Hogwarts Legacy na PS4 i Xbox One

O Hogwarts Legacy se hodně mluví a články, které na tohle téma vznikly, bychom taky spočítali jen stěží. Není čemu se divit. V únoru vyšla hra na Playstation 5 a Xbox Series X/S a provázel ji obrovský zájem fanoušků i kritiků. Jen v průběhu prvních dvou týdnů od uvedení se prodalo více než 12 milionů kusů této akční adventury a částka, kterou se za ní podařilo utržit je naprosto astronomická, protože přesáhla 850 milionů dolarů. Mazec co?

Zdroj: static.kinguin.net

Hogwarts Legacy – konečně i na PS4 a Xbox One

Teď navíc do hry vstupují i další konzole, takže je celkem jasné, že výše uvedenými čísly prodejnost Hogwarts Legacy ani zdaleka nekončí. Vydání nejnovějšího čarodějného dobrodrůža bylo oficiálně naplánované na 5. května letošního roku a i když bylo v tomhle směru hodně dlouho ticho po pěšině a milovníci her na PlayStation 4 spolu s majiteli konzolí Xbox One už tak trochu chytali schízu z toho, že se vydání Hogwarts Legacy na jejich stroje opozdí, vše zůstává a frčí podle plánu. Velký podíl v tomto směru nese hlavně informace z oficiálního twitterového účtu Hogwarts Legacy z prvního května, ve kterém (asi pro jistotu) všechno znovu odkejvali.

 

Patch na Hogwarts Legacy budí obavy

Jediné, co teď možná fanouškům starších strojů dělá vrásky, je na PlayStation Store dopředu avizovaný příchod patche 1.02, který má mít velikost 29,3 Gb a měl by si posvítit hlavně na stabilitu a výkon hry. A právě výkon starších konzolí by v tomto případě mohl být kamenem úrazu. Z prvních hráčských recenzí vyplynulo, že v některých okamžicích mají s plynulým hraním potíže i hráči na pětkové péeskové konzoli. Tu a tam se „zaseknou“ například dveře a byť několika vteřinové čekání v případě dobře rozehrané hry je neskutečná pruda (Jsme si vzpomněli na Resident Evil ještě na první péesko. Tam se veškeré dveře otevíraly neskutečně šnečím tempem a hraní se tím pak pokaždý proměnilo v opravdové čekání na smrt :D).

S přihlédnutím k tomuhle „drobnému“ problémku, je tedy celkem logické, že již zmíněný patch na Hogwarts Legacy představuje pro majitele konzolí PlayStation 4 a pařmeny her na Xbox One docela velkého strašáka. Ono ale i v případě PlayStationu 5 se na Hogwarts Legacy najdou určité mouchy. Chceš vědět, co nás na hraní štvalo a co je naopak super? Mrkni na tenhle článek.

Zdroj: charlieintel.com

Hogwarts Legacy – co dalšího

Vedle vydání Hogwarts Legacy na PS4 a Xbox One hodlají vývojáři zaútočit i na další hráčskou skupinu. Na červenec letošního roku je ohlášené vydání Hogwarts Legacy na Nintendo Switch a podle nás je v tuto chvíli už více než jasné, že nebude trvat dlouho a ohlásí se plnohodnotné pokračování Hogwarts Legacy 2. V tuto chvíli je to samozřejmě jen pouhá spekulace, ale je fakt, že Hogwarts Legacy učarovala prakticky veškerému hráčskému osazenstvu a její tvůrci rozhodně neusnuli na vavřínech.

Vedle zmíněných expanzí na další herní konzole a již oznámeného patche se všichni kouzelníci herního světa Hogwarts Legacy můžou těšit i na samostatnou multiplayerovou hru Harry Potter Quidditch Champions. Ta by měla na rozdíl od Hogwarts Legacy nabídnout utkání ve Famfrpálu a alespoň částečně tak utišit plačící harrypotterovské fanoušky, kteří beztak ve skrytu duše v utkání na košťatech v rámci Hogwarts Legacy doufali.

Zdroj: foto.games.tiscali.cz

Hogwarts Legacy – pár slov závěrem

Už jsme to říkali mockrát a zopakujeme to ti teď. Hogwarts Legacy je naprosto jedinečná hra, ve které se snoubí akční adventura s RPG hraním a podle nás si ji užijí všichni, kdo se alespoň částečně zhlédli v příběhu Harryho Pottera a jeho přátel. S uvedením verze pro PS4 a Xbox One se sice budí jisté obavy, ale podle nás se nakonec rozpráší a převládne nadšení ze samotného hraní tak, jako jsme tomu byli svědky u PS5 a hře na PC.

Lumos.