Battlefield 2042

Čeho jsme se obávali, je tady. Nepříliš vzdálená budoucnost není růžová. Přinese hladomor, nedostatek pitné vody i válku USA a Ruskem. Je rok 2042 a osud lidstva píšou specialisté. Specialisté, mezi které patříš i ty.

Když už není cesty zpět

Lidský druh překročil meze únosnosti a matička Země se rozhodla, že už nebude nečinně přihlížet, jak ji lidé drancují a ničí. Lidstvo krom již zmíněného sužuje nevyzpytatelné počasí a kombinace všech nepříznivých faktorů graduje rozpadem společnosti. Většina států světa přestane existovat a do stále zuřících bojů mezi Amerikou a Ruskem se postupně zapojí celý svět.

Ani ty nezůstaneš mimo dění. Staneš se jedním z deseti specialistů, které Battlefield 2042 nabízí. Každý z nich je vybaven unikátní výzbrojí, pasivními bonusy i schopnostmi. Každý z nich svůj tým dokáže podržet v jiných situacích. Kterým z nich se staneš? Rozhodování ti snad trochu ulehčí oficiální info, které o doposud představených specialistech poskytli autoři hry.

Battlefield 2042

Battlefield 2042 - odklon od kořenů

Díky specialistům se Battlefield 2042 vzdaluje od svého původního pojetí hry coby střílečky z pohledu první osoby. EA zatím nezveřejnili detaily týkající se jejich výzbroje, nicméně s přihlédnutím na předešlé díly série a gradující spory mocností v tom nejnovějším, lze předpokládat, že budeš mít k dispozici rozsáhlý zbrojní arzenál, který by navíc mělo být možné nejrůznějšími způsoby modifikovat. Zbraně samozřejmě můžeš libovolně měnit, což nejspíš oceníš hlavně ve chvíli, kdy změníš lokaci (mapu) hry.

Battlefield 2042 – mezi světy

Počáteční škálu map v Battlefield 2042 tvoří sedm různých lokací, které hráče ohromí svou rozmanitostí. Čeká tu na tebe vše přes vyprahlou poušť, futuristické město s mrakodrapy, až po ostrov ležící na jižním pobřeží Singapuru. Každá lokace je z části utvářena přírodou a z části samotným hráčem. To zaručí, že musíš být neustále ve střehu a připraven měnit svou strategii.

Jestli se chceš o jednotlivých lokacích Battlefieldu dozvědět víc, omrkni tohle.

Battlefield 2042

Herní režimy v Battlefield 2042

Hlavními lákadly nejnovějšího Battlefieldu mají být čtyři herní režimy. Naprostá většina z nich je fanouškům známá, avšak poslední je úplnou novinkou. A to skutečně hodně zajímavou.

Herní mód Battlefield Portal totiž umožňuje střety frakcí různých historických období, takže se vůbec poprvé v historii Battlefieldu mohou v jedné hře potkat například vojáci s výstrojí z 2SV s vojáky ze současnosti. Aby sis mohl udělat alespoň částečnou představu o tom, co na tebe v Portalu čeká, omrkni tenhle trailer, který krom jiného taky alespoň částečně odhalí některé z dostupných zbraní a techniky.

Multiplayer, cross-play a čeština v Battlefield 2042

Veškeré změny, kterými si tahle netrpělivě očekávaná novinka prošla, jednoznačně nahrávají možnosti (nebo spíš nutnosti) hry více hráčů. Multiplayer skutečně v Battlefield 2042 bude, nicméně podléhá svým vlastním pravidlům.

Konkrétně jde o rozsah bitev, který je přímo závislý na platformě, kterou pro hru využiješ. Battlefield 2042 podporuje PC, herní konzoli PlayStation 4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S, avšak ty nejrozsáhlejší střety, umožňující přestřelku až 128 hráčů naráz, okusí pouze majitelé počítačových sestav a konzolí nové generace (PS5, Xbox Series X/S). Vlastníci PS4 a Xbox One se co do počtu bojovníků dostanou na počet pouhopouhých 32 vojáků bojujících na menších mapách.

Pro Battlefield 2042 je potvrzen taky cross-play, ale i pro něj platí jistá omezení. Společnou přestřelku mohou v rámci jedné ze dvou možných skupin zažít pouze vyznavači počítačů a majitelé konzolí nové generace. Ve druhé skupině se pak mohou potkat výlučně majitelé PS4 a Xbox One. Obě zmíněné skupiny se během hraní potkat nemohou.

Pokud ses těšil, že Battlefield 2042 bude patřit mezi hry s českým dabingem nebo mezi hry s českými titulky, tak budeš s velkou pravděpodobností zklamaný. Stejně jako žádný z posledních dílů herní série Battlefield, nebude mít nejspíš ani ten nejnovější českou lokalizaci. Jedinou nadějí tak v tomto směru zůstává fanouškovský překlad, který by mohl být ovšem implementován jen do verzí hry pro PC (a to ještě s velkým MOŽNÁ).

Battlefield 2042

Datum vydání Battlefield 2042

Nejnovější díl oblíbené herní série Battlefield vychází 22. října, a to hned ve třech edicích. V nabídce je klasická startovací Standardní verze, Gold verze a pro skalní fanoušky si autoři Battlefieldu 2042 připravili také Ultimátní edici. V čem přesně se jednotlivé verze hry liší, si můžeš přečíst třeba tady.

Závěrem

Battlefield se už dlouhé roky drží na špici v kategorii stříleček a podle dostupných informací o zatím nepublikovaném dílu s názvem Battlefield 2042 pochybujeme, že se na tom jen tak něco změní. V každém případě, kdyby tě neuchvátil, pořád můžeš omrknout naši nabídku her na PS4 nebo na jinou konzoli :)