Hry, hračky a Funko POP

V dnešním článku se podíváme na tři oblasti, které na první pohled nemají mnoho společného. Budeme hledat pojící články mezi hrami, hračkami a popkami a i když to tak na první pohled možná nevypadá, je jich docela dost.

Hry

Pod tímhle označením si každý z nás představí něco jiného. Můžeme mít na mysli klasické deskové, karetní nebo jiné společenské hry. Přirozeně sem patří hra „kartičky“ ve všech svých variacích, zařadíme sem nejrůznější dětská říkadla, rozpočítadla i hry na policajty a zloděje a pak samozřejmě hry na PC a všechny možné konzole. V rámci pátrání po zmíněném pojícím článku jsme v kategorii her vyhrabali několik možných adeptů.

Mezi nejznámější hry na PlayStation 4 a patří bezesporu Zaklínač 3 Divoký Hon. Vedle téhle parádní akční adventury tady najdeme i další konzolové hry, které tematicky propojují i hračky a postavičky Funko. Patří k nim například nestárnoucí Pokémoni, které si v herní podobě užijí majitelé Nintendo Switch, a kteří na sebe podobně jako další legendy nabalily tolik merche, že se z toho jednomu až zatočí hlava. Mimochodem, o Pokémon TCG (kartičkách) jsme se už rozepsali na našem herním blogu, takže pokud nevíš, která tluče, mrkni třeba na tenhle článek. Dalším představitelem naší neohrožené trojky je postava Harryho Pottera. Mladý kouzelník se o naši pozornost pere v titulu Hogwarts Legacy, který krom toho, že šlape na PlayStation 4, patří i mezi hry na PlayStation 5. Milovníky deskových her jistě zaujme společenská hra Harry Potter Cluedo, která je sice boží i v originální podobě, ale co si budeme, s Harrym je to prostě jiná liga. No a úplně stejně je to s klasickýma hracíma kartama.

Pokémon hračka, hra a popka - Zdroj: pixabay.com

Hračky

Jediné slovo jako název pro obrovské množství předmětů, mezi kterými najdeme kreativní a naučné hračky, nejrůznější figurky a zvířátka i vychytávky pro fajnšmerky, jako jsou například fingerboardy. Patří sem ale i zdánlivě obyčejné kousky, mezi kterými vynikají nesmrtelné panenky nebo auta a vláčky. Vedle již zmíněného zde samozřejmě mají místo také plyšáci nebo puzzle a pak celá řada dalších věcí, které nebudeme jmenovat, protože to bychom tu byli ještě napřesrok.

Co se Zaklínače týče, tak pro něj jsou v případě hraček a jiných herních předmětů hlavní doménou herní figurky. Opravdový milovník zaklínačské tematiky si tak může svý hráčský doupě skutečně vymazlit a v případě chladných nocí se může tulit třeba k plyšovému Geraltovi :D Dost podobně jsou na tom Pokémoni. I tady na tebe čeká záplava plyšové roztomilosti kořeněná nejrůznějšíma figurkama a dalšíma nezbytnostma, který prostě potřebuješ. A pokud jde o Harryho, tak to je konec. Tady, kámo, necháš svou výplatu. A nejen jednu. Harry Potter je totiž šampionem merche, takže jestli máš dostatečný finance a pořádný zápal pro věc, tak interaktivní třesoucí se ukřičená mandragora nebo bezová hůlka jsou jen špičkou ledovce, který tematicky laděné předměty z Harryho Pottera tvoří.

Harry Potter hračky, hra a popka - Zdroj: pixabay.com

Funko POP

Asi není třeba dlouze představovat postavičky Funko POP. V poslední době se o nich mluví poměrně často a i my jsme jim věnovali několik článků na našem herním blogu. Vyhneme se proto okecávání jejich historie i vysvětlování toho, o co vlastně v případě těhle mrňousů jde a jen pro upřesnění uveďme, že krom klasických postaviček Funko jsou na trhu i klíčenky Funko POP nebo například (zvlášť hodící se v předvánočním období) taky adventní kalendář Funko POP. Jak už je ti asi jasný, námi zvolení „tři stateční“ bodují i mezi popkami. Proto není problém seznat postavičky Funko POP Zaklínač, Funko POP Pokémon nebo Funko POP Harry Potter.

Zaklínač popka, figurka a plyšák - Zdroj: prokonzole.cz

Závěr

V dnešním článku jsme si vybrali tři adepty, kteří propojují hry, hračky a figurky Funko. Jejich výběr byl čistě náhodný (no, ok – prostě já Geralta žeru, Pokeši mi připomínají dětství a magie světa Harryho Pottera je moje srdcovka) a rozhodně by jej šlo obměnit. Úplně stejně totiž tyhle tři oblasti spojuje i nádherně modrý ježek Sonic nebo Marvel se svými hrdiny a ani s nimi by tenhle náš seznam nebyl kompletní.

Vedle her, hraček a figurek Funko POP navíc existuje i celá řada dalších předmětů, které útočí na pravověrné fanoušky, jenže pak už se dostáváme k tématu sběratelství a to je na víc, než jen pár řádků. Ostatně, i na tohle téma jsme se na našem herním blogu zaměřili, takže jestli máš náladu a čas, mrkni se třeba na článek věnovaný autíčkům Hot Wheels, na článek o jejich konkurenční značce Matchboxanebo v tomhle článku omrkni, jak to může vypadat, když propadneš šílenství, které s sebou nese sbírání postaviček Funko POP.

V každém případě, hry, hračky a popky chtě nechtě k sobě prostě patří. Je to něco jako párek, chleba a hořčice. Nelahodí chuti každého, nicméně mísení jejich chutí si své milovníky rozhodně našlo.