Gamescom 2021 bude!

Sice zase jenom online, ale to už jsme zažili a ruku na srdce, bylo to tak či tak boží! Virtuální realita, o kterou na týhle akci jde, beztak kráčí s online žážitkama ruku v ruce, tak co :)

Jak jistě víš, Gamescom je největší herní výstava na světě, pořádaná každoročně v Kolíně nad Rýnem v sousedním Německu a pro její zviditelnění je například na Facebooku vytvořená událost lákající všechny pařmeny světa do herní Mekky, jejíž virtuální brány se již brzy znovu otevřou.

U toho bys rozhodně neměl/a chybět!

V roce 2020 oslavil Gamescom celou řadu úspěchů: zaznamenal víc než 100 milionů zhlédnutí videa ve všech formátech a kanálech. Ke sledování se připojilo více než 50 milionů uživatelů ze 180 zemí a 370 partnerů ze 44 zemí.

Na co se můžeš na Gamescomu těšit?

Letos tahle herní událost vychází jak jinak než na konec léta, konkrétně na termín 25. - 29. srpna 2021. Během čtyř dní už tradičního herního maratonu budeš mít možnost naplno, a hlavně zcela zdarma využít kompletně revitalizovanou platformu, která ti nabídne uživatelsky mnohem příjemnější rozhraní. Mezi další vzrušující lákadla veletrhu, která pořadatelé všem fanouškům Gamescomu přichystali, patří zejména četné živé přenosy, nejrůznější přehlídky, události a v neposlední řadě samozřejmě informace o hrách a partnerech.

Ze základního rozpisu jednotlivých akcí pak vcelku jasně vyplývá, že jestli jsi zarytý milovník games všeho druhu, tak by sis už od pětadvacátého neměl radši nic dalšího plánovat. Je jedno, jestli dáváš přednost počítači nebo radši žhavíš třeba XONE Konzole Microsoft, tenhle den totiž Opening Night Live, kterou tě stejně jako loni provede Geoff Keighley, odstartuje herní svátek každýho pařmena. Zbytek dní pak bude vyhrazen pro chystané novinky, takže ani tyhle dny nejspíš pro zbytek světa nebudeš k mání.

Gamescom 2021 - program

Pro podrobnější info o všem, co tě o týhle akci zajímá, můžeš zčeknout oficiální stránky Gamescomu anebo si zkrátit čekání pořádnou pařbou.

Zkus třeba XONE/XSX Assassins Creed Valhalla nebo trošku starší, ale stále parádní PS4 Horizon Zero Dawn Complete Edition. A kdo ví, možná právě na Gamescomu padne pár slov o pokračování této akční adventury nazvaném Horizon Forbidden West a snad i jejím stále neupřesněném datu vydání.

No a jestli náhodou nevíš, která tluče, nezoufej. O týhle našlapaný a netrpělivě očekávaný novince budeme psát v některém z dalších článků. Jen tak mimochodem, tahle gamesa by krom PlayStation5 měla frčet ještě i na PS4 Konzole Sony Playstation a co se dalších her na PlayStation týče, dá se očekávat, že se na Gamescomu bude vařit polívčička, ve který bude představeno i dost přísad z řad her na PS5.

Do tématu připravovaných her by krom samotného Gamescomu mohla vnést trochu světla i chystaná Game Developers Conference (zkráceně GDC), tedy konference vývojářů her, která pro letošek zaplní diáře všech herních nadšenců ještě o měsíc dřív jak samotný Gamescom.

Jak velkou vlnu nadšení nakonec obě akce zvednou, na to si budeme muset ještě chvilku počkat (ale už jen opravdu malou). Už teď je ale jisté, že bude rozhodně o čem mluvit, a i když jsou podmínky pro pořádání Gamescomu i GDC stále poněkud omezené, rozhodně pro ně neplatí zdrcující GAME OVER.

…NEVER!