TOP hry 2024 - první část

Na rok 2024 si sice budeme muset ještě chvilku počkat, ale to není důvod pro to, abychom se už teď nemohli těšit na hry, které snad přinese. Hoď se pěkně do klidu a čekuj první část našeho seznamu, kde ti představíme TOP hry 2024.

Ark 2

Komu učarovala krása survival žánru v podobě staršího titulu s názvem Ark Survival Evolved, ten bude jistě nadšený z nově chystaného pokračování Ark 2. Není sice ještě úplně jisté, kdy tahle RPG záležitost šmrnclá akční adventurou přesně vyjde, ale je nad slunce jasnější, že se příběhově opět vydáme k počátkům lidského rodu. Čekej střety s jinými kmeny a těš se na setkání s T-Rexem, po kterém budeš mít plnou bederní roušku.

Avowed

Vzdycháš při vyslovení slov The Elder Scrolls V: Skyrim jako zamilovaná školačka? Tak počkej, jak s tebou zamává tahle chystaná hra na PC a Xbox Series X/S. Avowed je singleplayerové RPG, které tě zavede do světa Eora. Tady stejně jako v předešlém titulu není nouze o magické souboje ani křížení zbraní a ty si budeš moct vybrat, jestli absolvuješ dějovou linku za postavu člověka či elfa. Podobně jako u Ark 2 není ani u Avowed jisté, kdy konečně spatří světlo světa, nicméně to mu nemůže ubrat na atraktivitě. My se těšíme. Hodně.

Dragon Age: Dreadwolf

Ve vodách (nejen) konzolových RPG se ještě chvíli zdržíme a zabrousíme do fantasy světa plného magie, trpaslíků a přirozeně taky čarodějů. Dragon Age: Dreadwol nás vezme na dobrodružnou cestu do Tevinteru, který na rozdíl od (téměř) zbytku světa, řídí mágové. Dragon Age: Dreadwol je už čtvrtou „Dragon Age“ hrou z dílny Studia BioWare a dá se očekávat, že podobně jako v předchozích titulech budeš moct na svých cestách potkat i staré známé z předchozích titulů zmíněné herní série.

Final Fantasy VII Rebirth

Pakliže jsi gamingovej veterán asi jako já, tak herní série Final Fantasy patří dost možná k prvotinám, se kterými ses kdy mohl setkat. To tenkrát frčelo FF na PlayStation jedničce, svět (a s ním i hry) se točil v poněkud poklidnějším tempu a o tom, že jednou budeme natěšení na Final Fantasy VII Rebirth, tak o tom se nám mohlo leda tak zdát. No, sny se někdy plní, a tak se počátkem příštího roku KONEČNĚ dočkáme! Final Fantasy VII Rebirth je pokračováním Final Fantasy VII Remake, takže i tady budeme ovládat žoldáka Clouda Strifa a jeho partu ekoteroristů. Původní hra byla čistě singleplayerová záležitost, takže doufat, že se nejnovější FF zařadí mezi hry pro dva hráče, by bylo poněkud naivní.

Frostpunk 2

Předpokládaný datum vydání Frostpunk 2 spadá (snad) do první poloviny roku 2024 a majitelé konzolí ostrouhají (alespoň zpočátku) lusku. Do mrazivého světa této survival budovatelské strategie by se měli vydat pouze neohrožení anglicky hovořící jedinci, protože Frostpunk 2 je bez české lokace a bohužel se tak nezařadí ani mezi hry s českými titulky. Pokračování původní hry Frostpunk nás vezme tdo doby, kdy lidstvo přežilo mrazivou bouři a třicet let po událostech z prvního dílu se opět staneš správcem jedné z přeživších kolonií. Ta je opět ovládána jak touhou přežít, tak i každodenním strachem z umrznutí. Aby toho nebylo málo, vedle zimy, hladu a nemocí si budeš muset poradit s různými názory na to, jak celou společnost řídit, a tak budeš mít prostě plné (omrzlé) ruce práce, aby se ti kolonie nerozpadla pod rukama. Good luck, honey!

Gothic remake

Jestli v tomhle seznamu hledáš třešničku na dortu, tak tady ji máš. Gothic remake neboli Gothic 1 je dalším pokračováním herní série Gothic a zároveň vymodlené znovuzpracované dobrodružství bezejmenného hrdiny v dolech na kouzelnou rudu v modernějším hávu. Krom toho, co známe z předlohy, máme očekávat i nově vzniklý obsah, který by měl hru rozšířit o nové lokace i rozhovory. Co všechno remake Gothic přinese se ale s jistotou dozvíme nejspíš až ve druhé polovině příštího roku, přičemž tuhle singleplayerovou RPG budou moc zapařit nejen kompoví nadšenci, ale i majitelé konzolí Xbox Series X/S a ti, kdo propadli hraní her na PlayStation 5.

Little Nightmares 3

Chceš se bát, ale jen tak zlehka? Máš rád dětské hry a hledáš něco, co bys mohl zapařit s kámošem? Tak to sáhni po Little Nightmares 3, což je jednak (mimo single linku) taky hra pro dva hráče a jednak je to hra známá groteskní hrůzostrašností příběhu, ve kterém se děti snaží čelit strachu a nástrahám života (však víš, noční můry, obavy z písemek, to, že dojde žužu… :D). Opět tě uchvátí roztomile legrační grafika a tvé mozkové závity potrápí nejedna hádanka. Little Nightmares 3 je naprosto úžasná adventura, ve které budeš řešit logické puzzle a schovávat se a utíkat před příšerama. K radosti velké skupiny pařmenstva bude tahle hra dostupná nejen na nejnovější konzolové stroje, ale zahrají si ji i milovníci her na Nintendo Switch, majitelé Xbox One, anebo třeba ti, kdo raději sáhnou po hrách na PlayStation 4. Prostě paráda!

Tak jo, kámo – první sedmičku toho nejlepšího, co na nás v příštím roce vývojáři vychrlí, jsme prolétli raz dva a my už se nemůžeme dočkat, až ti ukážem i zbytek. Do tý doby gamingu zdar!