Farming Simulator 22

Vydání dalšího dílu Farming Simulatoru se blíží a upozornit na něj se tak jeví jako dobrej nápad už jenom proto, že se tahle pěstitelská hra těší přibližně stejné oblibě jako akční adventura Red Dead Redemption 2.

Vzhledem k tomu, že Farming Simulator 22 od Giants Software je již nekolikátým dílem herní série Farming Simulator, lze celkem logicky předpokládat, že se celé dění bude i tentokrát točit kolem hospodářských strojů, sbírání rozličných plodin a poklidného života na venkově.

Farming Simulator 22

Co je ve Farming Simulatoru 22 nové

Žhavou novinkou nejnovějšího dílu má být střídání ročních období, což dosavadní farmaření posune na úplně novou úroveň. Až doposud sis totiž střídaní jednotlivých období roku mohl užívat jen díky modifikacím šikovných hráčských kolegů. Ve Farming Simulatoru 22 však se střídajícími se cykly roku přichází přímo tvůrci hry a celou farmářskou simulaci zasadí do pěstitelsky příjemného mírného pásu.

Pokud jde o další novinky, tak nás asi nic tak zásadního nečeká. Samozřejmostí je další rozšíření dosavadního obsahu hry, nicméně na nějaké dechberoucí záležitosti to moc nevypadá. Čekej nové plodiny, další vozidla a hospodářské stroje (celkem ti jich hra nabídne víc než 400 a najdeš mezi nimi přes 100 reálných značek, včetně Zetoru). Farming Simulator 22 dál nabídne dvojici nových map a pak nějakou tu aktualizaci pro mapu Erlengrat, kterou jsi mohl brázdit už ve Farming Simulatoru 19.

Vedle již zmíněného nabídne Farming Simulator 22 o něco lepší grafiku (ačkoliv její motor pořád tak nějak poškytává a téměř neexistující stopy po traktoru prostě příliš realisticky nepůsobí), a potěší uvěřitelnější zvuk a chytřejší umělá inteligence.

Farming Simulator 22 – Kdy a na čem

Co všechno ale skutečně Farming Simulator 22 přinese, s jistotou zjistí majitelé PC, PlayStation 4 i PS5, milovníci konzole Xbox One, Xbox Series X/S i dalších platforem až 22. listopadu, přičemž malou ochutnávku týhle agro záležitosti nabízí i následující oficiální trailer:

Každopádně, jestli se ti nechce čekat na konec listopadu, zkus v mezičase zapařit třeba některý z předchozích dílů tohodle farmářského simulátoru, omrkni oficiální stránky hry anebo čekuj, kdy na blogu naskočí článek o tom, jak se Farming Simulator paří na úrovni esportu.

Mimochodem, co se tohodle týče, farmářský esport momentálně frčí na Farming Simulatoru 19. Až ale v listopadu vyjde dvaadvacítka, tak i ti nejlepší z farmářů celého světa, po dokončení stávající Sezóny, rozjedou simulaci o obilí a traktorech právě na nejnovější verzi.

Alternativa pro Farming Simulator 22

Sice nevíme, proč bys měl vyměnit léty prověřený Farming Simulator za jiný titul podobného ražení, ale jak je libo: v tomhle ohledu by ti měl stačit Professional Farmer: Cattle and Crops anebo (když skousneš malinkatý odklon od tématu) třeba romantiku nekonečných dálek nabízející American Truck Simulator West Coast Bundle.

Farming Simulator 22

Závěrem

Farming Simulator 22 není hra pro každého a vyznavači akce a stříleček by nad ní nejspíš teď protáčeli znuděně panenky. Ale klid. Jejich pozornost totiž stoprocentně odvede Battlefield 2042, který se na pulty vyřítí přibližně ve stejnou dobu, jako nadšenci do farmaření nahodí motory svých traktorů.
Nebezpečí případného posměchu je tedy zažehnáno :)

Tak tedy, hurá, jde se na to! Postav farmu, starej se o hospodářská zvířata anebo společně s kámošema rozjeď v rámci kooperace vlastní podnik a zásobuj okolní pekárny a řeznictví. Možností je dost a je jen na tobě, kterou z mnoha cest se vydáš.

Staň se nejlepším farmářem v okolí!