Strážci galaxie: Volume 3 - Závěr trilogie je tady

Dlouhých devět let jsme si museli počkat, než se to za velikou louží rozhoupalo, ale je to tu. V Marvel Studios si utáhli opasky a my si můžeme od čtvrtého května vychutnávat třetí díl jedinečného sci-fi dobrodružství nesoucí název Strážci galaxie: Volume 3.

Zdroj: cdn.administrace.tv // newtimes.cz

Strážci galaxie: Volume 3 – Děj a premiéra

Pro neznalého filmaholika může narychlo odvyprávěný příběh Strážců galaxie: Volume 3 působit poněkud zmatečně, takže to shrneme: Bude to zábava, bude to dobrodrůžo a hlavně (což je podle nás zcela zásadní) nepůjde o záchranu světa. Namísto zachraňování zadků celého lidstva se děj nejnovějších Strážců galaxie točí hlavně kolem Strážců samotných.

Příběh nových Strážců navazuje na předešlý díl, ve kterém se Strážci zabydlují na Kdovíkde. Všechno se zdá být fajné, ale jak to tak bývá, poklidné žití našich hrdinů naruší dozvuky Rocketovy bouřlivé minulosti a Peter Quill, ztrápený ztrátou Gamory, musí znovu povolat celý tým do akce. Pokud ovšem Strážci selžou ve své misi, tak neztratí jen Rocketův život, ale může to přinést i konec Strážců tak, jak je známe.

Zdroj: image.pmgstatic.com

Zní to napínavě, ne? Napínavé ale bylo i samotné uvedení filmové novinky, do které režisér James Gunn vkládal velké naděje. Přemítáním nad Strážci galaxie totiž podle svých slov strávil posledních jedenáct let. Těžko proto říct, jestli je pro něj dokončení trilogie Strážců galaxie spíš úlevou nebo jen další odškrtnutou kolonkou na pracovním seznamu. Tak či onak, zdá se, že je na odvedenou práci i celý svůj tým pyšný. „Máme pocit, že jsme tuhle trilogii dokončili, a dokončili jsme ji způsobem, na který jsme opravdu hrdí, kde se všem postavám dostalo důstojnosti, kterou si zaslouží,“ uvedl Gunn na tiskové konferenci a následně dodal, že nyní, po dokončení závěrečného snímku bude hledat jiný důvod k životu (což zní sice děsně, ale prý se na to těší).

Strážci galaxie: Volume 3 – hry a merch

S uvedením Strážců galaxie: Volume 3 do kin se samo sebou okamžitě stočila pozornost fanoušků ke všemu, co s nimi souvisí. V hledáčku marvelovského kultu se tak prakticky ze dne na den opět ocitly herní tituly na konzole i všechny možné herní předměty. Velký úspěch zaznamenaly hlavně hry na PlayStation 5, konzoli Xbox One a také hry na PlayStation 4. Vybírat si můžeš v zásadě ze dvou titulů. Na pětkovou konzoli tě potěší hra Marvel Guardians Of The Galaxy a například u PlayStation 4 krom téže hry můžeš ještě navíc sáhnout po titulu Marvel Guardians Of The Galaxy Cosmic Deluxe Edition.

Vedle samotných Strážců galaxie pak v případě videoher můžeš provětrat i kompletní nabídku Marvel her, mezi kterými najdeš i tak skvělé tituly jako jsou například Marvel Avengers nebo Marvel Spider-Man Miles Morales, řadící se mezi hry s českými titulky.

Nabídka herních předmětů je v případě Strážců galaxie velice rozmanitá a je hned několik možností, jak ji správně utřídit. Buď prostě půjdeš celkově po marvelovské linii, můžeš sáhnout po konkrétních produktech, anebo z nepřeberného množství marvelovského merche jednoduše vyzobeš ten, týkající se tvého oblíbeného Strážce.

Například Groot, kterému jsme se věnovali v tomto článku, se dočkal skutečně obsáhlé nabídky herních předmětů. Vedle všemožných Groot hrnků, kšiltovek, rohožek a Groot Cable Guys jsou k dostání nejrůznější herní figurky a tématu Groota se ze zcela jasných důvodů chopila i společnost Funko, která zásobila trh grootovskými sběratelskými figurkami Funko POP.

Zdroj: fandimefilmu.cz // prokonzole.cz

Strážci galaxie: Volume 3 - Závěrem

Marvel prostě frčí a i když už na své pařížské premiéře film Strážci galaxie: Volume 3 svá tajemství odhalil, bylo to jen pro hrstku vyvolených. Prvního promítání se přirozeně zúčastnili představitelé hlavních hrdinů a ačkoliv oni sami přirozeně děj nejnovějšího marvelovského filmového počinu mají v malíku, provázela francouzskou promítačku směsice emocí i nadšení. Přesně v tenhle vzrušující koktejl pocitů doufáme i my. Co si ale budeme – Marvel filmy i hry prostě umí a samotná značka Marvel vzbuzuje mnohá očekávání, která naštěstí téměř vždy bývají naplněná.