Filmové tipy od Prokonzole.cz

Vypadá to, že letos budou mít kina, co vysílat.  Jedna filmová pecka střídá druhou, objeví se legendární Super Mario, další díl, tentokrát už desítka, ze série Rychle a zběsile, Roboti z Transformers, ale i dlouho očekávaný charizmatický Aquaman…

Tak jestli jsi fanoušek těchto bijáků, pojď na ně s námi kouknout blíž.

Bratři, jak se patří, aneb Super Mario s Luigim tu budou už v dubnu

Klasika ze světa videoher se konečně dočká svého dalšího filmového zpracování s „překvapivým“ názvem – Super Mario Bros. ve filmu. A o čem že to bude? Samozřejmě nebudou chybět dva instalatérští bratři Mario a Luigi, kteří se budou v legendárním Mushroom Kingdom snažit zachránit princeznu Peach před nechvalně známým zloduchem Bowserem. V hlavních rolích se už teď můžeš těšit na herce Chrise Pratta ze Strážců Galaxie, který propůjčil svůj hlas Mariovi, nebo na Anyu Taylor – Joy známou z hodně povedeného seriálu Dámský gambit, která se ukáže v roli princezny Peach.

Na tuhle novinku bys do kina měl rozhodně vyrazit, protože Super Mario se už léta řadí mezi jednu z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob! A víš, že tenhle příběh začal už v roce 1985, kdy se na Nintendu objevil první díl? No a protože my v Prokonzole.cz máme tohohle chlapíka fakt rádi, můžeš u nás vybírat plyšáky, herní předměty, ale i třeba autíčka se série Mario Kart.

 

Zdroj: The Super Mario Bros. Movie - Universal Pictures

 Zdroj: The Super Mario Bros. Movie - Universal Pictures

 

Další pořádná jízda s Rychle a zběsile 10

Tahle nadupaná sága plná rychlých aut, triků na hranici přežití level milion a hereckých hvězd se přiřítí do kin už v květnu. I když se toho zatím moc neví, jedno je jisté, Vin Diesel jako Dominic Toretto tam chybět nebude. A společně s ním se můžeš těšit i na uhrančivého Jasona Momoa, co hrál Aquamana, nebo Jasona Stathama známého z filmů režiséra Guye Ritchieho (Podfuk, Sbal prachy a vypadni). No a vypadá to, že se možná dočkáme i dalšího „z mrtvých vstání“ a do filmu by se měla vrátit Gisele v podání Gal Gadot, která si zahrála třeba Wonder Women.

A možná ještě nevíš, že Rychle a zběsile 10 má nového režiséra, kterým je Louis Leterrier, co má na svědomí Souboj titánů nebo Neuvěřitelného Hulka, říká se, že rozpočet tohohle bijáku překročil už astronomických 340 miliónů dolarů, tak se nechme překvapit, jak se to vyplatí. A jestli tenhle příběh miluješ, pak si nenech ujít ani naše parádní káry Hot Wheels fast and furious na eshopu, uvidíš, že je budeš chtít všechny.

 

 Zdroj: Fast X (2023) Teaser Trailer/ Fast and Furious 10/ Universal Pictures HD

Transformers: Probuzení Monster, to je novinka plná nejen autobotů

Robotí jízda už se pomalu blíží… A ani tentokrát by v ní neměla chybět nějaká ta objevná výprava, samozřejmě nějací dobrodruzi a hlavně boj odvěkých soupeřů. Budou to zase dobráci v podobě Maximalů a záporáci Predaconi. Podle oficiálních zdrojů přijde ještě větší zlo, kterým tentokrát budou zemřelí roboti Terraconi, a můžeme se tak těšit na pořádnou divočinu. Dáš tomu letos v červnu šanci? My určitě jo!

Víš, že tahle filmová série o Autobotech je tu s námi už od roku 2007, a co si budeme povídat, kdo nikdy neslyšel o čestném a odvážném Optimu Primovi, jako by nebyl. A co třeba Bumblebee, Ironhide, záporák Megatron nebo Sam Witwicky? Který je tvůj oblíbenec? No a protože Transformers vznikli v ateliérech Marvel Comics, nesmí nám na webu chybět ani jejich skvělý merch. Pořiď si domů nějakou parádní Funko POP! a uvidíš, že čekání na premiéru ti uteče minimálně rychlostí světla.

 

 

Zdroj: Transformers: Rise of the Beasts/ Official Teaser Trailer (2023 Movie)/ Paramoun Pictures

 

Momoa nejen v roli Aquamana je prostě král a letos snad konečně ovládne i naše kina

V tomhle roce už se snad dočkáme dlouho slibovaného pokračování Aquamana s názvem Aquaman a ztracené království, ale vydržet musíš asi až do prosince. Tohle pokračování se superhrdinou z dílny DC Comics si dává na čas, vždyť první díl se u nás objevil už v roce 2018! Tenhle napůl člověk, napůl obyvatel bájné Atlantidy v podání uhrančivého Jasona Momoi by měl tentokrát čelit prastaré síle, kvůli které bude muset uzavřít hodně nepravděpodobné spojenectví, tak aby zachránil Atlantidu a svět před hrozící zkázou. Podle trailerů se kromě strašidelného podmořského světa vydáme i třeba do pouště nebo do džungle mezi obří hmyzáky. A kdo že to bude dělat Jasonovi společnost? Nicol Kidman, nebo třeba Patrick Wilson a Ben Affleck. A jak to dopadne s Merou alias Amber Heard, tak na to si asi musíme počkat až do premiéry.

A protože my v Prokonzole.cz komiksovým hrdinům fakt fandíme, můžeš u nás nakoupit povedené kousky z jejich merche.

 

Aquaman and The Lost Kingdom - Nerdist

Zdroj: Aquaman And The Lost Kingdom -Nerdist, Autor: Courtesy of Warner Bros. Pictures

Na konec máme ještě pár dalších tipů, na co se v kině těšit. Chystají se noví Strážci Galaxie s názvem Volume 3, do Barbielandu nás pozve i hvězdná Margot Robie jako opravdická Barbie, další Ant-man a chybět nebude ani Indiana Jones, samozřejmě s Harrisonem Fordem, ale o tom třeba až příště.

 

Tak pěknou podívanou!