NHL 23

Série NHL patří mezi stálice a zároveň největší tahouny sportovních her vůbec. Jasně, mnozí by určitě namítli, že je tu ještě herní série FIFA a prostě z ledu trávník nevykouzlíš, ale na druhou stranu, tyhle dvě gamesy si, alespoň dle našeho mínění, právě díky tomu, že každá útočí na zlato v jiném sportu, nikdy zvlášť nekonkurovali.

Naopak to vypadá, jako kdyby do nich snad fušovali ti samí vývojáři nebo co. Určité podobné rysy mezi oběma hrami totiž nejsou přehlídnout a tak se i některé z vychytávek z jedné hry jako zázrakem přelévají do hry druhé. V čem všem tahle podobnost tkví a na co se v NHL 23 snad můžeme těšit, na to se mrkneme v dnešním článku.

FIFA 23Ilustrační obrázek - Zdroj: cdn.realsport101.com

NHL 23 – Tak trochu FIFA 23 na bruslích nebo ne?

Ok, začněme prostým konstatováním, že NHL 23 ještě nikdo ofiko neohlásil. Takže vozit se na tom, v čem je nebo není tahle netrpělivě očekávaná ledová pařba podobná fotbalové herní legendě, je jednak poněkud předčasné a jednak i tak trochu bláznivé. Ale co už :D

Musíme zmínit, že NHL 22 byla a stále ještě je bomba. Nad vylepšeným enginem se každému pravověrnému fanouškovi zatajil dech. Za své vzala otřepaná grafika předešlých dílů, hratelnost Frostbite vystřelil do nebezských výšin a pohyby každého z hráčů dosáhly takové dokonalosti, že jsme měli chvílemi pocit, jako kdyby na ledové ploše našich konzolí létali skuteční hráči. Velmi podobně lze v superlativech mluvit i o zmíněné hře FIFA 22, která mimo jiné odpálila svou fanouškovskou základnu i fantastickým využitím PS5 ovladače DualSense, ale o tom víc třeba v tomhle článku na našem herním blogu.

Změnou enginu a zařazením všemožných vychytávek do hry, ale podobnosti mezi oběma tituly nekončí. Takže co tu máme dál…

NHL 23 – holky a čeština ve hře

Jo a jo. Dá se předpokládat, že stejně jako jsme svědky zastoupení dámské populace ve hře FIFA 23, bude i ve hře NHL 23 možnost zahrát si za ženský hokejový tým. Holky prostě uměj a byla by škoda, kdyby v případě soubojů na ledové ploše měly zůstat opomenuté (když jim to v dresech tak sluší a na hřišti jde).

Nejinak tomu s velkou pravděpodobností bude i v otázce české jazykové mutace. Na plnohodnotný dabing můžeme asi zapomenout, nicméně pokud bude NHL 23 kopírovat vzorce předešlých herních titulů (a světe div se, i již několikrát zmíněné FIFY 23), můžeme si mnout ruce nad vysoce pravděpodobným zařazením nejnovějších Enháelek mezi hry s českými titulky.

NHL 23Ilustrační obrázek - Zdroj: assets.reedpopcdn.com

NHL 23 – čistě konzolová záležitost?

To, že herní série NHL na kompech prostě nejede, je už několik let ohrávaná písnička a milovníci ledově vychlazené zábavy se s tímhle faktem měli možnost už jakštakš smířit (ne, že by to bylo snadný). Na druhou stranu, když se v tomhle směru mohla za nos chytit FIFA, tak by v jejích šlépějích mohla kráčet i nejnovější NHL. Upřímně řečeno, nemyslíme si, že to tak dopadne, ale ruku na srdce, bylo by to fajn. Nad rámec těchto spekulací lze s jistotou říct jen to, že v případě NHL 23 (pokud teda nakonec skutečně vyjde, ha ha), budou vítězoslavně juchat majitelé PS5 a konzolí PlayStation 4. Z xboxové rodinky potom trhnou sportovní jackpot hráči her na Xbox Series X/S a ti, co paří na Xbox One.

NHL 23 – Kdy?

Oficiální termín vydání NHL 23 stejně jako jakékoliv bližší informace o hře jsou zatím bezpečně schované pod pokličkou „kulinářského“ tajemství autorů hry, takže ho lze pouze odhadovat. Pokud by i v tomto směru mělo nejnovější pokračování hokejové odyseji kopírovat předešlé tituly série, pak bychom se vydání NHL 23 mohli dočkat na podzim letošního roku, tzn. asi v říjnu 2022. Jistou informační naději do těchto mlhavých vod by mohl vnést i největší herní veletrh Gamescom, jehož letošní ročník připadá na termín 24. – 28. srpna 2022. No, necháme se překvapit.

FIFA 23Ilustrační obrázek - Zdroj: cdn.realsport101.com

NHL 23 – Závěr

Navzdory tomu, že hra NHL 23 ještě nebyla ani oficiálně potvrzena, patří k nejočekávanějším titulům letošního roku. Mohlo by se zdát, že když je každý rok oznámen nový titul, už není co vylepšovat. NHL 22 ale celému hráčskému osazenstvu dokázalo, že opak je pravdou. Jestli v tomto trendu bude pokračovat i NHL 23, to se teprve uvidí.

Doufáme, že ano!