GTA 6 až v roce 2023? Zjistěte, co zatím uniklo

Domněnky o ději z 80. let, obrovský herní svět, odhady o vydání hry v roce 2023. Co z toho je pravda a kdy nás jen fanoušci hry tahají za nos? O vydání GTA 6 se spekuluje v podstatě od vydání pátého dílu. Přečtěte si, co zatím víme o chystaném pokračování. Ale upozorňujeme, že nikdo neví nic jistě, takže berte článek s rezervou.

Kdy vyjde GTA 6?

Studio Rockstar, které za sérií GTA stojí, mlčí. Nedávno ale vypsalo inzeráty na pracovní místa pro testery. Že by bylo GTA 6 v závěrečné fázi vývoje? 

Je to možné, ale podle twitterového účtu Davida Manninga @ViewerAnon, který pravidelně vypouští informace o chystaných hrách i filmech, Rockstar interně nastavil datum vydání hry na konec roku 2023. Přece jen studia testují své hry roky. 

Vydání v roce 2023 by vycházelo na 5 let od spuštění prodeje Red Dead Redemption 2. 5 let je reálná doba vývoje hry a odpovídá časovému rozdílu mezi GTA 5 a Red Dead Redemption 2. Je také možné, že GTA VI se spustí v menším rozsahu a bude pravidelně rozšiřována aktualizacemi, což může datum vydání uspíšit. No, nechme se překvapit.


GTA6-Vice-City

 

Možná se vrátíme do Vice City

O příběhu Grand Theft Auto VI se spekuluje asi nejvíc. Mluvilo se už o inspiraci seriálem Narcos, druhé hratelné ženské postavě stojící na druhé straně zákona nebo ději zasazeném do 80. let minulého století. Uvidíme, co bude pravda, každopádně druhou postavu potvrdil i další nedávný leak, ten ale vyvrátil spekulace o ženské postavě.

Co se týče prostředí, nejpravděpodobněji se podíváme zpátky do Vice City v Miami na Floridě. V úvahu ale připadají i lokace, jako jsou Rio de Janeiro, nové Liberty City nebo jeden velký svět propojující města z předchozích gtáček.

Časové zasazení hry do 80. let se jeví jako poměrně pravděpodobná varianta. Mluví se také o tom, že prolog hry se bude odehrávat v 70. letech, hlavní děj v osmdesátkách a epilog v současnosti. 

GTA5

Budeme hrát za více postav?

Ať už se bude GTA 6 odehrávat kdekoliv, mapa bude pravděpodobně větší než ta z GTA 5 a Red Dead Redemption 2 dohromady. Podle posledních leaků možná bude obsahovat i rozsáhlý oceán. 

Mělo by být možné hrát za více postav. Herní žánr na 99 % nepodstoupí větší změny a s největší pravděpodobností zůstaneme u osvědčeného third person pohledu. Důvodem, proč někteří zpochybňují zasazení děje do 80. let, je velmi úspěšný multiplayer, který sklízí obrovský úspěch v případě GTA 5. Dá se očekávat, že Rockstar Games na něm budou stavět i u šestého dílu.

GTA 6 zcela jistě vyjde pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. Zároveň se pro konzole nové generace chystají i updatované verze GTA 5, což snižuje pravděpodobnost, že bychom se šestky dočkali už v roce 2022. Každopádně, GTA 5 a GTA Online ve verzi pro konzole nové generace by byl uspokojující způsob, jak si zkrátit čekání na nový díl. Nebo raději zapnete starší GTA 5 pro PS 4, GTA 5 pro Xbox One či GTA V Premium?