pohledu třetí osoby.

Hned na začátku si každý hráč zvolí svého Brawlera – tedy postavičku, za kterou ve hře budou hrát. To, kolik hráčů se nakonec připojí do hry, záleží na zvoleném módu, kterých máš na začátku k výběru hned několik.

K novým Brawlerům se dostaneš různými cestami – buďto se ti odemknou prostřednictvím Starr Drops, Brawl Passu nebo si je můžeš koupit v obchodě. Ke každému Brawlerovi pak samo sebou můžeš dokupovat nejrůznější vychytávky v podobě tzv. skinů, které ovlivňují vzhled, animace i zvuky jednotlivých postav.

Brawl Stars – Brawl Pass a Sezóny

Brawl Pass přibyl do hry v roce 2020 a ve zkratce jde o systém odměn, jehož základní verzi mají všichni hráči zdarma. Za bitky a splněné úkoly dostáváš expy, díky kterým se posouváš v žebříčku Brawl Pass a za své výkony můžeš být odměněn některou z příjemných motivačních záležitostí, mezi kterými nechybí gemy, skiny, mince, power pointy, apod.

Každý Brawl Pass trvá jednu sezónu a ta vždy přináší nové tematické skiny a jednoho chromatického brawlera. O tom, co by měla ta či ona Sezóna přinést, anebo jaké další novinky si pro tebe vývojáři nachystali, se coby hráč můžeš dozvědět z pravidelně vycházejícího videa, které se ukrývá pod názvem Brawl Talk a je vždy ke shlédnutí na oficiálním youtube kanálu téhle hry. Časté aktualizace hry a nový obsah, který je do hry neustále dodávám drží hru Brawl Stars mezi nejoblíbenějšími hrami na mobilní telefony.

V roce 2019 získala hra Brawl Stars několik nominací a o rok později se stala druhou nejvýdělečnější hrou na mobilní telefony. Brawl Stars si hráči do svých telefonů stáli už více než 200 milionkrát a dá se předpokládat, že ani touto závratnou cifrou Brawl Stars nekončí.

Brawl Stars × Supercell

Brawl Stars v rámci esportu

Ačkoliv bys možná Brawl Stars na e-sportové scéně nečekal, patří mezi ně už poměrně dlouho. Každoročně se koná Brawl Stars Championship, kde se nejlepší hráči Brawl Stars v rámci svých týmů postaví proti sobě a svedou nelítostnou bitvu o první místa i hodnotné ceny. Že nechápeš, jak taková hra může na poli esportu fungovat? No úplně normálně. Když se může soutěžit v kosení obilí v esportové obdobě hry Farming Simulator, tak proč ne v Brawl Stars. Chceš vědět víc? Tak se mrkni na oficiální youtube kanál Brawl Stars Esports nebo třeba na tohle video:

 

Brawl Stars merch

Brawl Stars se těší vysoké oblibě napříč generacemi i odvětvími. Vedle videoherního průmyslu zasáhl i segment herních předmětů. Brawl Stars merch nabízí široký výběr nejrůznějších figurek, které se těší asi největší oblibě. Na našem schopu jsou v topu Figurky Brawl Stars sběratelské, dodávané v balení po třech kusech a vysoké oblibě se těší taky Figurky Brawl Stars 8ks Deluxe Box, který jedním vrzem rozšíří tvou sbírku figurek Brawl Stars hned o několik nových kousků. Vedle Brawl Stars figurek jsou k dostání taky různorodé Brawl Stars klíčenky a dokonce i hračky. Brawl Stars najdeš například mezi plyšovými hračkami, což ocení zejména nejmenší milovníci této akční libůstky. Vždyť kdo by nechtěl pomuchlat 30 centimetrovou plyšovou hračku Brawl Stars Leon nebo jeho o 10 čísel menší kámošku v podobě plyšové hračky Brawl Stars Shelly.

Brawl Stars závěrem

Vsadím boty, že se mezi širokou komunitou hráčů najdou i ti, kteří o existenci Brawl Stars neměli do dneška ani potuchy. Přiznám se bez mučení, já mezi ně ještě nedávno patřila taky. Myslím si, že hlavním důvodem je fakt, že Brawl Stars zatím – a to by se mělo podtrhnout – nepatří mezi hry na PC a v nabídce her je nenajdou ani majitelé konzolí.

Jestli se třeba do budoucna dočkáme Brawl Stars expanze na další herní platformy, to se uvidí až časem. Pokud se tak ale stane, tak by se hráčská základna mohla rozšířit naprosto zásadním způsobem a hře Brawl Stars by to krom jiného mohlo pomoct se i další roky udržet na špičce hráčské oblíbenosti.