Avatar: Frontiers of Pandora

Od doby, kdy se milovníci vesmírných dobrodružství a fantasy příběhů naposledy podívali na přenádhernou planetu Pandora, uběhlo už hezkých pár let. Okouzlující scenérie a silný příběh ve kterém nechyběla akce ani romantika se nám vryly do paměti tak hluboko, že mnozí z nás tajně vzdychali po dalším pokračováním. No, konec smutků, princezny, je to tu tu!

Film i hra Avatar – pro každého něco

Spolu s fanoušky filmového zpracování se ovšem mohou radovat i majitelé konzolí a počítačových sestav. Už v roce 2009 nám vývojáři udělali radost jedinečnou atmosférou filmové předlohy převedené do podoby videohry James Cameron's Avatar: The Game, která patří mezi hry na PlayStation 3 a šlape i na Xbox 360. No a v tuto chvíli už zuřivě makají na další gamese, která potěší vlastníky rychlejších strojů. O tom ale až později.

Avatar: Frontiers of PandoraAvatar: Frontiers of Pandora - Zdroj: cdn.mos.cms.futurecdn.net

Avatar: Frontiers of Pandora – Příběh

Jak už jsme zmínili, Avatar by nebyl Avatarem bez okouzlujícího prostředí vzdálené planety a jejích domorodých obyvatel, kteří si postupně vysloužili naše sympatie. Zatím není úplně jisté, jestli se příběh hry Avatar: Frontiers of Pandora bude odehrávat bezprostředně po událostech filmu z roku 2009 nebo zda se v něm přeneseme ještě víc do minulosti. Jisté ovšem je, že děj budeme prožívat z perspektivy členů domorodého kmene Na'vi, do jehož mytologie se s velkou pravděpodobností ponoříme pěkně hluboko. Hovoří se totiž o místě nazvaném Western Frontier, představující doposud neviděnou část nádherné a nebezpečné planety Pandora. No a protože lidská organizace Resources Development Administration (dále RDA), která nenasytně drancuje a ničí za účelem získání nerostného bohatství vše, co se jí dostane pod ruce, původní obyvatelé planety Pandora se opět ocitnou vprostřed válečného konfliktu.

Střety mezi členy kmene Na'vi a zmíněnou organizací RDA se s velkou pravděpodobností stanou jádrem celé hry Avatar: Frontiers of Pandora, nicméně se dá asi počítat s tím, že nám tvůrci nabídnou i celou řadu sběratelských předmětů, vedlejších menších úkolů a výzev, které budeme plnit v rozlehlém otevřeném světě. Koneckonců jedná se přeci o akční adventuru a u těch jsme si prostě už v tomhle směru zvykli na nějaký ty standardy.

Pokud jde o to, čím se budeme invazi lidských barbarů bránit, dá se očekávat, že to nebudou zrovna bouchačky, kterými disponuje třeba aristokratka Lara Croft z herní série Tomb Raider. Kmen Na'vi je mírumilovný, respektující přírodu a zbraně, kterými disponuje, jsou převážně primitivní. Takže počítej s tím, že budeš mít tak možná luk nebo nějaký ten nůž a toť veskrze vše. Z hlediska „dopravních prostředků“ se můžeš těšit na „pěškobus“ a vzhledem k tomu, co jsme už u Avataru viděli, čekej taky splynutí s nejrůznějšími tvory, které společně s kmenem Na'vi Pandoru obývá. Krom překrásného vizuálního zážitku se tak s velkou pravděpodobností můžeš těšit na velkolepou jízdu i v této oblasti :)

Avatar: Frontiers of Pandora – Multiplayer a čeština

Tohle je další z mnoha neznámých, kterými je Avatar: Frontiers of Pandora opředen. Bohužel, v tuto chvíli stále není jasné, jestli se po rozlehlých pandorských lokacích budeš prohánět sám nebo zda se nejnovější Avatar zařadí mezi hry pro dva hráče. Podobně nejistá je i situace kolem češtiny, takže na to, jestli tuhle akční adventuru nakonec najdeme mezi hrami s českými titulky nebo dokonce mezi hrami s českým dabingem, si budeme muset ještě chvíli počkat.

Avatar: Frontiers of Pandora – kdy a na čem

Jak už se to tak stává, i u hry Avatar: Frontiers of Pandora došlo k posunutí termínu vydání. Z původních odhadů, které mluvily konci letošního roku se nám nynější datum vydání zmíněné adventury posunulo do průběhu roku 2023 a to ještě jenom v případě, že budeme mít kliku. Jak jsme už zmínili, tenhle počin zpod taktovky Ubisoftu vyjde na PC (Ubisoft Store), Google Stadia a zařadí se mezi hry na PlayStation 5 a hry na Xbox Series X/S.

Avatar: Frontiers of PandoraAvatar: Frontiers of Pandora - Zdroj: static0.gamerantimages.com

Avatar: Frontiers of Pandora – alternativy a merch

Pokud chceš zůstat u žánrově stejné hry, ale nechceš sáhnout po starším titulu Avatar, můžeš zkusit dobrodružství mladé Aloy v Horizon Forbidden West nebo se ponořit do nezapomenutelných příběhů některého z titulů herní série Assassins Creed. Skvělou volbou na poli akčních adventur je taky momentálně nejžádanější titul zmíněného žánru, kterým je God of War Ragnarok.

Že Avatar není jen o filmech a hrách, dokazuje i široká nabídka různorodého zboží s danou tematikou. Vedle nejrůznějších herních figurek a módních doplňků jsou na trhu také různorodé stavebnice méně či více známých značek a pak samozřejmě i široká škála hraček.

Zkrátka, pokud jde o Avatar, tak si na své přijdou asi opravdu všichni.