Hra o vejce, aneb jaro je tu

Jaro je všude kolem nás a příroda se po dlouhé době konečně probouzí k životu. Je tu čas Velikonoc a s ním i celá řada krásných tradic, mezi které neodmyslitelně patří malování vajíček. Vejce budou tématem i dnešního článku. Ale ne jejich zdobení, to ani omylem. V dnešním článku se zaměříme na hry, ve kterých vejce hrají menší či větší roli. Takže hody hody do provody, jdeme na to.

Spyro

Tak jo, přiznejte se, kdo všechno při zmínění jména tohodle roztomilého fialového dráčka se žlutýma rohama rozšířil pusu v nostalgickém úsměvu? Já totiž jo. Pokaždý. Spyro je srdcovka z roku 1998 a zarytí fanoušci péeskových konzolí si ho pamatují už z řad her na PS1. Ikonický dráček, který nabral na rohy každýho nepohodlnýho padoucha, chrlil oheň jako by to snad dělal odjakživa a větší či menší propasti dokázal přeplachtit pouze odshora dolů se postupem času dočkal mnoha dalších pokračování a dokonce i trilogie Spyro Reignited Trilogy, která krom stationu frčí na Nintendu Switch a najdeš ji i mezi hrami na Xbox One. Jo a abychom nezapomněli to s těma vejcema – Spyro je sbírá, aby zachránil dráčky uvnitř. No není k zulíbání?

Pokémon

Tak tady je to asi celkem jasný, což? Pokémoni se vylíhnou z vajec, která se náhodně objevují v arénách ve hře Pokémon GO. Jo, kvůli týhle srandě budeš muset vytáhnou paty z domu (pokud náhodou na nějakou arénu nedosáhneš z pohodlí svýho gauče, ale co si budeme – ne každej má takovou kliku jako třeba já). Pokud jde o Pokémony jako takový, tak se z nich od devadesátek, kdy se objevila první hra (shodou okolností ve stejném roce, jako se vylíhnul Spyro the Dragon), stal fenomén. Za víc než dvacetiletou dobu existence se Pokemoni dočkali mnohých zpracování a to včetně seriálového, filmového i herního (hry na Nintendo Switch, společenské hry a pak samozřejmě celosvětově známé Pokemon karty TCG). Vedle her prorazili Pokémoni i do světa sběratelských figurek Funko POP, najdeš je mezi plyšovými hračkami a své místo mají logicky i mezi herními předměty.

How Rare Are Eggs in Pokemon Go?Zdroj obrázku: media.comicbook.com

Merge dragons

Tady se trochu uhneme od konzolových kousků i od her na PC a zabrousíme výhradně na pole mobilních her. Jak jsme si už vysvětlili na příkladu Spyra, draci se líhnou z vajec (jo a slepice nebo jiný ptáci taky, ale k tomu se dostanem za chvíli). Ve hře Merge dragons jde ve zkratce o to, že budeš spojovat vejce, stromy, kouzelné květiny nebo třeba draky pěkně dohromady a tímhle spojením vznikne něco zcela nového. Záměrně píšu něco, protože hra samotná se v tomto ohledu prezentuje jako svět, ve kterém je možné stvořit snad úplně všechno. Nicméně, pořád je to mobilovka a je si s jinými hrami v mnohém celkem logicky podobná. Takže klasicky budeš řešit puzzle hádanky a když je vyřešíš, získáš odměnu. Za tu pak můžeš rozšiřovat svou „základnu“ a tak pořád dokola, dokud se v záplavě vší té grafické roztomilosti neunudíš k smrti :D

 

Merge Dragons - Zdroj: play.google.com/

Angry Birds

Vejce by se ptákům z hnízda krást neměla. Nebo si to aspoň myslí původně roztomilé hejno teď už pěkně rozzlobených ptáčků, kteří udělají všechno pro to, aby svá ukradená vejce dostala od zlořečených zelených prasat zpět. Angry Birds je singleplayerová hra z roku 2009, která se postupem času zařadila i mezi hry na PC a ano i mezi konzolovky. Pomocí praku tak můžeš ptáky vymršťovat do herního pole taky například na PlayStation 4 a to konkrétně v titulu The Angry Birds Movie 2 Under Pressure VR. Majitelé konzolí PlayStation 3 nebo ti, kdo hledají hry na Xbox 360, můžou zapátrat v nabídce bazarových her a při troše štěstí tu narazí na Angry Birds Trilogy nebo na Angry Birds Star Wars. O plyšových Angry Birds hračkách a dalším merchy se tu rozepisovat nebudu – o jejich existenci nás před časem až příliš často informovala reklama jistého obchodního řetězce. Stačilo.

 

 

Call of Duty

Ne, nedělám si srandu. I v jednom dílu kultovní herní série Call of Duty jsou vejce. A ne ty, co si je ráno uklohníš na pánvi. Jde u o pořádnýho macka – jak taky ne, je to dračí vejce. Ne, fakt ne, tohle není aprílový vtípek, v Call of Duty: Black Ops III. Je to vlastně docela easy. Prostě si na zombie mapě Gorod Krovi stoupneš před kanalizaci, jukneš nahoru mírně vlevo a tadááá, je tam. Pak už milého pana skořápku stačí jen opatrně a s veškerou péčí sestřelit a je tvůj. No a k čemu, že ti vlastně dračí vejce bude? sice napadá celá řada lepších využití, ale ty ho budeš potřebovat pro získání Siegfriedovy rukavice. Jo a... pst, ale prej jde v CoD Black Ops najít i kraslici ;)

Zdroj obrázku: static.wikia.nocookie.net

Vejcobraní závěrem

Ačkoliv se to na první pohled nezdá, her, ve kterých narazíš na vejce je poměrně dost. My si tu uvedli jen několik příkladů spíš z novodobé herní historie. Pokud bys ale chtěl zabrousit do herního pravěku, i tam najdeš skutečné libůstky. Například stařičká digi hra Jen počkej! nás stáhne zpět až do rozmezí let 1987 a 1993. Ale o tom třeba jindy.

Strojky času: Digihra Jen počkej! | Ábíčko.czhra Jen počkej! - Zdroj: 1884403144.rsc.cdn77.org

Jdu sežrat Kinder Suprise.