TOP 10 nejlepších her pro dva hráče na PS4

TOP 10 her na PlayStation 4 jsme si na našem herním blogu už představili, tak teď se společně podíváme na to, které z nich (a přirozeně i jaké další) podle nás patří do seznamu toho nejlepšího, co můžeš na čtyřkové konzoli zapařit se svým kámošem.

Crash Team Racing Nitro Fueled & Sonic Mania Plus

I když je náš první výběr tak trochu podfuk (ano, znalí na první pohledi vidí, že jsme sem namačkali dvě hry vedle sebe), nemůžem si pomoct. Obě tyhle hry na PlayStation 4 jsou si totiž v mnohém podobné. Jednak tu máme roztomilé postavičky hopsající napříč rozličnými lokacemi, které ocení i singleplayeři z řad milovníků PS4 dětských her a nudit se u nich nebudeš nudit ani v případě, že máš rád rychlou akci, při který se můžeš hecovat či vsadit s kámošem.

Jak Crash Team Racing Nitro Fueled tak Sonic Mania Plus ti navíc nabídnou nostalgický výlet do devadesátek, takže pokud patříš mezi zkušenější (čti dříve narozené) hráče, tvoje srdce při jejich hře zaplesá (a bude bít o to rychleji, až zčekneš nabídku herních předmětů nebo hraček, kde se to merchem s tematikou těhle hopsálků jen hemží).

Darksiders Genesis

Jestli tě láká odvěký boj mezi dobrem a zlem, tak je pro tebe tahle gamesa přesně to pravé. Darksiders Genesis příběhem předbíhá první díl Darksiders vydaný v roce 2010 (který krom jiného vyšel třeba i na konzoli PlayStation 3) a vezme tě na cestu napříč pekelnou vřavou, na které ti (krom tvého kámoše, se kterým můžeš společně projít třeba i celou kampaň) budou dělat společnost pistole a meče. Chceš nakopat zadek hordám démonů? S akční adventurou na PlayStation 4 Darksiders Genesis máš šanci.

Diablo 3

U těch démonů a dalších zplozenců pekla se ještě chvíli zdržíme, protože další hrou, která si podle nás právem vybojovala místo mezi nejlepšími hrami pro dva na PlayStation 4, je snad všemi milovaný diablíčko. Diablo 3 je již několikátým titulem stejnojmenné herní série a od uvedení prvního dílu v roce 1996 (který logicky patří pouze mezi hry na PC) se z téhle RPG stala legenda mezi hrami svého druhu. Choose your character, bro a v kůži divoké amazonky, tajemného druida nebo obávaného necromancera znovu zachraň svět.

FIFA 22 & NHL22

Tituly, které snad už ani není nutné představovat (a ano, opět takový malý podvod, pokud jde o počet dnes zmiňovaných her). Jak FIFA 22 tak její ledový rival NHL 22 patří aktuálně mezi nejlepší sportovní hry na PlayStation 4 a současně i mezi TOP10 her pro dva, které na PlayStation 4 můžeš se svým kámošem zapařit. Vybírej z nejlepších sportovců světa, sestav vlastní tým, ponoř se do hry a vychutnej si okamžiky slávy, které obě hry zprostředkovávají.

Gran Turismo Sport

Sice se teď o herní sérii Gran Turismo mluví hlavně ve spojitosti s vydáním sedmého dílu (víc si můžeš přečíst třeba v našem článku), který taky možnost hry více hráčů nabízí, nicméně to teď nechme sranou. Gran Turismo Sport multiplayer nabízí a upřímně, stojí za to. Prohrábni asfalt neznámějších závodních okruhů světa, přijmi výzvu, kterou Gran Turismo Sport představuje a rozjeď to v téhle skvělé PS4 závodní hře tak jako nikdy dřív!

It Takes Two

Všechny hry, které jsme zatím do našeho seznamu nejlepších her pro dva zařadili (a které ještě zmíníme) v sobě multiplayer zahrnují jen jako alternativu pro single hraní. It Takes Two ale vyloženě hru dvou hráčů vyžaduje, takže jestli nemáš, s kým hrát, jsi v loji :D Co všechno se může stát, když si dítě vezme do hlavy, že vyřeší dospělácké problémy, zjistíš v téhle emotivní hře (která na loňském udělování prestižních ocenění Game Awards vybojovala překvapivě leč zaslouženě prvenství v hlavní kategorii). Chceš vědět víc? Omrkni trailer nebo skroluj níž našim herním blogem a přečti si článek, který se téhle jedinečné hře na PlayStation 4 věnuje.

LEGO hry

Pro vážně parádní kooperativní pařbu, asi neexistuje lepší volba jak některá z PS4 LEGO her. Vážně je jedno, po kterém titulu z mimořádně obsáhlé herní série LEGO sáhneš, vždycky ti naservíruje pořádnou porci skvělé zábavy. Bude to Lego Jurassic World nebo třeba něco s tématikou Harryho Pottera? Možností je mnoho, času málo, tak žádný zdržování a hurá na to :D

Minecraft

Když v roce 2009 spatřila tahle hra světlo světa, nejspíš nikdo neočekával, jakých rozměrů její popularita dosáhne. Mezi skákačkami na PlayStation 4, ale  také mezi hrami na PC i všeobecně je Minecraft legendou a o jeho oblíbenosti svědčí i celá řada herních předmětů s minecraftskou tématikou, které doslova zaplavily trh. Kostičky táhnou a lidi prostě stavebnice (jak vidno i ty herní) milujou. Genialita fenoménu Minecraft navíc spočívá v obrovském spektru hráčů, které baví – není výjimkou, že na jediné konzoli paří dospěláci i děti naráz. Minecraft prostě kreativitě žádné meze neklade a dneska už asi těžko najdeš hráče, který by o něm alespoň vzdáleně neslyšel.

Mortal Kombat 11 Ultimate

Souboje na život a na srmt ještě nikdy nebyly tak brutální. Vyber si zápasníka, postav ho proti soupeři a pak, ať vyhraje ten nejlepší. Mortal Kombat 11 Ultimate přináší příběh epické ságy, která už existuje dýl, jak dvacet pět let a ty v něm můžeš poměřit své síly s přáteli i se starými (milovanými i nenáviděnými) charaktery jako je Scorpion, Sonya, Sub-Zero a celá řada dalších. Vyzkoušej a prověř své dovednosti v hned několika módech, včetně Towers of Time a užij si nezaměnitelný zvuk praskajících kostí v tom zatím nejdrsnějším provedení, které série Mortal Kombat svým fanouškům nabízí.

 

Resident Evil 6

Na závěr jedna děsivá třešnička na dortu. Resident Evil 6 je posledním dílem herní série Resident Evil, který se drží původního hororového žánru hry. Zatímco novější tituly spadají svým provedením spíš mezi PS4 střílečky, v tomhle Residentu na tebe čekají krvelační zombie a nepřátele všeho druhu. Který z tvých kámošů tě podrží ve speciálním módu pro dva? Zvládnete společně zabránit katastrofě a zachránit miliony lidských životů?

Desítku nejlepších her pro dva hráče na PlayStation 4 jsme prolítli jako nic a jsme si jistí, že obdobně rychlý by to bylo i u her na PlayStation 5. Ono totiž narovinu, celá řada titulů, které jsme do našeho výběru zařadili, právě na pětce fachá a jejich hraní se díky lepšímu enginu konzole a naprosto skvělým možnostem ovladače PS5 DualSense vyšplhalo do úplně jiných výšin. Ale o tom až jindy a hlavně v jiném článku.