Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R

Rychle a zběsile jako kdyby představovalo synonymum pro nablýskané káry a utajované pouliční závody. Šílené honičky nejprve pronikly na televizní obrazovky v podobě filmového zpracování s Vinem Dieselem v jedné z hlavních rolí, přičemž se Fast & Furious dočkal několika dílového zpracování a díky své atraktivitě zasáhl i srdce mnohých sběratelů:

Značka Hot Wheels zařadila do svého vozového parku nejedno vozidlo známé právě z tohoto filmu, v čele s nestárnoucím modelem 1970 Dodge a milovníci postaviček Funko POP mohou rozšířit svou sbírku Popek z filmů o další kousky.

Později legendární titul Fast & Furious zaútočil na diváky Netflixu, když v roce 2019 prorazil ve formě kresleného seriálu. A právě z něj vychází nejnovější pokračování závodní hry, která nese název Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R.

Bude to rychlé, bude to zběsilé

Vývojáři ze studia 3D Clouds slibují fanouškům automobilových závodů akci, ve které se o konečné vítězství může poprat až šest hráčů. Šlapat na plyn svých nablýskaných vozů přitom můžeš jak online, tak v rámci lokálního multiplayeru a klasického single režimu, kdy skutečné hráče nahradí umělá inteligence.

Během poměřování sil, ve kterém prověříš své řidičské dovednosti v šíleném tempu, projedeš hned pět vzrušujících lokací. Najdeš tu Los Angeles, prosvištíš ulicemi Ria de Janeira a nezapomeň se napatlat opalovacím krémem, protože jinak tě Sahara rozpálí doběla víc, jak samotný závod.

SH1FT3R – Co to, sakra, je?

Možná tě napadne, co že je to ta podivná kombinace čísel a písmen v názvu hry. Ne každej tráví večery čučením na bednu (někteří z nás přeci jen raději paří na kompech či konzolích) a tak jen na okraj prozradíme, že tajemný sedmimístný kód SH1FT3R je označení zločineckého gangu, za jehož člena můžeš hrát. Na výběr máš hned ze tří záporáků, jmenovitě je to Shashi Dar, Moray a Rafael Moreno.

Krom padouchů se ovšem můžeš vcítit i do oblíbených hrdinů, protože ve Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R nebude chybět Tony Toretto (bez něj by to snad ani nešlo), Echo, Cisco ani Layla Gray. Titul se navíc pochlubí stejnými dabéry jako v seriálu (což by ovšem nejspíš uvítalo spíše osazenstvo hráčů, než děti).

Fast and Furious – akční závody pro dětičky

Jestli jsme v tobě dosavadním infem vzbudili dojem, že nejnovější Fast and Furious bude pořádně nadupaná gamesa pro dospělé závodníky, tak tě teď asi trochu zklamem. Ať už se to totiž tváří jakkoliv, špionážní Rychle a zběsile vzniká pod taktovkou Outright Games, které se soustředí na tvorbu dětských her (mezi jejich nejnovější počiny patří třeba My Friend Peppa Pig, o které jsme se rozepsali v dalším ze článků na našem herním blogu).

A protože se vývojáři nikterak netají tím, že dospělé publikum tentokrát prostě není jejich cílovka, je celkem jasné, že se očekávané Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R nepokusí napravit pošramocenou reputaci herní série, která značně utrpěla poté, co se vynořily negativní recenze na předchozí pokopanej díl F&F: Crossroads.

Fast and Furious: Spy Racers

Hratelnost Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R

Pokud jde o herní možnosti, tak i tady je stoprocentně přiznaná seriálová předloha hry. Ke zneškodnění svých soupeřů můžeš použít nejrůznější vychytávky v podobě háků, střel nebo štítů a skvěle poslouží i boosty. Celkem se ti tak ve hře nabízí patnáct vymakaných zbraní a díky nejrůznějším špionážním úpravám si navíc můžeš odemknout i zkratky nebo přetvořit svou káru do různých designů.

Alternativa pro F&F: Spy Racers

Vzhledem k tomu, že je Fast and Furious: Spy Racers takovou zvláštní kombinací závodních a dětských her, alternativa se bude hledat obtížně, nicméně jisté možnosti tu jsou. Nejideálnější se jeví klasika všech klasik, vačnatec Crash, který to rozjíždí v Crash Team Racing Nitro Fueled, ale pokud potrhlé dovádění není zrovna to, co hledáš, mrkni na Disney Cars 3 Driven to Win nebo sešlápni plyn v některém z dílů legendárních Need for Speed.

Fast and Furious: Spy Racers

Kdy a na čem Fast & Furious: Spy Racers rozjedeš

Nejnovější Rychle a zběsile vyjde už v průběhu letošního listopadu a pokusí se zaujmout všechny vyznavače hraní na konzolích PS5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox OneMnout ruce si můžou i majitelé počítačů a zkrátka nepřijdou ani vlastníci konzole Nintendo Switch.

Závěr

Fast and Furious: Spy Racers sice nepatří k nejočekávanějším titulům v kategorii závodních her, ale tvou pozornost si jednoznačně zaslouží už jenom proto, že se jedná o první hru inspirovanou filmy od Universal Pictures, Dreamworks a originálním akčním seriálem od Netflixu.

Takže si naraž čapku kšiltem dozadu, sešlápni plyn. Protoč budíky do červených čísel a dokaž všem, že vyhrát závod vyžaduje víc než jen rychlost.