Grand Theft Auto 6

Ve srovnání s Red Dead Redemption 3, o kterém jsme psali v jednom z předešlých článků na našem herním blogu, se toho o potvrzeném Grand Theft Auto 6 ví asi tak tisíckrát víc. I přesto je ale konkrétních informací jak šafránu a moc jich nemáme (a nejsme sami).

Podle toho, jak dlouhou dobu ale do tohodle herního vosího hnízda vývojáři z Rockstar před natěšenými hráči šťourají, bychom SNAD mohli mít naději na další skvělý titul zpod jejich taktovky. Jak to teda zatím vypadá?

Všechno důležité o Grand Theft Auto 6 najdeš tady:

GTA 6 - Datum vydání a platformy

Podle nejoptimističtějších odhadů bychom mohli GTA 6 vyhlížet už koncem roku 2023, nicméně jsou i skeptičtější odhady, které se snaží držet natěšené fanoušky série GTA při zemi a hovoří o datu vydání někdy v letech 2024 nebo dokonce 2025.

Z toho lze usuzovat, že Grand Theft Auto 6 vyjde stoprocentně na PC, PS5 a současné generace Xboxových konzolí. Jestli se vývojáři rozhodnou zařadit GTA 6 ještě i mezi hry na PlayStation 4, to se budeme muset nechat překvapit, nicméně podle nás to příliš realistický scénář není.

GTA 5 - Zdroj: im.tiscali.cz

Čeština a multiplayer v GTA 6

Ne, ne a ne. Prostě ne, soráč. Série Grand Theft Auto zatím nikdy neměla potřebu zakomponovat do žádného svého titulu českou lokalizaci, takže lze téměř se stoprocentní jistotou říct, že to tak zůstane i v případě posledního GTA. Určitou naději v tomto směru samozřejmě skýtá fanouškovský překlad, což se ovšem týká jen majitelů verze hry pro PC. Takže ti, kdo smaží na konzoli, mají prostě definitivního smolíka.

Pokud jde o možnost hry více hráčů, i tady zatím můžeme vycházet jenom z toho, jak to bylo u předchozích dílů. Vzhledem k úspěchu, který ale po svém uveřejnění Grand Theft Auto 5 se svým online multiplayerovým režimem zaznamenalo, bychom se divili, kdyby na tenhle úspěch autoři nechtěli navázat i u šestého pokračování.

Grand Theft Auto 6 – Příběh

Pokud jde o příběh, tak to je stále jedna velká neznámá. Bohužel. Ale vzhledem k předchozím dílům a faktu, že se jedná o akční adventuru, lze už tradičně předpokládat hlavní dějovou linku plnou vedlejších úkolů. Podle dostupných informací by mělo být Grand Theft Auto 6 nejspíš silně inspirované seriálem Narcos, přičemž se hodně mluví o hlavní postavě s krycím jménem Ricardo.

Že to zní tak nějak cizokrajně? Jo. Ricardo by měl být podle všeho Ital, něco kolem třicet let, pohybující se v prostředí drogového kartelu. Pokud bude GTA 6 kopírovat předešlý díl, měli bychom se ale dočkat i dalších hratelných postav a mezi těmi by navíc (a teď pozor!) měla být poprvé v historii her Grad Theft Auto taky žena.

Něco málo k tématu hry a samotného příběhu jsme přinesli už v tomhle článku a fakt nás mrzí (a ano, zlobíme se na Rockstar stejně jako všichni ostatní), že se na množství uvolněných a potvrzených informací vlastně moc nezměnilo.

GTA 5 - Zdroj: gta.cz a img.redbull.com

Závěrem o Grand Theft Auto 6

Grand Theft Auto 5 sklízí mezi kritiky i hráči samotnými ovace. Není proto příliš velkým překvapením, že i Grand Theft Auto 6, je už poměrně dlouhou dobu tématem vášnivých diskusí veškerého pařmenstva.

S ohledem na neutuchající zájem všech se až musíme vývojářům z Rockstar obdivovat, že tlak tohodle podivného informačního šumu stále ještě zvládají vydržet a my už jen kvůli nim doufáme (protože sakra, kde je nějaká satisfakce za to nekonečný čekání), že výsledný produkt jejich snažení, bude vážně BOMBA.