The Last of Us Part III

Není výjimkou, že když už má gamesa druhý díl, přidá se k nim postupem času i třetí. Jestli se tenhle model bude opakovat i u jednoho z nejžádanějších titulů z dílny Naughty Dog, to je otázka, kterou si v poslední době klademe asi všichni.

Herní série The Last of Us patří vedle série her Uncharted k vlajkovým lodím Naughty Dog a konkrétně její druhý díl The Last of Us Part II přilákal ke konzolím celou řadu hráčů, o čemž svědčí i fakt, že se jich nakonec prodalo přes čtyři miliony kusů. Vzrůstající fanouškovská základna téhle akční adventury na PS4 proto celkem logicky vzedmula vlnu diskuzí a spekulací o možném vývoji třetího díle série a do těhle vod se dneska vydáme i my.

The Last Of Us Part IIThe Last Of Us Part II - Zdroj: czechgamer.com

The Last of Us Part III – Datum vydání a platformy

Abychom byli upřímní, není toho moc, co o (snad!) chystaném The Last of Us Part III můžeme s jistotou prohlásit. Zásadní potíž je totiž v tom, že (obdobně jako třeba u Red Dead Redemption 3) nebylo oficiálně oznámeno ani to, jestli se na hře vůbec pracuje. Tak jasně, v Naughty Dog by samozřejmě byli sami proti sobě, kdyby nevyužili nadšení, které druhý díl The Last of Us sklidil jak mezi kritiky, tak mezi samotnými hráči, ale zatím to vypadá, že u Naughty Dog dá před The Last of Us Part III přednost titulu Uncharted 5. Ten sice zatím taky nebyl oficiálně oznámený, nicméně informací se už stihlo dostat do oběhu tolik, že není otázka jestli, ale kdy.  

Lze překpokládat, že pokud přeci jenom dojde k ofiko ohlášení The Last of Us Part III, stoproprdo se zařadí mezi hry na PlayStation 5 a určo se ho nedočkáme dřív jak v roce 2023. Spíš později.

The Last Of Us Part IIThe Last Of Us Part II - Zdroj: refstatic.sk

The Last of Us Part III – Příběh

Pokud bylo oficiální ohlášení, respektive neohlášení The Last of Us Part III problém číslo jedna, tak jeho možný příběh je problém číslo dva. Už druhé pokračování téhle exklusivní hry na PlayStation 4 totiž prý na jistý zádrhel v tomto směru narazilo (a zadařilo se na jedničku, tak kde to vázne? :D) a řešilo se, jak a proč vlastně by se měl příběh původní hry na PlayStation 3 z roku 2013 nastavovat dalším dějem.

Postavy stárnou, hráči taky (teda vlastně neustále stoupají na nový lvl :D) a pokud jde o dva doposud zveřejněné díly série The Last of Us, tak se zdá, že už je prostě příběhově vyždímaná. Jako celkem logický krok by se tak zdál odklon od známých charakterů, čemuž se ale Neil Druckmann, autor prvních dvou dílů, ve svých vyjádřeních zatím brání.

The Last of Us Part III – Čeština a multiplayer

Mezi hrami s českým dabingem bychom asi The Last of Us Part III nehledali, nicméně zatím všechny vydané tituly oblíbené herní série měli kompletní českou lokalizaci a zařadily se mezi hry s českými titulky. Z toho lze usuzovat, že i The Last of Us Part III, pokud k jeho vývoji a následně tedy i vydání v Naughty Dog sáhnou, bude jedním nebo druhým disponovat. Prostě The Last of Us Part III bude umět česky a za to vývojářům obrovský dík!

Co se týče otázek multiplayeru, tak tady se pouštíme na hlubokou vodu neznáma. Ale ruku na srdce, stejně nás v tuto chvíli asi víc než multiplayer ve trojce zajímá, jestli se mezi hry pro dva hráče zařadí The Last of Us Part II ;)

The Last of Us Part IIThe Last Of Us Part II - Zdroj: 1gr.cz

Závěrem o The Last of Us Part III

Společnost Naughty Dog zatím o možném vydání The Last of Us Part III vytrvale mlží a chvílemi se až zdá, jako kdyby na informace o zmíněné playstationové hře (která mimochodem prosákla už i mezi merch a může se tak pochlubit celou řadou herních předmětů včetně postaviček Funko POP) bylo vyhlášené embargo.

Měsíce ale plynou a s blížícím se létem se budou jistojistě zraky všech hráčů pozvolna obracet k termínu konání Gamescom 2022. Kdo ví, třeba právě tam se konečně dozvíme něco konkrétního – ostatně, podobně tomu bylo i v roce 2012 s prvním dílem téhle skvělé herní série.