Marvel's Spider-Man 2 - dobrodružství pokračuje

Od vydání Marvel's Spider-Man uplynulo už dlouhých pět let a bez toho, aniž bychom přeháněli, se jedná o jednu z nejlepších komixových her vůbec. Není se proto čemu divit, že druhé pokračování této jedinečné akční adventury vyhlížejí fanoušci konzolového hraní prakticky od okamžiku dohrání předešlého dílu.

Pojďme společně rozplést pavučinu toho, co o netrpělivě očekávané novince herního světa víme. Článek o Marvel's Spider-Man 2 je tady.

Marvel's Spider-Man 2 Marvel's Spider-Man 2 - Zdroj: fun-academy.fr/ psxbrasil.com.br

Marvel's Spider-Man 2 – exkluzivka z českou lokalizací

Marvel's Spider-Man 2 najdeš mezi hrami na PlayStation 5 a patří stejně jako jeho herní předchůdce mezi exkluzivní péeskové hity. Bonus pro hráče z naší malé kotliny pak představuje česká lokalizace - hra Marvel's Spider-Man 2 totiž patří mezi hry s českými titulky. Takže konec výmluv, že nehraješ proto, že tomu nerozumíš. Chop se svého PS5 DualSense ovladače a rozjeď to tak, až ti budou z lítání na pavučinách vlát vlasy.

Marvel's Spider-Man 2 – Děj

Příběh nového Spider-Mana se začne psát na podzim letošního roku, konkrétně 20. října, přičemž předobjednávky jsou v tuto chvíli už v plném proudu. Hra je dostupná v několika různých edicích, a to v standardní, deluxe a sběratelské edici.

Příběhem hry navážeme přesně tam, kde skončily Marvel's Spider-Man a Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Opět budeme sledovat počínání dvou hlavních aktérů (Petera Parkera a Miles Moralese), ke kterým se v Marvel's Spider-Man 2 přidá ještě třetí aktér v podobě lovce Kravena. Ten je asi znuděný běžným stylem lovu a tak v ulicích New Yorku hledá nové výzvy (protože mít nad krbovou římskou hlavu superhrdiny, to je teprve kunšt). Takže pokud si naši klaďasové doposud mysleli, že vybalancovat obyčejný lidský život a život superhrdiny je těžké, tak teď zcela určitě změní názor.

Zmíněný lovec skalpů ale není jediný problém, kvůli kterému nebudou obhájci dobra spát. Do děje se totiž vrací všem známý (a většinovým publikem milovaný) Venom, takže maskovaný kluci budou mít prostě o zábavu postaráno – a tím pádem i my.

Marvel's Spider-Man 2 – Jak se to hraje

Pokud rychlíkem marvelovské smrště frčíš už delší dobu, tak pro tebe tahle jízda bude naprosto hladká a bezproblémová. Marvel's Spider-Man 2 se totiž hratelností příliš neliší od svých předchůdců. Jasně, budeme tu mít novinky v podobě kostýmů a úžasných super schopností a díky pavoučím kostýmům, které jsou dostupné z předešlých her si budeš asi místy připadat jako na vzdušném přehlídkovém molu. Co do hlavních charakteristik hry se toho ale zase až tak moc nezměnilo.

I v Marvel's Spider-Man 2 budeš lítat vzduchem newyorských ulic na pavučině a budeš si užívat pohled z výšek mrakodrapů na hemžení dole. Stejně jako v předešlých hrách, i tady na tebe čeká pěkná řádka hlavních i vedlejších úkolů. Trochu zamrzí, že se Marvel's Spider-Man 2 nezařadil mezi PS5 hry pro dva hráče a to i přesto, že se k tomu přítomnost Moralese přímo nabízí.

Marvel's Spider-Man 2 - Zdroj: insomniac.games

Marvel's Spider-Man 2 – herní předměty

Co se merche týče, tak ten je marvel tematikou prolezlej skrz naskrz. V naší nabídce herních předmětů najdeš prakticky cokoliv přes Spider-Man figurky, Marvel lampičky a batohy až po kšiltovky nebo ručníky s motivem slavného super hrdiny. Mezi nejvyhledávanější marvel figurky na našem shopu patří patnácticentimetrová figurka Spider-Man Across The SpiderVerse PartOne Miles Morales, třiceticentimetrová figurka Marvel Spider- Man Titan Hero Series Venom, anebo figurka Marvel SpiderMan Across The Spiderverse Peter B. Parker, kterou můžeš na rozdíl od předešlých figurek naaranžovat do nejrůznějších póz.

Naprostou samozřejmostí a kapitolou samo o sobě jsou sběratelské figurky Funko POP, ve kterých se to Spider-Man Funko POP jen hemží. Sáhni třeba po figurce 1223 Spider-Man Across The Spider Verse Spider-Man, anebo rozšiř svou sbírku o figurku Funko POP 1224 Marvel SpiderMan Across The SpiderVerse SpiderGwen.