Red Dead Redemption 3 - vyjde slunce nad třetím dílem?

Dneska si posvítíme na všechno, co se zatím šustlo kolem možného vydání westernovské symfonie Red Dead Redemption 3. Takže žádný další zdržování, na zbytečný kecy není nikdo zvědavej :D

Třetí a momentálně spíš vysněné pokračování pistolnické modly všech milovníků akčních adventur nesoucí název Red Dead Redemption 3 je opředeno spekulacemi asi jako Frodo sítí jistého pavoučnatce. Takže hodně. Základní potíž s pokračováním herní série Red Dead Redemption spočívá totiž v tom, že vlastně ani nebylo tak docela oficiálně potvrzeno.

Nojo. Společnost Rockstar v otázce možného vydání RDR3 vytrvale mlží, a tak se zatím aspoň mrknem na trailer k hráčsky prověřené Red Dead Redemption II (ať si připomenem, že i posledně za to to čekání stálo).

Red Dead Redemption - o čem to vlastně je

Pakliže jsi o sérii her Red Dead Redemption zatím ještě neslyšel (což nepředpokládáme), možná se ti hodí krátký výcuc podstaty alespoň toho předcházejícího dílu, takže tady je: Red Dead Redemption II vypráví příběh odehrávající se v Americe na konci devatenáctého století. Muži zákona postupně likvidují poslední loupeživé gangy a kouzlo divokého západu se pozvolna vytrácí.

Ty se ocitáš v kůži člena jedné ze zmíněných band a čeká na tebe prácička, po jejíž zdolání pověsíš řemeslo definitivně na hřebík (což se samozřejmě s ohledem na délku hry nepovede, páč jinak by to bylo hodně krátký dobrodružství). Ty se pak couráš rozlehlými planinami otevřeného světa a tak celkově si užíváš samotářský život psance a ten je samozřejmě plný důležitých rozhodnutí a úkolů.

Tak to by pro zběžnou představu laika mohlo stačit, nicméně jestli potřebuješ další info o Red Dead Redemption II, tak můžeš prolítnout třeba tenhle článek. Ale zpátky k RDR3.

Red Dead Redemption 2Red Dead Redemption II - Zdroj: cc.cz

Red Dead Redemption 3 - Datum vydání a platformy

Teď se na chvíli vrhnem do vod spekulací a rychlých výpočtů:

Pakliže by podobně, jako tomu bylo u Red Dead Redemption na PlayStation 3 a Red Dead Redemption II na konzoli PlayStation 4, dělilo druhý a třetí díl série osm let, dočkali bychom se vytouženého RDR3 někdy kolem roku 2026. Red Dead Redemption 3 by se tak měla zařadit ke hrám na PlayStation 5 a těm, co šlapou na Xbox Series X/S.

Do odhadů roku vydání ovšem vstupuje ještě jeden faktor, a to sice hra Grand Theft Auto 6, která má u Rockstar (bohužel nebo bohudík) jednoznačně přednost. O tom ale až v některém z našich dalších článků. 

Red Dead Redemption II - Zdroj: rockstargames.com

Red Dead Redemption 3 - Čeština, multiplayer

Ačkoliv o se o třetím pokračování kritiky vyzdvihované herní série Red Dead Redemption mluví pořád na úrovni „coby, kdyby“, lze předpokládat, že pokud se nakonec přeci jen Red Dead Redemption 3 vyklube na svět, nebude oplývat českou lokalizací. Vzhledem k obsáhlosti předešlých titulů a jejich absenci češtiny by bylo pro všechny fanoušky téhle nepřekonané westernovky více než velkým překvapením, kdyby se nakonec hra objevila mezi hrami s českými titulky nebo (a to už vážně zní jako sci-fi) rovnou mezi hrami s českým dabingem.

Oproti tomu jsou vyhlídky na možnost hry pro více hráčů o něco pozitivnější. Pokud budeme opět vycházet ze zkušenosti z předešlého dílu, samozřejmě.

Red Dead Redemption II - Zdroj: rockstargames.com

Nad Red Dead Redemption 3 se v tuto chvíli na náš vkus vznáší až příliš mnoho otazníků, a ačkoliv se nám příliš nechce polemizovat nad tím, kam nás asi příběh vytouženého třetího dílu RDR zavede, těšíme se na něj jako malí. Tak si pojďme společně držet palce, ať se oficiálního potvrzení Red Dead Redemption 3 dočkáme co možná nejdřív!