Malý velký Groot

V dnešním článku se vybodneme na všechno, co souvisí s hrami na PC. Dneska nebudeme sestavovat seznamy nejlepších her na PlayStation 4 a stranou necháme i největší pecky na Xbox nebo jiné konzole. Dneska zabloudíme do komixových vod, takže pokud ti snad dobrodružství tohodle typu nějak vadí, prolistuj raději jiné články na našem herním blogu, páč tady to dneska bude výhradně o tom, co vzniklo z pod tužky komixového mága Stena Lee, Larryho Liebera a Jacka Kirbyho.

Malý a velký Groot - Zdroj: postavy.cz

Groot – představení

Těžko říct, kde se vzala myšlenka vytvořit tuhle stromovou bytůstku pocházející ze světa X. A těžko říct, kde se vzalo tolik jejích milovníků, kteří doslova hltají každý její další dobrodružství a zuřivě vykupují to nepřeberné množství merche, které Groot nabízí.

Groot není ani moc roztomilý, ani krásný. Není nikterak osvalený a nijak zvlášť na první pohled nezaujme. Jako každý komixový hrdina ale oplývá zcela jedinečnými schopnostmi. Groot umí tvořit rostliny a má schopnost uzdravovat sebe i ostatní. Ze spletic větví, lián a bodlin, kterými je Grootovo tělo tvořeno, může vytvořit nejrůznější zbraně i koule chránící před pádem jeho přítele Rocketa (Taky cítíš ten obrovský potenciál v oblastni her pro dva?).

Vedle již zmíněného toho popravdě umí ještě trochu víc, ale vypisovat to, nemá smysl. O celkem slušné představení téhle stromové figurky se navíc už postarali filmoví tvůrci, když ho širové veřejnosti představili na plátnech ve filmu „Strážci Galaxie“ z roku 2014. Groot my navíc měl asperovat na kasovní trhák i v příštím roce, běhemž kterého by se měl ve filmu „I am Groot“ do kin opět protlačit (nehledě na stejnojmenný seroš z loňska).

O kvalitě jednotlivých snímků tady ale radši polemizovat nebudeme.

Groot v komixu - Zdroj: marvel.fandom.com

Groot – Funko POP, plyšáci i jinej merch

Jak už jsme nastřelili na začátku, Groot se navzdory své nenápadnosti propracoval od papírových prvotin na plátna i pulty všemožných obchodů. Mezi předměty s Groot tematikou tak můžeš najít klasiku v podobě kšiltovek nebo hrnků (přičemž třeba hrnek Marvel I Am Groot! nevypadá vůbec zle) a určitě tě nemine ani celá řada Groot figurek nebo poměrně široká nabídka Groot Cable Guys. Což nám připomíná… Přeci jen do té herní tématiky trochu šťouchnem klacíkem (jak taky jinak, že u Groota :D) a připomeneme, že Groot (i když asi ne tenhle malý/ velký dřevěný chlapík, ale nějakej jeho vzdálenej příbuznej určitě) je k vidění taky například v jistém RPG na PlayStation 4. Jasně, znalí už vědí, máme na mysli hru Zaklínač: Divoký hon.

Prostě ať už ti to může připadat jakkoliv zvláštní, Groot prosakuje prakticky do všech možných oblastí, takže asi není překvapením, že vedle herních předmětů se objevil už i v řadách jedinečných sběratelských postaviček Funko POP. Mezi nejžádanější kousky Funko POP Groot patří malý roztomilý Groot Funko POP! 202 Marvel Strážci Galaxie, respekt budící Groot Funko Pop! 293 Marvel Avengers a nebo sběratelsky výhodná sada čtyř figurek Funko POP, na kterou se můžeš mrknou tady.

Merch s tematikou Groot - Zdroj: prokonzole.cz

Závěrem o Grootovi

Na konec ještě jedna bobmová věc o Grootovi. Kdyby ti snad doma nadávali, že nevytáhneš paty z baráku, a že pořád čumíš na telku, do kompu nebo „na ty obrázky“, konečně ti tvůrci komixových hrdinů nahráli na směč. Groot je totiž ve své podstatě příroda. Takže pokud se ti nechce ven, přijde příroda v podobě Groota za tebou :D

Amen.