Brio - sen o dřevěném vláčku

K dětem patří hračky a vedle panenek a autíček, mezi kterými hlavně v dnešní době hrají prim sběratelské modely Matchbox a Hot Wheels, se na špici oblíbenosti drží samozřejmě i vláčky. Jejich nabídka je obrovská a nad počtem nejrůzněji vymazlených modelů houkajících či na baterky jezdících lokomotiv nejrůznějších tvarů a velikostí, se jednomu až protočí panenky. Jak je tedy možné, že přes nejrůznější technologické vychytávky stoupá obliba těch obyčejných, dřevěných?

About Brio Top Img (1) (1)

Vláčky Brio - Zdroj: brio.net

Představujeme vláčky Brio

Jednoduchý čistý design, dřevo lakované i přírodní. Vláčky Brio disponují širokou paletou modelů svých lokomotiv, vagónků a samozřejmě i doplňků. Základní modely jsou vhodné pro malé mašinfíry, snadno se malýma ručkama uchopí a nehrozí nebezpečí spolknutí menších dílků. Dřevěné vláčky Brio podporují vývoj dítěte a díky materiálu, ze kterých jsou vyrobeny, jsou i udržitelné z hlediska ochrany životního prostředí.

Modely vláčků Brio určené starším dětem toho ve srovnání s těmi pro prťátka umí o dost víc. Není je třeba postrkovat ručně, protože frčí na baterie. Lokomotivy Brio disponují světelnými i zvukovými efekty, jezdí tam i zpět a skvěle podporují dětskou představivost.

Veškeré produkty společnosti Brio jsou přitom koncipovány tak, aby poskytovaly právě takový stimul, jaký v daném věku děti potřebují.

 

Sady vláčků Brio - Zdroj: brio.net

Kde se vzaly vláčky Brio

Historie této rodinné firmy se začala psát už v roce 1884 v malém Švédském městečku Osby a postupem času se malý podnik rozrostl v nadnárodní společnost s celou řadou dceřiných společností v Japonsku, Německu a Francii, přičemž její produkty jsou obchodovány po celém světě. Filozofie firmy Brio je přitom geniálně jednoduchá – rozdávat dětem štěstí, darovat zářivou budoucnost a i nadále nabízet svět, kde je jediným omezením vlastní dětská fantazie.

Podrobnější informace o vzniku i filozofii dnes již světoznámé, více než 130 let staré značky, si můžeš přečíst na oficiálních stránkách společnosti.

  

První hračky Brio - Zdroj: brio.net

Kolik stojí Brio vláčky

Cena jednotlivých modelů vláčků Brio i dalších komponentů této oblíbené značky se liší. Dřevěné modely vláčků Brio, kolejnic i dalších doplňků se pohybují v cenové hladině od pár stovek až do několika tisíc korun. Vhodné je začít například malým železničním setem Brio a doplnit stávající železniční soupravu BRIO o další koleje třeba z malé rozšiřující Brio sady.

Pro náročnější milovníky železnice, případně starší vláčkaře bude asi zajímavější volbou mohutná akční lokomotiva ve zlatém provedení, sada nabízející hlavní nádraží s kolejemi, anebo detailně vyvedený model skladu s výtahem, který rozšíří dosavadní herní možnosti o zcela novou úroveň.

Brio vláček - Zdroj: i5.walmartimages.com

Brio to nejsou jenom vláčky

Ačkoliv právě vláčky Brio s obrovským množstvím lokomotiv, vagónů, vláčkodráh a doplňků jsou pravděpodobně největším tahounem této značky, zdaleka nejsou jedinou skupinou produktů, o které se stojí za to zmínit. Pokud jde o další modely vozidel, velkou pozornost si zaslouží i nejrůznější stavební vozidla Brio, natahovací závodní auta nebo třeba nákladní lodě či trajektové železniční lodě, které díky rozmanitosti stavebních doplňků Brio mohou podplouvat třeba pod dvojitým mostem.

Samostatnou kapitolu tvoří stavebnice Brio Builder, která vedle kreativních setů pro rozšíření možnosti tvorby, přináší i jednotlivé sestavitelné modely. Mezi ně typicky patří nejrůznější motorky, sklápěčky, nakladače, ale taky pracovní stůl s nářadím pro malé techniky. 

Vedle již zmíněných hraček v nabídce společnosti Brio najdeme ale i tahací hračky, kočárky, odrážedla a mnohé další kousky.

   

Další produkty Brio - Zdroj: brio.net

Brio závěrem

V dnešní době se celá řada hraček vyrábí z plastu. Brio hračky jsou ovšem z většinové části vyráběny z jiných materiálů a tím se Brio odlišuje od konkurence. Možná právě v této odlišnosti, snad v pomyslném návratu do minulosti kdy dřevěné hračky byly jediné dostupné, tví tajemství úspěšnosti celého konceptu Bria. Ať už je to ale jak chce, obliba vláčků Bria stále stoupá a myšlenka společnosti Brio rozdávat radost se tak s každou další generací nese dál.