Peppa Pig - růžová chrochtající roztomilost

„I am Peppa Pig.“ Tak přesně těmito slovy začíná úvodní znělka každičkého dílu britského animovaného příběhu vyprávějící o růžovoučkém prasátku jménem Peppa. Dětský pořad plný pastelových barev se poprvé objevil na televizních obrazovkách v roce 2004 a od té doby se těší značné oblibě hlavně těch nejmenších diváků.

Peppa mluví řečí srdce

Původní jazyk seriálu je samozřejmě angličtina, nicméně díky nekomplikované zápletce a jednoduchému leč krásnému grafickému zpracování, kdy z tváře jednotlivých členů prasečí rodinky i jejích přátel lze snadno vyčíst emoce, promlouvá Peppa do dětských duší.

Jestli přitom mluví anglicky, česky nebo jinou řečí, je přitom úplně fuk.

Peppa Pig

Rebelka Peppa

Roztomilá prasečí holčička Pepina, jak jí v české kotlině občas familiárně říkáme, se vysílala ve 118 zemích včetně Číny, kde ji ovšem nakonec v květnu 2018 zakázali kvůli údajné „propagaci gangsterské subkultury“.

Zní to sice absurdně, nicméně je fakt, že si ji oblíbili zejména mladí lidé ze subkultury shehuiren, kteří jdou proti tradičním hodnotám, a kteří neváhali své postoje prezentovat právě prostřednictvím nevinného prasátka. Ať už si ale o stažení seriálu Peppa Pig z čínské platformy Douyin a celé  problematice zabanování chudáka Pepči myslíš cokoliv, osud Pepiny byl zpečetěn a milou Peppu tak čekal stejný osud jako Medvídka PÚ.

V každém případě, ani tento zákaz ze strany Číny nezabránil Prasátku Peppa v masivním obléhání zbytku světa, a to hned v několika rovinách.

Peppa kam se podíváš

Popularita téhle postavičky neustále roste, a to dokonce do takové míry, že v New Hampshiru v Anglii byl v roce 2011 otevřen zábavní park nazvaný Peppa Pig World. Děti ji milují a Pepa válcuje svět neuvěřitelným množstvím tematicky zaměřených předmětů:

Hry s Peppou Pig

Dokladem toho, že prasátko Peppa dokonale ovládá zábavní průmysl, je krom již zmíněného televizního seriálu hned několik her s motivem tohodle roztomilouše. Najdeme mezi nimi klasické deskovky i nejrůznější interaktivní hry pro nejmenší a stejně tak i hry na PC nebo další platformy. K volně hratelným patří například „Bláznivé kaluže“ nebo „Počítání na ledě“ a obě je možné hrát prostřednictvím webu České televize.

Prasátko Pepa s rodinou

Pokud bys ale radši zabydlel Pepču ve své konzoli, pak není nic jednoduššího než mrknout na naši nabídku bazarových her, mezi kterými se shodou okolností ještě před časem nacházel i Peppa Pig The Game. Tahle blbinka z kategorie dětských her vyšla na Nintendo Switch a PC, a v říjnu se s dalším titulem My Friend Peppa Pig přiřítila taky na Xbox One, PS5 a samozřejmě se zařadí taky mezi hry na PlayStation 4.

Tvým úkolem ve hře bude vytvořit a obléknout svého zvířecího avatara, zazvonit na zvonek a příběh může začít. Peppa, coby tvá nová nejlepší kámoška, bude neustále navrhovat další a další aktivity, takže jednou budete společně sledovat stopy zvířat v lese a čvachtat se v kalužích a jindy zase pomůžete najít tátovi Pigovi ztracené brýle. Potkáš své oblíbené seriálové postavy a navštívíš pláže, zasněžené hory i muzea a užiješ si spoustu zábavy v bramborovém městě.

Malinkým zklamáním pro český děcka asi bude, že ačkoliv je hra přeložena do třinácti jazyků, společnost Outright Games při výběru dabingu na češtinu jaksi zapomněla. Na druhou stranu, co se grafického zpracování hry týče, vývojářům se podařilo dosáhnout naprosté dokonalosti, protože je na chlup shodné s tím, na co jsme zvyklí ze seriálové předlohy :D

No a jestli ještě pořád nevíš, o čem je řeč, omrkni ofiko trailer téhle hry, ve které prasátko Peppa chrochtá normálně a špunti z ní budou chrochtat blahem:

Dárečky od Peppy

Podobně jako Tlapková Patrola (které se mimochodem věnujeme v tomhle článku), přináší svým fanouškům i Peppa Pig širokou nabídku herních předmětů a hraček. Mezi nejoblíbenější zboží tak patří nejrůznější plyšáci, knížky, kufříky, osušky, hrnky, polštářky, jídelní sady atd.

Nabídka je ohromná a záleží jen na tobě, co přesně hledáš.

Za nás je asi největší peckou z celé nabídky předmětů s prasátkem Peppinou hudební cédéčko, které vyšlo 19. července 2019 a nese název Peppa Pig My first Album. Ukázku plnou roztomilého dětského zpěvu najdeš tady.

Nemáš zač! :D