Neobvyklé dárky

Výběr vhodného dárku v období Vánoc a vlastně i v průběhu celého roku může být pro někoho náročný úkol a mnohdy i nepřekonatelný problém. Možností, co pořídit, je hodně a ne vždy se člověk umí trefit do vkusu obdarovaného. Navíc takové ponožky, knížky nebo poukázky prostě nejsou úplně originální. Zapátrali jsme a našli za tebe vymazlený kousky. Tak se mrkni a načerpej inspiraci na neobvyklé dárky :)

Rohožky

Ty se hoděj hlavně v zimním období. Nánosy bahna, soli a sněhu prostě v chodbě mít nechceš, stejně jako nepotřebuješ mít v baráku prach nebo písek v létě. Kvalitní rohožky navíc už dávno nejsou jen nevzhledná obludária před vchodem do bytu, protože díky různorodým a mnohdy velmi originálním zpracováním dávají návštěvníkům nahlédnout do preferencí hostitele. Vedle umírněnějších vzorů můžeš mít doma rohožku s motivem Jurassic Park, nejrůznějších seriálů i s motivy, které ocení hlavně majitelé konzolí a videoher, díky čemuž u nás najdeš rohožky zařazené mezi herní předměty. Dopřej si třeba tematicky laděnou rohožku Groot, přivítej návštěvu na temné straně s rohožkou Star Wars nebo sáhni po lehce nostalgické rohožce Super Mario.

Rohožky - Zdroj: prokonzole.cz

Tematicky laděné předměty

Tady se vyřádí všichni fanoušci filmů, konzolových i počítačových her, ale i milovníci knih, povídek a seriálů. Velké oblibě se těší zejména vše, co souvisí se Zaklínačem, seriálem Stranger Things nebo postavou Harryho Pottera. V nabídce předmětů, které můžeš coby fanoušek získat, najdeš prakticky všechno přes herní figurky, společenské hry a hračky až po hry na Playstation 5 nebo třeba na Xbox One. Čekají na tebe předměty z limitovaných edic, nápadité dárkové sady i takové libůstky jako originální lampy nebo dopisní sady.

Filmové scénáře

Tohle je hodně specifická věc a ocení ji asi jenom zarytí fanoušci filmografie. Na druhou stranu, pokud jsi někdy chtěl mít doma kompletní kopii originálních filmových scénářů nebo víš o někom, kdo touží po jiných filmových rekvizitách, tak tohle je trefa do černého. V tuto chvíli je nejvíc v kurzu vše, co se točí kolem dalšího pokračování Avataru, takže pokud nechceš zrovna zabrousit do vod klasických dárků v podobě oblečení a doplňků nebo nehodláš vybírat dárek z nabídky her na PC, tak přepis scénáře nebo třeba autogram herců by nemusel být zase až tak marný.

Filmové scénaře, autogramy a filmové suvenýry - Zdroj: fogdog.cz

Funko POP

Rozličné postavičky Funko POP jsou jednou velkou samostatnou kapitolou, která se od roku 1998 rozrostla do úctyhodných rozměrů a stala se celosvětovým fenoménem, který dobyl nejednu domácnost i peněženku. Víc informací si o figurkách Funko POP můžeš přečíst na našem herním blogu, kde jsme se tomuto tématu věnovali hned v několika článcích, ale pozor. Jejich sbírání je silně návyková záležitost, tak aby se z nich nakonec nestal danajský dar. Figurky Funko POP se totiž vyznačují obrovskou škálou témat, která pokrývají a nadšený sběratel má tak opravdu mnoho možností, jak svou sbírku koncipovat a z čeho vybírat. Existují postavičky Funko představující hvězdy hudební scény jako je například Slash z Guns N Roses nebo frontman kapely Queen Freddie. K dostání jsou Funko POP Harry Potter, Marvel i Funko POP ze světa videoher. Typickým představitelem této skupiny jsou Funko POP Pokémon, čím se dostáváme k poslednímu tipu na originální dárky.

Postavičky Funko POP - Zdroj: pixabay.com

Pokémon

Ať už máš v merku hry na PlayStation 4, dáváš přednost plyšákům nebo jsi propadl obrovskému boomu, kterému se těší Pokémon kartičky, označované jako TCG (Trading Card Game), Pokémoni jsou tu a představují téměř bezednou studnici dárků, kterými můžeš obdarovat své blízké. Krom oblečení, nejrůznějších doplňků do domácnosti a postaviček Funko POP Pokémon, můžeš sáhnout i po celé řadě školních potřeb s motivem těchto kreslených oblíbenců a ani tím výčet tvých možností v této oblasti rozhodně nekončí. Nech se vtáhnout do světa Pokémonů, který se stal legendou.

V několika málo řádcích jsme si prošli tipy na neobvyklé dárky, kterými můžeš potěšit své blízké. I když se třeba rozhodneš pro něco jiného nebo dáš nakonec přeci jen přednost ověřeným klasikám v podobě rukavic nebo třeba lahve vína, důležitá je snaha udělat radost.

Takže klidné svátky, krásné narozeniny, všechno nejlepší k svátku :)