The Witcher - Funko POP a jiný merch

Myšlenka společnosti FUNKO na zrod vinylových figurek Funko POP je naprosto geniální. Jedinečnost celého konceptu spočívá v množství témat, které je tento poměrně nový sběratelský trend schopný pokrýt, protože od toho se celkem logicky odvíjí také fanouškovská základna figurek Funko POP.

Ty od svého vzniku zabrousily do vod filmu, populární hudby, her, sportu i seriálů, přičemž u některých figurek dochází k prolínání žánrů. Nejinak je tomu také u Zaklínače.

Víc se o společnosti FUNKO i zrodu vinylových figurek, které si během několika let podmanily prakticky celý svět, můžeš dočíst v našem článku.

FUNKO POP THE WITCHER GERALT

Geralt, Zaklínač nebo Witcher – tři jména, jeden hrdina

Vysoká postava, široká ramena, dlouhé bílé vlasy. Dva meče na zádech, kolem krku medailon s vyobrazením vlka. To vše vykresluje charizmatického hrdinu známého z knih, počítačových her i filmů.
Geralt z Rivie nebo také Bílý vlk jsou dvě v mnoha označení bojovníka zabíjejícího za úplatu monstra všeho druhu, kterého stejně jako mnohé další postavy známé z celoživotního díla Andrzeje Sapkowskiho společnost FUNKO představila v rámci sběratelské edice The Witcher.

Kolekce Funko POP The Witcher

V současné době kolekce Zaklínač nabízí deset sběratelských figurek, které dovedně replikují své herní, potažmo filmové či seriálové protějšky. Mezi hlavní tahouny celé edice samozřejmě patří již zmíněná Funko POP Geralt. Ten se stejně jako popka představující Ciri ohání mečem a oba zaklínači mají stejně jako jejich předlohy zjizvené tváře a věrně vystylované oděvy. Geralt například pózuje v kožených botách, rukavicích a chrániči hrudníku, přičemž nechybí již zmíněný medailon volně spočívající na jeho brnění.

Chceš si ověřit, jestli máš všechny zaklínačské Funko POP? Tak čekuj tenhle seznam, ve kterém najdeš všechny popky ze zmíněné edice i s jejich sběratelskými čísly: 

149 Geralt 153 Triss
150 Ciri 554 Geralt (Igni) GITD - GameStop
150 Ciri GITD - 2019 E3 Expo 555 Geralt vs. Leshen - GameStop
151 Eredin 561 Leshen 6" - 2020 E3 Expo
152 Yennefer 02 Geralt - GameStop

 

Určitě neuniklo tvé pozornosti, že jako postava Geralta, tak Ciri mají v kolekci Funko POP The Witcher víc než jen jednu figurku. Naprostá většina figurek z našeho seznamu byla vydaná už v roce 2016, nicméně některé z nich se dostaly na trh až o něco déle. To se konkrétně týká postavy Ciri se zářícíma očima, která byla představena během veletrhu E3 Expo v roce 2019 a figurky Geralta ze stejného roku, která podobně jako jiné popky vznikla exklusivně pro GameStop.

Kolik stojí Funko POP z edice The Witcher

Cena jednotlivých popek ze sběratelské edice Zaklínač se různí. V zásadě je to stejné jako s každým jiným zbožím – čím vzácnější kousek chceš, tím víc za něj zaplatíš. Problematičtější, než cena samotná je však poněkud horší dostupnost jednotlivých figurek.

Zatímco postavičku Geralta s číslem 149 seženeš na našem trhu bez větších obtíží, u Yennefer nebo popky číslo 555 představující souboj Geralta s Lešijem budeš muset omrknout zahraniční servery. Na těch se pak dá konkrétně tahle dvojice splašit v rozmezí padesát pět až sedmdesát pět dolarů.

FUNKO POP THE WITCHER YENNEFER

Zaklínač jako synonymum pro zisk

Společnost FUNKO ale rozhodně není jediná, kdo na postavě z knižní předlohy vydělává. Pokud ještě chvíli zůstaneme u sběratelství, tak u nás na e-shopu máme hned několik tematicky laděných herních figurek. Na rozdíl od poněkud slabě zastoupených zaklínačských popek, můžeme v rámci této kategorie nabídnou sexy mrchu Yennefer i éterickou krásku Triss.

Samozřejmostí je kategorie RPG her, kde Zaklínač najde své příznivce z řad majitelů herních konzolí i těch, kdo dávají přednost hrám na PC. Určitě tušíš, že se jedná o titul Zaklínač 3 Divoký Hon :)

Krom již zmíněného si taky můžeš dopřát ranní kávu z tematicky laděnýho hrnku, nohy ti zahřejou zaklínačský fusakle a až se budeš nudit, tak prostě rozhodíš na stůl puzzle nebo dáš vanu jako Geralt tady :D