Zimní herní radosti

Venku je zima v plném proudu. Po sněhu sice ani památky, ale na koupání to není ani omylem (pokud teda nejsi otužilec). Nechce se ti vůbec nic, ten bílej hnus máš rád tak v televizi a mráz miluješ asi tak jako placení daní? My to chápem a je to naprosto ok. Hoď se do klidu, mrkni na náš seznam zimních herních radostí a ponoř se společně s námi do následujících deseti her, které nabízí zimní tematiku, a které ti třeba pomůžou přečkat ten hnus až do jara :D

NHL 24

Ono je asi úplně jedno, po kterém kousku z herní série NHL sáhneš, protože „lední hokej“, chápeš, led… :D V poslední době se hodně mluví o NHL24, která šlape na péeskových i xboxových konzolích. Nicméně pokud nejsi úplně skalní fanoušek této kultovky sportovních her a nemusíš mít všechny tituly zmíněné herní sérky, tak se stejně dobře zabavíš třeba i při hraní NHL 22 nebo dalších o něco starších titulů.

Dotáhni brusle a jde se na to!

God of War: Ragnarok

Skandinávský chlad už dokázal zkrotit nejednoho tvrďáka, ale to není případ Kratose z God of War: Ragnarok, který opět srovná účty s místními božstvy. Vydej se vstříc severu v této jedinečné akční adventuře, anebo si zahraj titul God of War a připomeň si události, které současnému dobrodružství předcházely.

Rise of the Tomb Raider

Ikonická postava archeoložky a mladé aristokratky Lary Croft se nám představila v mnohých dílech herní série Tomb Raider a v celé řadě z nich nás její kroky zavedly do zasněžených lokací. Dle našeho soudu, ale žádná z nich nenabízí tolik adrenalinu jako ta, do které se podíváš v Rise of the Tomb Raider. Užij si dechberoucí výhledy (nejen na krajinu, pochopitelně :D ) i setkání s divokými tvory, která tě mnohdy dostanou na hranici infarktových stavů a oháněj se cepínem jako by na tom závisel (a ono taky jo) tvůj život.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Úžasná RPG z dob dávných hrdinů tě zavede do liduprázdných zákoutí i vesnic. Nabídne netradiční setkání s bájnými tvory, celou řadu questů a hlavně pořádnou dávku několikahodinové zábavy. The Elder Scrolls V: Skyrim potěší jak milovníky her na PC, tak hrdé majitele konzolových strojů, přičemž zkrátka nepřijdou ani ti, kdo mají doma PlayStation 3 nebo starší xboxové modely.

Diablo IV

Zasněžená lokace je první, ale ani zdaleka ne poslední, do které se ve hře Diablo IV podíváš. Dlouho očekávaná hra je konečně tady a nabízí možnost crossplaye, čímž se konečně vyplnil sen mnoha hráčů. Diablo IV si spolu mohou zahrát počítačový nadšenci, majitelé PlayStation 4 i sběratelé her na PlayStation 5 a připojit se k nim mohou i ti, kdo nakupují hry na Xbox Series X nebo konzoli Xbox One. Příběh vracející se k temné podstatě kultovní dvojky je tu a představí ti charismatickou dámu, Lilith, způsobem, na který jen tak nezapomeneš.

Resident Evil: Village

Kdo se bojí, rozhodně by se neměl vydávat do Rumunska. Tedy alespoň ve hře Resident Evil: Village. Tenhle díl slavné herní série Resident Evil ti totiž odvypráví bájnou legendu o tvorech živících se lidskou krví tak věrně, že z toho neusneš. Zasněžená krajina, všude mrtvolné ticho a v záři bělostného úplňku se tyčí mohutný středověký hrad… Najdeš v sobě dostatek sil, dohrát tuhle hororovou hru až do konce?

Horizon Forbidden West

Druhé pokračování příběhu mladé Aloy nesoucí název Horizon Forbidden West navazuje na úspěšnou hru Horizon Zero Dawn z roku 2017 a i tentokrát tě vezme do postapokalyptického světa. Vydej se spolu se svými společníky do tajemné země známé jako Zapovězený západ (Forbidden West) a najdi způsob, jak zachránit umírající svět. Během svého putování projdeš mnohými lokacemi a ano, i tady ti bude ve sněhu mrznout řiť.

WRC Generations 

Jestli pokaždé vyjekneš jak malá holka, když ti na sněhu trochu podjede auto při řízení, tak tenhle odstaveček přeskoč. WRC Generations si totiž v zasněžených trasách libuje a protože se jedná o závodní hru, tak budeš muset sešlápnout plyn až nadoraz, ať už nalítneš na sníh nebo led. První totiž může být jen jeden a my víme, že ty to chceš!

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered

Teď něco málo pro milovníky stříleček a akce. Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered z celosvětově známé herní série Call od Duty, podobně jako další tituly z Callofdutiovic rodinky, nabídne nepřeberné množství zbraní, propracovanou kampaň i parádní grafiku a skvělé animace. Jak už jsme zvyklí, Call od Duty nabízí možnost hry pro dva hráče, takže pokud si to chceš s nepřítelem vyřídit na některé z multiplayerových map, směle do toho.

Minecraft

Jo, i tady může sněžit. Stačí si v Minecraftu vybrat tu správnou lokaci, anebo si trochu pohrát s cheatama (ne, tohle není navádění) a namísto deště bude shůry padat sníh. Kdo říká, že sněhuláka postavíš jen venku? Chce to jen trochu snahy a kreativního umu a začnou se dít věci. Konečně, když můžou borci v Minecraftu postavit rozlehlé paláce, proč by nešlo iglu, že jo?

 

No vida, ani to nebolelo a desítka her, kde se setkáš se sněhem, je za námi. Našel jsi svého favorita?