Liga Mistrů 2023 a FIFA 23

Dámy a pánové, čutálisti všeho věku. Je to už hezkých pár dní, co na na trávník v Istambulu vyběhli ti nejlepší z nejlepších, aby i v této sezóně poměřili své síly v nejprestižnější klubové soutěži evropského kontinentu. Liga Mistrů 2023 je sice už za námi, ale stále ještě víří vášně mezi fanoušky fotbalových klání.

Liga Mistrů 2023 – Kdo proti komu

Navzdory tomu, že španělský gigant Real Madrid držel v zubech mistrovský titul dlouhých čtrnáct sezón a ještě loni se dmul pýchou z vlastní nepřemožitelnosti, tu patnáctou už neuhrál. V semifinále ho totiž vyřadil anglický klub Manchester City, který si to v samotném závěru rozdal s italským Inter Milán. Finále Ligy mistrů se odehrálo 10. června na Atatürkově olympijském stadionu a zápasu těchto dvou evropských fotbalových špiček tak mohlo v jediný okamžik přihlížet neuvěřitelných 76.092 diváků. Zmíněný stadion je totiž největším stadionem v celém Turecku a už jen to samo o sobě ukazuje na velkolepý zážitek.

Zdroj: betarena.cz

Liga Mistrů 2023 na hřišti gamingu

K tomu, aby sis naplno užil atmosféru vyprodaného hlediště, ale nemusíš nutně zavazovat tkaničky na kopačkách a dokonce ani utrácet vehementní sumy za nákup vstupenek na vybraný zápas. Mimochodem, ty levnější vstupenky se pohybovaly lehce nad částkou deset tisíc korun a tikety z první kategorie Premium by tě v případě úspěšného nákupu stály něco přes sto táců.

Jak už jsme ale řekli, není nutné hned vyrážet do světa. Vlastně, nemusíš ani opustit svůj bejvák nebo se hnout z pohodlí gauče. Pokud jsi hráč a fanda do konzolových her, tak si svou vlastní Ligu mistrů můžeš rozehrát na tolik různých způsobů, jak je jen libo a ještě za nesrovnatelně lepší prachy. Jasně, řeč je tady o klasice všech sportovních her a my už poněkolikáté připomínáme hru FIFA 23.

FIFA 23 – protože fotbal, to je hra

Herní série FIFA se během let stala legendou videoherního průmyslu a učarovala milovníkům her na PC i hráčům, kteří dávají přednost hraní na konzolích. Každý rok přináší vývojáři další a další vychytávky, grafika se zlepšuje. Navíc, pokud jde o to, jak šlapou poslední díly řadící se i mezi hry na PS5, ve srovnání s totožnými tituly pro PlayStation 4, tak tady zažívá FIFA neskutečné posuny. Hra je plynulejší, pohyby hráčů uvěřitelnější a tak dále a tak dále. Pro víc info o nejnovějším dílu fotbalové klasiky FIFA můžeš omrknout třeba tenhle článek, anebo prolistuj náš herní blog, protože o FIFA 23 jsme toho v minulosti napsali už docela dost.

O hře FIFA 23 se většinou mluví v samých superlativech a i když tímto herním titulem slavná fotbalová kultovka končí (však víš, ta názorová rozepře mezi EA a FIFA) a nadále bude pokračovat pod nově vzniklou sérií EA Sports FC, rozhodně (a možná i právě proto) by neměla chybět ve sbírce opravdového fanouška pečlivě udržovaných trávníků, dokonale vypraných dresů a balíčků karet (ne těch kouzelnických, pochopitelně :))

Zdroj: xbox.com

Liga Mistrů, FIFA 23 a merch

Tak jo, řekneme to na rovinu. My tě do fajnových dresů finálových týmů neoblíkneme (proč taky, když už je po, že jo). Dokonce ti ani nemůžeme nabídnout tematicky laděné kšiltovky ani blbé ponožky. Jednoduše řečeno, kromě her, které u nás ovšem seženeš za skvělý prachy (a ještě víc ušetříš, pokud si pořídíš některou z bazarových her), ti toho k Lize Mistrů 2023 nebo hrám FIFA moc nenabídneme. Jedinou zářnou výjimkou je v tomto smyslu Steelbook FIFA 23, ve kterém se bude třiadvacáté pokračování herní série FIFA cítit jako v bavlnce. Takže za nás – Pokud FIFA 23, tak jedině v kombinaci s kvalitním a originálním obalem, kterým tenhle steelbook rozhodně je.