Call of Duty: Vanguard

Jedna z nejočekávanějších her letošního podzimu je tu, aby tě podobně jako v minulém díle nesmrtelné herní série Call of Duty přenesla na bojiště druhé světové války. Seber poslední zbytky odvahy, cti i munice a vydej se společně s námi okusit nelehký úděl vojáka zažívající válečnou vřavu bitev největšího vojenského konfliktu dvacátého století.

S Call of Duty: Vanguard procestuješ svět

Příběh nejnovějšího dílu tě zavede hned na několik front, které sehrály klíčovou roli během druhé světové války a ty se tak vydáš napříč celým světem do východní i západní Evropy, severní Afriky i Pacifiku, navštívíš Stalingrad a zúčastníš se bitvy o Midway.

hra Call of Duty: Vanguard

Zdroj: callofduty.com

COD: Vanguard rozhněval fanoušky

Celý příběh sleduje zrod operátorů speciálních jednotek, jmenovitě podporučíka Lucase Riggse, poručíka Poliny Petrovy, kapitána Wadea Jacksona a seržanta Arthura Kingsleyho. Každý z nich pochází z jiné země a příběh každého z nich byl inspirován životem skutečného vojáka. Jenže právě tady nastává problém, který ještě před vydáním samotné hry rozhněval fanouškovskou základnu z Nového Zélandu.

Autoři Call od Duty Vanguard totiž změnili národnost novozélandského vojáka Charlese Uphama, který byl předlohou pro podporučíka Lucase Riggse a udělali z něj Australana, což se celkem logicky novozélandskému publiku nelíbí.

Nejde ani tak o to, že by snad vztahy mezi těmito státy byly nějak napjaté, to ani v nejmenším, jenže přeci jen jde o dva hrdé národy, které jsou právem pyšné na svoji historii, takže když tvůrci střílečky Call of Duty: Vanguard zakomponovali do hry hrdinu jednoho národa a přiřkli mu národnost druhého, se zlou se potázali.

Holt ne každá informace, kterou autoři vypustí do světa sklízí nadšení fanoušků.

Na druhou stranu, právě díky otevřenému přiznání autorů hry, že se pro tvorbu fiktivních postav ve hře inspirovali skutečnými vojáky, budou mít hráči lepší povědomí o osudech skutečných bojovníků dob ne tak dávno minulých.

Pro úplnost dodejme, že Ruska Polina Petrová vychází ze slavné sovětské odstřelovačky Ljudmily Pavličenkové, přezdívané Paní Smrt. Americký kapitán Wade Jackson představuje kapitána Vernona Micheela, hrdinu bitvy o Midway a Arthur Kingsley je posmrtně vyznamenaný parašutista Sidney Cornell.

CoD: Vanguard - Polina Petrová

Zdroj: callofduty.com

Multiplayer v Call of Duty: Vanguard

Klasický multiplayer, na který jsme zvyklí z jiných her pro dva hráče, u CoD: Vanguard nečekej. Abys mohl s kámošema pořádně zapařit, musíte naskočit do multiplayerových map (těch by při vydání hry mělo být kolem dvaceti) nebo rozjet multiplayerové módy.

Mezi již prověřenými módy, které umožňují setkání vícero hráčů a které najdeš i v CoD: Vanguard, vyzdvihněme třeba Team Deathmatch, Kill Confirmed nebo Domination a těšit se samozřejmě můžeš i na úplně nové, mezi kterými bude i Champion Hill založený na principu turnaje. O čem všem takovej turnaj je, můžeš omrknout v tomhle traileru:

Call of Duty: Vanguard – napříč platformami a generacemi

Nejnovější díl oblíbené herní kratochvíle stejně jako Call of Duty Black Ops Cold War umožní cross-play, což znamená, že budeš moct hrát s kámošema bez ohledu na to, jestli jsou majiteli počítačových sestav nebo konzolí a to nové i stávající generace - prostě CoD: Vanguard rozjedeš bez jakýchkoliv potíží na PlayStation 4 i PS5, najdeš ho v kategorii her na PC a o herní zážitky nebudou ochuzeni ani fanoušci Xbox One a Xbox Series X/S. Díky cross progression si navíc můžeš přenést postup ze hry mezi jednotlivými zařízeními.

Co dalšího v CoD: Vanguard?

  • Free to play režim Warzone
  • Kooperativní zombie mód
  • Vylepšený systém Zbrojnice
  • Caliber systém
  • Combat Pacing

Call od Duty: Vanguard toho má hodně co nabídnout, a protože do listopadu ještě pár týdnu zbývá, můžeš si všechno v klidu nastudovat z oficiálních stránek hry. Další (za nás rozhodně lepší) variantou je vylepšování herních dovedností. K tomu skvěle poslouží předešlé díly série Call od Duty. Mrkni třeba na Call of Duty Modern Warfare nebo rozjeď další skvělou záležitost ze světa stříleček, Far Cry 6, které se věnujeme v dalším z našich článků.

No a za zbylý prachy třeba dolaď své herní příslušenství, aby ti později nic nestálo v cestě dokonalému zážitku při hraní Call of Duty: Vanguard.