GTA 6 - vypadá to slibně

Od vydání zatím posledního dílu slavné série akčních adventur Grand Theft Auto uplynulo už hezky dlouhých sedm let. Vydání dalšího dílu očekávají fanoušci se stále vzrůstající netrpělivostí a vlastně i s rostoucími obavami. Co je důvodem pro tento neklid, co všechno se o GTA 6 ví a co zůstává nevyřčené, to si povíme v tomhle článku.

Zdroj: denofgeek.com// metro.co.uk

GTA 6 – bylo nebylo

Je to jako v klasických pohádkových příbězích. Bylo, nebylo – přesně tak začíná většina pohádek a ta o Grand Theft Auto 6 je na tom podobně. Říkáme, že je to pohádka, protože pohádky jsou smyšlené příběhy a bohužel, když se na celou problematiku vývoje GTA 6 podíváme s odstupem, tak to celý zatím vypadá jako jedna velká snůška řečí.

Nemyslíme to nikterak špatně, to vůbec ne. Jen si myslíme, že by Rockstar mohli trochu pohnout, aby tuhle svoji vlajkovou loď, kterou bezesporu herní série GTA je, stihli popostrčit k první plavbě s GTA 6 v čele dřív, než ztroskotá ještě před vyplutím uprostřed přístavu planých slibů.

Zdroj: static0.gamerantimages.com

GTA 6 – co se ví

O GTA 6 toho na netu najdeš habaděj a my jsme se na našem herním blogu očekávanému šestému pokračování GTA taky věnovali, takže si můžeš osvěžit paměť například v tomhle článku. Nicméně, i od jeho sepsání uteklo už hodně vody a některé věci se změnily. Do jaké míry jde o spekulace prohlubující náš „pohádkový příběh“ a do jaké míry jsou směrodatné, to posuď sám:

GTA 6 nabídne první ženskou hrdinku, rozšiřující se mapu a spoustu  interiérů | Spekulace | PSGamer.czZdroj: psgamer.cz

GTA 6 – nic dražšího není

Že se o připravovaném GTA 6 mluví jako o možné nejdražší hře v historii, to ti asi neuniklo. Předešlý díl, GTA 5, se z hlediska prodaných kusů umístil na předních příčkách, přičemž někteří mu přisuzují třetí a jiní druhé místo. Pomyslná bitka o vůdčí postavení v žebříčku prodejnosti probíhá mezi ním a slavné kostičkové kultovce Minecraft. Vzhledem k tomu je logické, že se vývojáři snaží překročit vlastní stín a s GTA 6 chtějí posunout laťku ještě o trochu víc. Některé odhady hovoří o tom, že šesté pokračování GTA má stát jednu až dvě miliardy dolarů. Toto tvrzení se například objevilo na twitteru Dexerto Gaming a o tomto přepáleném rozpočtu informoval mimo jiné i jistý hacker, který vloni zveřejnil gameplay záběry z rozpracované verze GTA 6.

Zdroj: twitter.com

GTA 6 – snad už konečně míří do finishe

Server gamerant.com si všiml hoodně zajimavé věci. Rockstar Games totiž na svých stránkách zveřejnilo příjemně podezřelou nabídku práce, ve které se jeho vedení snaží rozšířit řady svých pracovníků o ředitele voiceoveru. Ten by měl pod palcem řízení herců, spolupráci se scenáristy a oddělením designu a mimo jiné by mělo jeho prací být taky řešení struktury dialogů. Podle serveru Dexerto je navíc termín nástupu na zmíněnou pracovní pozici „včera bylo pozdě“ a zvolený kandidát bude makáčovat přímo v New Yorském studiu. Tohle všechno by mohlo předznamenat finální fázi vývoje GTA 6 a my se snad (prosím, prosím) konečně dočkáme.

Zdroj: d15-a.sdn.cz

GTA 6 – co stále nevíme

V každém případě, oficiální datum vydání GTA 6 zatím stále nepadlo a vývojáři o něm zarytě mlčí. Děláme si tak trochu naděje, že by nás mohli překvapit během léta, kdy se ke slovu dostane letošní největší videoherní událost, Gamescom 2023. Je docela fajn zvyk, že právě tady se mnohé z očekávaných her dočkají svého oficiálního oznámení, tak kdo ví, třeba to bude i případ GTA 6.

Zdroj: beebom.com

Závěr

My už se GTA 6 nemůžeme dočkat a hádáme, že nejsme sami. Všelijakých videí jsme shlédli vážně hafec a novinky z průběhu vývoje, kterými nás tvůrci GéTéÁček krmí jsou sice fajn, ale my už bychom tak nějak radši přešli k hlavnímu chodu, jestli nám rozumíš. ;)