TOP 10 nejlepších her na Nintendo Switch

V předešlých článcích jsme se zaměřili na nejlepší hry na PlayStation 4 a 5, nabídli jsme ti přehled těch nejlepších her na Xbox One a omrkli jsme i gamesy na starší stroje. Dneska si posvítíme na výběr těch nejlepších her na Nintendo Switch, takže se hoď hezky do klidu a jde se na to. Jak už jsme si zvykli, vezmem to pěkně abecedně a našim prvním titulem, zařazeným na seznam deseti nejlepších her na Nintendo Switch je:

Assassin's Creed The Rebel Collection

Pokud naše články s výběrem nejlepších her sleduješ pravidelně, pak si asi říkáš, jestli my nejsme na toho Assassina tak trošku zatížený. No, asi jsme. Pravda je ovšem taková, že se od roku 2007 herní série Assassins Creed rozrostla na úctyhodných dvanáct her a každá z nich má něco do sebe. Assassins Creed The Rebel Collection tě vezme na rozpálené písečné pláže (no, dobře, spíš na bitvami rozbouřené vody) a vtáhne tě do příběhu v němž se můžeš stát nejobávanějším pirátem Karibiku. Lov asasíny jako templář nebo se vydej prozkoumat masivní otevřený svět, který ti tahle jedinečná RPG hra Nintendo Switch nabízí. Vlajku na stožár, ty mořská kryso!

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

Kdo hrál Crashe určeného pro první PS konzoli, ruku nahoru! Možná teď přemýšlíš, jak hluboko do herního pravěku jsme se se zmíněním původního titulu propadli, možná se nostalgicky usmíváš. V každém případě, pokud chceš zažít nekonečné hodiny nefalšované herní zábavy, u které se budou bavit jak dospělí, tak milovníci dětských her na Nintendo Switch, s Crash Bandicoot N.Sane Trilogy nešlápneš vedle. Jedná se totiž o soubor remasterů prvních tří her ze série Crash Bandicoot (ach díky!) a zcela otevřeně, budeš ho milovat! Pokud si nakonec vačnatec Crash tvé srdce přeci jenom nezíská (jakože fakt?), zkus mrknout i na další skáskačky na Nintendo Switch, kterými se to (jen tak mimochodem) na našem seznamu deseti nejlepších her na Nintendo Switch jen hemží.

Dying Light Platinum Edition

RPG máme, skákačky taky, tak teď zabrousíme do vod stříleček. Dalším titulem na našem seznamu nejlepších her na Nintendo Switch je poněkud temný zombie survival Dying Light Platinum Edition. Jedná se o nejkomplexnější podobu původní hry Dying Light obsahující krom hry samotné celou řadu vychytávek a rozšíření, takže se můžeš těšit na zamořený svět plný nejrůznějších příšer a nemrtvých. Dokážeš přežít v postapokalyptickém světě? Využij parkour k pohybupo střechách, vyrob si účinné zbraně a pomoz ostatním přeživším. A kdyby toho na tebe v tomhle otevřeném světě děsu bylo už moc, sáhni třeba po Dying Light 1 Cranes Fight puzzlích z naší nabídky herních předmětů a zkus se trochu uklidnit.

Dying Light Platinum Edition

Mario, Mario, Super Mario

Bacha, spoiler! Tady budem trochu podvádět a mezi deset nejlepších her na Nintendo Switch protlačíme několik titulů pod jedním názvem (což už jsme vlastně udělali, haha). Vybrat jen jednu gamesu ze série her Mário prostě a jednoduše nejde (snažili jsme se, fakt) a tak si z nich tu nejlepší hru budeš holt muset nakonec vybrat sám. Podle nás by ale tvé pozornosti rozhodně neměla uniknout Mario Kart 8 Deluxe, tematicky spadající do dětských závodních her na Nintendo Switch a Super Mario Party neodmyslitelně patřící mezi Nintendo Switch hry pro dva hráče.

Metroid Dread

Další hra z našeho seznamu nejlepších her na Nintendo Switch patří mezi rodinné klenoty Nintenda. Dějově Metroid Dread navazuje na původní hru z roku 1986 a navzdory trnité cestě ke svému vydání trvající dvě dekády, nakonec splnila očekávání hry utvářející vlastní herní žánr. Příběh hlavní hrdinky Samus pokračuje na planetě ZDR a vše důležité z předešlého příběhu hra na začátku shrne. Takže žádný strachy, nováček nebude tápat. Pak už to ovšem s tím tápáním a pocity bezradnosti bude dost individuální. Prozkoumávej planetu, získávej nové schopnosti a kusy vybavení a bav se snahou překonat nelidskou hrozbu, která planetu ZDR sužuje.

