TOP hry 2024 - druhá část

Posledně jsme ti slíbili ti další nálož TOP her, na které se můžeš těšit v příštím roce, takže tady to je a jdeme na to:

Microsoft Flight Simulator 2024

Toužil jsi někdy stát se pilotem? A co takhle létat nejen z obyčejným letadlem, ale pomáhat hasit požáry, být členem horské služby, pilotovat záchranářský vrtulník, apod.? Že bys raději pomáhal s přepravou nákladu nebo si zkusil letecké zemědělství? Ani to není v Microsoft Flight Simulator 2024 problém. Ani tímto výčtem ovšem tvé možnosti nekončí. Tahle hra na PC a Xboxu Series X/S se totiž rozhodla, vyšplhat až na samotný vrchol a má ambice stát se nejpropracovanějším, nejúchvatnějším a nejúžasnějším leteckým simulátorem všech dob. Těšíme se a ty?

Prince of Persia: The Lost Crown

Možná tě to šokne stejně jako to šokovalo nás, ale herní sérii Prince of Persia je už víc jak třicet let. Od DOSové skákačky jsme se postupem času propracovali k akční adventuře, a protože je fajn zopáknout, co bylo dobré, vrací se Prince of Persia: The Lost Crown ke svému původnímu žánru. Velkým překvapením je ústřední postava, kterou tentokrát nebude princ, nýbrž no name voják, který jeho výsost bude muset zachránit z pevnosti Mount Qaf. O záchranu královského zadku se budeš moct pokusit už 18. ledna, a to na péeskových a xboxových konzolích, PC a Nintendu Switch.

Senua's Saga: Hellblade 2

Pakliže se ti líbil příběh akční adventury Hellblade, ve které jsi mohl nahlédnout do mysli psychicky nemocné válečnice Senuy, pak tě určitě potěší zpráva, že v roce 2004 dorazí na pulty pokračování, nesoucí název Senua's Saga: Hellblade 2. Sleduj novinky a nenech si ujít možnost předobjednávky na hru, která tě vtáhne do příběhu odehrávajícího se na Islandu v 9. století a uchvátí tě naprosto dokonalou grafikou.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

V první čtvrtině příštího roku se budeme moci po dlouhé době opět podívat do okolí černobylské jaderné elektrárny. Ta se už nějakou dobu rozkládá a Zóna, která se v jejím okolí nalézá, je stejná jako ta, ve které se odehrával příběh předešlého titulu S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Ty se v kůži Skifa, jednoho ze stalkerů budeš setkávat jak s lidmi, tak s mutanty. Děj tě přitom zavede do bezpočtu známých lokací v otevřeném světě s prvky survivalu a dostaneš se tak do situací, které budou mnohdy velmi nepříjemné. Bonusem v už tak super hře je potom česká lokalizace a snad i multiplayerový mód, který by ovšem podle všeho měl do hry přibýt až po jejím vydání.

Star Wars: Outlaws

Představ si, že jsi tak trochu napojený na vesmírné podsvětí a kvůli tomu po tobě pase celý známý svět. To sice není nic moc, ale ty se z toho v kůži mladé zlodějky Kay Vess přece nepotento. Na živobytí si nějak vydělat musíš a navíc, v téhle velké mezigalaktické bryndě nelítáš sám. Po boku ti věrně běhá roztomilý zvířecí společník Nix a už jsem kvůli němu prostě tu a tam uděláš nějakou tu misi různé zločinecké organizace, u kterých si svými činy budeš postupně zvyšovat či snižovat reputaci. Toliko k příběhu téhle akční adventury. Jasný jak facka. Co do lokací se ti známé univerzum představí z části tak, jak to znáš z filmů a serošů, z části nabídne nově vzniklá místa. Škoda jen, že po nich budeš muset pobíhat sám, protože Star Wars: Outlaws bohužel nenabízí mód hry více hráčů.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Tak tohle zní šíleně i nám – nechat záchranu světa (takovej ikonickej úkol) v rukou těch největších záporáků ze světa superhrdinů? No, očividně to jde a vypadá to i na docela slušnou zábavu ze světa akčních adventur. Suicide Squad: Kill the Justice League tě už druhého února vtáhne do příběhu speciální jednotky Task Force X, která je složená z odsouzených zločinců, které určitě znáš pod označením Sebevražedný oddíl. Je ti asi jasné, že tahle partička si troufne na ledasco a možná i díky tomu bude čelit mimozemské invazi ve městě Metropolis. Vedle ufounů je tu ale ještě jeden problém a to super DC klaďasové, jejiž mysl nebyla dostatečně silná (aháá) a ovládá je zlovolný Brainiac. Dokážeš zvrátit ručičku štěstěny na svou stranu? Pozvi kámoše a zkuste to v kooperativním režimu určenému až čtyřem hráčům. Spolu to dáte a když ne, tak to zkusíte znovu :D

Tekken 8

Ooo, jééé! Tohle nám na seznamu chybělo, no ne? Tekken 8 je spolu s celou herní sérií Tekken největším a dost možná také jediným opravdovým konkurentem bojových her z další kultovní herní série Mortal Kombat. Představuje skvělé odreagování pro tebe i pro tvé kámoše, které vyjde už 26. ledna příštího roku. Co do příběhu asi nemá moc smysl zabíhat do detailů. Tohle je prostě Tekken, bejby a příběh (ať už je sebelepší), jde u něj prostě tak trochu stranou. Všechny postavy budou mít svůj unikátní bojový styl a dovednosti, svá jedinečná komba a potvrzené jsou i staré známé charaktery. Pro fanoušky Tekkenu nevyhnutelná volba!

Jak vidíš, v příštím roce se rozhodně nudit nebudeme. Teda za předpokladu, že datum vydání zmíněných pecek zase neposunou...