Fenomén Minecraft, aneb kostka, která je stále v kurzu

O hře Minecraft

Objevujte a tvořte cokoli, na co si troufnete. Ať už jsou to obyčejné Minecraft domy, nebo hrad, který každého ohromí, je pro vás Minecraft to pravé. Prozkoumejte náhodně generující se světy, ve kterých platí, že fantazii se meze opravdu nekladou.

Pro tuhle hitovku je typická její jednoduchá kostičková grafika, která vás rozhodně překvapí. Nejlepší na celé hře je, že si tu můžete skutečně dělat, co chcete a je jen na vás, jestli si svůj svět budete pěkně opečovávat, anebo si střihnete pár bojů s nebezpečnými příšerami, které v noci nespí a jejich jediným úkolem je vás zabít.

Představujeme herní režimy Minecraftu

Nás na téhle legendě nejvíc baví, že nabízí pět herních režimů, ve kterých se najde snad opravdu každý. Pokud budete hledat nějakou typickou oddechovku, vyberte základní režim Survival (přežití). Budete si tu stavět domy, hledat potravu a bránit se příšerám, které na své cestě potkáte. Opakem téhle „pohodičky“ je pak tzv. Hardcore, který nenabízí volbu obtížnosti, takže pokud to nedáte a dostane vás nějaká ta příšera, smaže se nemilosrdně celý váš svět, který jste si klidně mohli budovat desítky hodin. My máme rádi Creativ, u kterého už název napovídá, že tu neplatí žádné meze, máte neomezené zdroje a můžete být doslova nezničitelní! Chcete-li soutěžit s dalšími hráči, zvolte si režim Adventure. A pokud zrovna nemáte náladu na výzvy, můžete v režimu Spectator proplout svým světem jako neviditelný a naprosto bez rizika.

Hra Minecraft pro konzole

Něco málo z historie

Minecraft letos slaví už 12 let od svého vzniku a za tu dobu se může pyšnit více než 180 milióny prodaných titulů na všech možných platformách. Ať už chcete hrát Minecraft na ps4 nebo Minecraft na ps3 či Minecraft na Xbox one, úspěch je předem zaručen! Věděli jste, že v prodeji tato herní klasika překonala už i legendární hru Tetris, o které se říkalo, že ji jen tak něco netrumfne? A hele, stačil jeden dobrý nápad švédského vývojáře zvaného Notch, neokoukaná basic grafika, zombíci a spokojení hráči, kteří si své postřehy a dojmy sdělovali přes YouTube. Geniální!

Hrajte Minecraft s kamarády

Víte, že Minecraft může hrát i několik hráčů najednou? Buď na jedné konzoli anebo online, což se jistě v této bláznivé době hodí. Využít k tomu můžete veřejnou síť nebo si třeba zřiďte server vlastní.

Hra Minecraft postavička Steva

Na co nesmíte zapomenout?

A až se hráčsky nabažíte, mrkněte u nás na webu na povedený merch a herní předměty, které by vám doma rozhodně neměly chybět. Ať už je to Minecraft Steve figurka do sbírky, Minecraft Zombie lampička nebo třeba Minecraft Creeper sklenička, fantazii se meze nekladou. Ale to vy už přece znáte. A pokud máte doma malého školáka, který miluje motiv Minecraftu, můžete mu pořídit třeba školní batoh Minecraft.