Minecraft

Už je tady zas! Jenže Minecraft je jednoduše skvělej a skládání kostiček, budování velkolepých hradů a kutání tunelů do hloubi země je v jeho podání prostě něco, co se jen tak neomrzí. Ať už se ti to tedy líbí nebo ne, Minecraft má na našem seznamu deseti nejlepších her na Nintendo Switch své místo právě tak, jako ho má mezi herními předměty. Ostatně, když se to vezme kolem a kolem, Minecraft není první a rozhodně ani jediná hra, která (více či méně) dlabe na grafiku a frčí na kostičkovém zpracování. Vzpomeňme logickou PC hru z roku 1980 Sokoban anebo všechny představitele LEGO her, které se zase zrodily ze stavebnic. Kostky jednoduše frčej.

Monster Hunter Rise

RPG plná monster, monster a ještě jednou monster. Přesně o tomhle a vlastně tak trochu jenom o tomhle Monster Hunter Rise i se všemi svými předchůdci je. Pokud tedy čekáš úchvatnou dějovou linku plnou rozličných úkolů, tak to radši sáhni po něčem jiném. Pakliže jsi ale natěšený na monster braní v podobě loveckých (po zuby ozbrojených) výprav, přijdeš si na své. Příšer je totiž v Monster Hunter Rise požehnaně a vývojáři se na nich skutečně vyřádili jak z hlediska vzhledu, tak způsobu boje i chování.  

Pokémon

Tak tohle je záležitost, která nás asi svým způsobem zasáhla všechny. Je jedno, jestli to začalo seriálem, mobilním hraním, merchem nebo jako vlajková loď Nintenda. Pokémon válcuje trh a co se gamingu týče, tady hraje prim. K dostání je celá řada titulů z herní série Pokémon a my na náš seznam nejlepších her na Nintendo Switch vybrali dvojici Pokemon Sword a Pokemon Shield. Rozdíly mezi jednotlivými tituly jsou pak především ve znamení různorodých pokešů a míst, která můžeš navštívit, což ale nejspíš ocení jen skálověrní fanoušci tohoto fenoménu (od kterých teď nejspíš dostaneme čočku, že TOHLE přeci není to jediné, v čem se zmíněné tituly liší :)). Jinak hry Pokémon splňují přesně to, co se od tématu čeká. Chyť je všechny, poměřuj síly, bav se.

Pokemon

The Legend of Zelda Links Awakening

Ooo, tak uznej, tohle je srdcovka. The Legend of Zelda je legendárka, bez který by náš seznam nejlepších her na Nintendo Switch nebyl kompletní. Rovnou řekněme, že série her The Legend of Zelda je klasikou, která po celém světě Nintendo Switch válcuje peněženky různorodého pařmenstva. Užij si dobrodružství udatného válečníka Linka a princezny Zeldy ve hře The Legend of Zelda Links Awakening, která v sobě stejně jako další Zelda hry snoubí nádhernou grafiku, úžasně zábavné herní mechanismy i vynikající hratelnost.

Zaklínač 3 Divoký Hon

Námi sestavenou desítku nejlepších her na Nintendo Switch uzavírá udatný Geralt z Rivie v titulu Zaklínač 3 Divoký Hon. Ten si místo mezi TOP10 vydobyl obrovským otevřeným světem a parádním herním zážitkem, ke kterému vedle příběhu přispívají hezky napsané postavy i celkem fajn bojový systém. Jasně, co do grafiky to s ohledem na výkon konzole není úplně topovka, ale na druhou stranu nám to přijde jako přiměřená cena za možnost hrát kdekoliv a kdykoliv tě napadne, nebo ne?

Zaklínač 3: Divoký honZdroj: respawnpoint.cz

Tak. Výběrovku těch nejlepších her na Nintendo Switch máme za sebou (ani to nebolelo, co?) a nám nezbývá, než ti popřát hodiny nerušené zábavy nad jejich hraním. Enjoy, kámo, ať už jsi kdekoliv :)