The Game Music Live - pařmenův hudební sen

Není to jen poutavý příběh, který udělá z herního titulu legendu, je potřeba mnohem víc a krom jiného je to i strhující hudba.

Už 27. září se ve Smetanově síni Obecního domu v Praze představí Bohemian Symphony Orchestra Prague a uchvátí nás melodiemi z více než dvaceti nejznámějších her, které jsme v posledních letech mohli hrát.

Živého orchestrálního provedení hráčům důvěrně známých titulů se v čele orchestru ujme šéfdirigent Martin Šanda a nabídne posluchačům naprosto ojedinělý hudební prožitek. Orchestr společně se sborem představí herní hudbu ze Super Maria, Final Fantasy nebo The Witcher 3. Čeká tě „the best of herních melodií“ posledních let, jedinečný a hluboce emotivní zážitek.

The Gaming Music LifeThe Game Music Live ve Smetanově síni Obecního domu v Praze - smsticket.cz

Krom melodií ze zmíněných videoherních titulů se ale můžeš těšit i na další hudební lahůdky a my ti teď v rychlosti představíme i některé další skvělé hry, ze kterých se při sestavování jedinečného hudebního programu The Game Music Live čerpalo.

God of War

Ačkoliv se nad tímto starším bráškou God of War: Ragnarok už pár let zpátky uzavřely vody konzolového hraní, má God of War pořád co nabídnout. Důkazem je toho nejen jeho zařazení do programu nadcházejícího koncertu, ale i jeho oblíbenost mezi bazarovými hrami. God of War je skvělá akční adventura, která tě vtáhne do světa severské mytologie a budeš opět sledovat příběh Krata, který ve hře putuje se svým synem. Čeká na vás obtížná a nezvyklá cesta… dojdete až na konec?

Assassin's Creed III

Podle nás snad není mezi hráči nikdo, kdo by neznal herní sérii Assassin's Creed. Třetí pokračování nesoucí poněkud neoriginální a nudný název Assassins Creed 3 šlape krom Xbox One i na PlayStation 4 a zavede nás do roku 1775, kdy jsou americké kolonie na sklonku revoluce. Na své cestě po otevřeném rozlehlém světe potkáš hrdiny americké historie a společně se postaráte o nepřátele svobody.

Assassin's Creed IIIAssassin's Creed III - Zdroj: gameinformer.com

Battlefield 1942

Touto poněkud stařičkou hrou na PC z roku 2002 jsme se přehoupli ke střílečkám, které budou mít v rámci chystaného hudebního večera The Game Music Live poměrně silné zastoupení. Herní série Battlefield baví krom vyznavačů počítačových sestav taky majitele konzolí a zatím posledního titulu jsme se dočkali v roce 2021, kdy vyšel Battlefield 2042, který nás přenesl do nedaleké budoucnosti. Chceš se dozvědět víc? Mrkni na tenhle článek.

Battlefield 1942Battlefield 1942 - Zdroj: xfire.com

Max Payne

Když už se vrtáme v herním pravěku, tak se tady ještě chvíli zdržíme. Max Payne je hodně stará, i když pro mnohé dost zásadní hra z roku 2008 a její o chlup novější pokračování je možné sehnat třeba mezi hrami na PlayStation 3. V příběhově temné jedničce se ocitneme v kůži newyorského policisty, který ve svém domě narazí na feťáky. Po jejich eliminaci zjišťuje, že jeho žena i dítě jsou mrtví a rozhodne se pomstít. Bude větší bolest duše nebo těla?

Max PayneMax Payne - Zdroj: games.tiscali.cz

Halo 3

Pokud hledáš nějakou střílečku z pohledu první osoby, co by šlapala na Xbox 360, tak bys určitě neměl minout Halo 3. Opět si zahraješ za legendárního hubitele mimozemských monster Master Chiefa, ale tentokrát z vesmíru přesuneme doprostřed pralesa. Právě tam se totiž nachází základna nepřátelské frakce Covenant, v jejímž komplexu jsou věznění spolubojovníci za budoucnost lidstva. A to přeci nemůžeš nechat jen tak být...

Metal Gear Solid 2

Tahle hra byla ve své době legendou a i když by dnes hráči nejspíš raději sáhli třeba po Metal Gear Solid V Ground Zeroes nebo po jiném z novějších pokračování těchto akčně-špionážních her, stojí za to ji zmínit. Hlavním hrdinou je Solid Snake a ty si v jeho kůži ani neuprdneš, aniž by to tví nepřátelé nezaznamenali. Taktika, lstivé akce a promyšlené pohyby musí být tvým denním chlebem, protože všechny akce mají vliv na okolí. Vyřiď to tiše ve stylu stealth her.

Metal Gear Solid 2Metal Gear Solid 2 - Zdroj: eurogamer.net

Crysis 2

A ještě jedna střílečka z pohledu první osoby vyskočila na tomhle seznamu. Crysis 2 je trošku starší záležitost, takže současní vyznavači žánru, kde se nešetří municí, asi spíš budou znát Crysis Remastered Trilogy, který můžou mastit majitelé konzolí nové generace. Příběh druhého Crysisu tě vezme na akční výlet do New York, který je evakuován kvůli mimozemšťanům a podivné nákaze. V kůži vojáka jménem Alcatraz přežiješ zničující útok na ponorku a když tě pak týpek z jedničky nasouká do těsného nanooblečku, čeká tě nelehký úkol zachránit svět (nebo aspoň New York).

Uncharted 4

Herní série Uncharted už je tu s náma pěkně dlouho a čtvrté pokračování známých akčních adventur s názvem Uncharted 4 A Thiefs End příběhově navazuje na trojku. Tentokrát se pokusíš nenechat se zabít v madagaskarské džungli, kde budeš pátrat po dávno ztraceném pokladu kapitána Henryho Averyho. Krom člověkem nedotčených míst tě honba za zlatem dovede i do měst nebo zasněžených hor, takže o akci i dechberoucí podívanou v této jedinečné hře rozhodně nebude nouze.

Mortal Kombat

Nestárnoucí klasika všech bojových her uchopí srdce každého hráče a pak ho rozdrtí na padrť. Mortal kombat se v průběhu let dočkal mnohých pokračovaní a v této nesmrtelné sérii her najdeš jak kousky šlapající na pééeskových a xboxových konzolích, tak hry na Nintendo Wii. Mezi hrami na PlayStation 5 aktuálně kraluje Mortal Kombat 11 Ultimate a je stejně ultimátní jako výjimečná hudba z Mortal Kombat, která na The Game Music Live zazní.

Nearly 30 years ago, Mortal Kombat's blood forever changed the video game  industry - PolygonPrvní Mortal Kombat - Zdroj: polygon.com

Metro Exodus

Poslední ochutnávkou na našem seznamu (a zdaleka ne posledním bodem v programu blížícího se koncertu) je Metro Exodus. V této epické střílečce z pohledu první osoby inspirované romány Dmitrije Glukhovského zažiješ vrcholné post-apo dobrodružství vprostřed nádherného leč nepřátelského světa. Uteč z ruin mrtvé Moskvy a vydej se na epickou cestu kontinentem po postapokalyptickém Rusku. Prozkoumej divočinu, bojuj, pracuj v utajení a čel tváří v tvář hrůzám, které s sebou přináší přežití.

Tak co? Docela solidní nálož, ne? Nevíme jak ty, ale my na The Game Music Live rozhodně budeme!