Hogwarts Legacy

Od doby, co jsme psali první článek o Hogwarts Legacy uplynula už docela dlouhá doba a ačkoliv na tuhle hru na PC a konzole čekáme ještě dýl, jejího vydání jsme se zatím stále nedočkali. Jak dlouho ještě budeme muset čekat a co je kolem týhle dlouhoočekávaný hry zatím šustlo, na to si posvítíme teď.

Hogwarts Legacy – datum vydání

Hned na úvod docela dobrá zpráva – autoři potvrdili, že se Hogwarts Legacy dočkáme ještě v tomto roce. Sice datum vydání téhle akční RPG hry naplánovali až ke konci roku (předběžně to vypadá na listopad nebo prosinec), ale co si budeme – lepší pozdě, nežli později.

Potvrzené zůstávají i platformy, na kterém dobrodružství z otevřeného světa Harryho Pottera rozjedeme, tzn. PlayStation 4, najdeme ho mezi hrami na PS5, na PC, hrami na Xbox One, i konzole Xbox Series X/S.

A pozor, Hogwarts Legacy si budou moct zakoupit také majitelé Nintendo Switch, o čemž jsme minule neměli ještě ani šajna ;)

Hogwarts Legacy - Zdroj: eurogamer.cz

Svět a příběh Hogwarts Legacy

Popisem toho, jak úžasný otevřený svět Hogwarts Legacy asi bude, jsme se už na našem herním blogu zaobírali, takže pokud ti náhodou některá informace unikla, žádnou paniku. O čem jsme ale nemluvili a co je nově vypuštěné info, je fakt, že se celý svět bude měnit nejen v závislosti na denní době, ale také ročním období (podobnost s Farming Simulatorem 22, který po této možnosti také hrábl všemi deseti, je pochopitelně zcela náhodná :D).

Podle čarodějné tradice z potterovských příběhů nás i dějová linka Hogwarts Legacy dotlačí k osedlání prostředku na úklid domácnosti. Jasně, řeč je samozřejmě o kostěti, na kterém toho nalítáš tolik, že se ti o přeletech napříč krajinou Hogwarts Legacy bude i zdát. Vedle létání na koštěti se samo sebou nabízí třeba i osedlání hipogryfa (však víš, ten napůl kůň, napůl orel), což autoři hry přislíbili už v tomhle traileru:

Hogwarts Legacy – multiplayer a čeština

Ačkoliv jsme doufali v opak, Hogwarts Legacy se bohužel mezi hry pro dva hráče nezařadí. Tvůrci potvrdili, že hra nabídne pouze singleplayer kampaň. Co se české lokalizace týče, tak tady bohužel stále tápáme ve vodách neznáma. Autoři hry ve svých prohlášeních ani na oficiálních stránkách hry zatím neuvedli, jestli se Hogwarts Legacy pochlubí českým dabingem nebo jestli ji najdeme alespoň mezi hrami s českými titulky (což by k množství dialogů, které lze u podobně „velkých“ titulů očekávat, bylo docela fajn).

Hogwarts Legacy - Zdroj: vortex.cz

Závěrem

Trpělivost růže přináší, říká se. A vzhledem k tomu, že na vydání Hogwarts Legacy čekáme už vážně dlouho, vydá ta naše trpělivost na pořádnou růžovou zahradu. Od Hogwarts Legacy proto už teď na základě dostupných informací očekáváme dlouhé hodiny zábavy nabízející možnost objevování mnohých tajemství, která celkovou dobru hraní ještě o to víc protáhnou. A jestli ne… tak Avada Kedavra! :D