The Marvels - holčičí trio nastupuje

Jak to tak vypadá, příroda nejspíš už pozvolna dává létu vale a pozvolna se o slovo hlásí podzim. Pro milovníky horka špatná zpráva, nicméně pro filmové fanoušky by to zase až taková hrůza být nemusela. Proč? Protože s podzimem se na nás krom sychravého počasí valí i novej film od Walt Disney Pictures. Klid, nemusíš lovit v paměti ani brouzdat jinde na netu. Jde o film The Marvels a dneska se s tebou podělíme o všechno, co se nám na něj podařilo vyšťourat.

The MarvelsThe Marvels - Zdroj: static1.colliderimages.com

The Marvels – kdy

Už jsme prozradili, že The Marvels rozjasní pochmurné dny podzimu. Konkrétně se v kinech můžeme na premiéru nové marvelovky těšit 9. listopadu letošního roku a později pravděpodobně na streamovací službě Disney + tak, jako jsme to mohli vidět u jiných dříve natočených marvelovek.

Možná si říkáš, že se s těma marvelovkama a jinejma smímkama o hrdinech v posledních letech roztrhl pytel. No, je to tak a většinovej fanoušek už je asi jejich nepřeberným množstvím poněkud unavený. Tvůrci The Marvels tohle už nejspíš taky vycítili, a tak slibují publiku, které už nad marvelovkami nelibostí a nudou kroutí rty, že tenhle snímek bude úplně o něčem jiném.

The MarvelsThe Marvels - Zdroj: collider.com

The Marvels – příběh

Takže o čem že to má být? Nečekej strhující hudbu ani hluboký příběh vyprávějící o epickém dobrodružství. The Marvels má být bláznivá komedie, která snad vnese do světa marvelovek nový svěží faktor zábavy jiné úrovně.

Režisérka filmu The Marvels Nia DaCosta se k tématu nově chystaného snímku vyjádřila v tom smyslu, že by mělo jít o film ze všech dosavadních marvelovek zatím nejpotrhlejší a nejpitomější. No, nejsme si jistí, do jaké míry je tohle pro The Marvels dobrá reklama, ale fakt je ten, že osvalených super hrdinů se schopnostmi, které jsou ještě víc super než oni sami, už bylo asi dost. Na druhou stranu, možná by mohly být na místě i obavy, aby právě tahle změna netorpédovala The Marvels do škatulky filmových braků. Ono totiž, co si budeme – marvelovky jako takové splňují jednoduše všechno, co od nich divák čeká. Je tu pořádná dávka akce, vždycky je tu klaďas a padouch, nějaká ta zápletka, tu a tam romantická vsuvka a jako třešnička na dortu všechny ty super schopnosti, parádní efekty, strhující hudební doprovod, atd.

V případě The Marvels nás jeho tvůrci zkusí uchvátit pestrobarevné světy, jaké jsme dosud ještě v Marvel Cinematic Universe neviděli a představí nám trojici různorodých hrdinek. No ano, čteš dobře. The Marvels patří holkám (a ne tím divně zvráceným způsobem jako třeba svět Barbie), takže v něm na žádnýho chlapáka v upnutém trikotu nenarazíš. V příběhu plném zvratů se setkáme s Carol Danvers, známou také jako Captain Marvel, dále s Kamalou Khan, alias Ms. Marvel a její vzdálenou příbuznou kapitánkou Monicou Rambeau. Hrdinky filmu The Marvels svede dohromady nepříjemnost v podobě prohození si míst v okamžiku, kdy některá z nich využije svou superschopnost.

Pokud jde o herecké obsazení, tak se můžeš těšit na Brie Larson, Iman Vellani a Teyonah Parris, které doplňují Zawe Ashton a Park Seo-Joon. Ve snímku The Marvel se vrací také Samuel L. Jackson, takže kdyby to snad příběhově nebyla zase až taková sláva, tak aspoň tady to vypadá na trochu vzpruhy.

Marvel – merch

Film The Marvels teď zase trochu rozhýbal vody kolem všeho s marvelovskou tematikou, tak by bylo nasnadě připomenout, že Marvel má i celou řadu herních předmětů a her samotných.

Pokud jde o hry, tak v tomto směru zajásají majitelé konzolí. V současnosti nejprodávanější marvelovskou hrou na PlayStation 5 je Marvel Spider-Man Miles Morales patřící mezi hry s českými titulky. Marvel nadšence potěší jistě i fakt, že zmíněný herní titul opanoval i kategorii akčních adventur, které sviští na PlayStation 4. Odlehčenou marvel zábavu nabízí některé Lego hry, které si užijí i majitelé konzole Xbox One.

Mezi figurkami se to marvel figurkami taky jen hemží. Mezi nejoblíbenější figurky Avengers patří figurka Thora, anebo přímo set figurek Marvel Avengers Titan Heroes obsahující hned sedm figurek superhrdinů. V nabídce figurek Spider - Man pak k nejvyhledávanějším figurkám patří samozřejmě figurka samotného Spider - Mana nebo figurka Marvel Spider - Man Titan Hero Series Venom.

Samostatnou kapitolu v oblasti figurek představují sběratelské figurky FUNKO POP a i ty mají fanouškům marvelovské tematicky co nabídnout. Mrkni na figurky Marvel Funko POP i ty a vybírej mezi 626 Marvel Avengers Game Iron Man, Funko POP 1203 Guardians of the Galaxy Groot, 1070 Doctor Strange America Chavez, anebo celou řadou dalších postaviček marvel Funko POP.

Přehlídku Marvel merche uzavírá klasika mezi herními předměty a tou je nepřeberné množství hodinek, marvelovského oblečení a doplňků, ale samozřejmě taky hrnků, lampiček a cable guys.

Zkrátka na premiéru nového filmu The Marvels se můžeš dokonale připravit, tak proč toho nevyužít.