TOP 10 nejlepších her na Xbox 360

V předešlých článcích na našem herním blogu jsme si posvítili na nejlepší hry na PlayStation 3 a omkrli jsme desítku nejlepších her na Playstation 4 i hry na Xbox One, které patří k naprosté špičce konzolového hraní. Při čtení dnešního článku by měli pro změnu zpozornit ti, kdo sviští gamesy na konzoli Xbox 360, protože právě na ty nejlepší herní pecky tristašedesátkových Xboxů se teď mrknem.

Assassins Creed 2

Jo, víme, že tímhle titulem jsou naše výběry prošpikovaný tak jako hovězí svíčková, ale copak můžeme jinak, když je tahle akční adventura tak skvělá? Jasněže ne! Takže kdo má herních titulů ze série Assassins Creed až pokrk, ten ať na chvíli zavře oči nebo tenhle odstavec přeskočí. Ti ostatní se nechají oblažit parádním grafickým zpracováním, skvělým hudebním doprovodem a epickým příběhem o rodině, pomstě a spiknutí zasazeným do prostředí renesanční Itálie. Vydej se s námi na cestu časem a ponoř se do vod špinavých intrik, lží a manipulací v jedné z nejlepších her na Xbox 360.

Diablo III: Reaper of Souls

Diablo, milovaný i proklínaný titul z řady RPG na Xbox 360 přinesl ve svém datadisku Diablo III: Reaper of Souls nálož nového obsahu včetně nové postavy Crusadera a opravil chyby původní hry. Pokusil se tím o udobření fanouškovské základny, která byla z předchozího nevyvedeného počinu Blizzard Entertainment poněkud rozčarovaná. No a světe div se (a raduj se), povedlo se. Ať už bylo uvedení téhle hry zkraje opředeno mnoha pochybnostmi, nakonec se z ní vyklubalo jedno z nejlepších RPG vůbec!

DOOM II

Bylo nebylo, vznikla kdysi pramáti všech stříleček. A tahle pramáti nesla jméno DOOM II. Každej ji hrál a kdo říká, že ne, tak ten tuhle střílečku na Xbox 360 paří dodnes (ostatně jako my všichni). Legendární gamesu z herního pravěku není třeba představovat, a i když je jí víc než dvacet let, její fanouškovská základna se netenčí. Chceš se odreagovat u brutální řežby, kde krev pekelných monster stříká až do páté řady? Není lepší volba! Sáhni po hře, která velkou měrou definovala žánr FPS hraní a užij si tuhle kultovku ještě dnes.

DOOM IIZdroj: iczc.cz

Grand Theft Auto V

O GTA V už toho bylo napsáno hodně a vzhledem k tomu, že jsme gétéáčko zařadili do našich seznamů deseti nejlepších her na jednotlivé konzole už vícekrát, nebudeme plýtvat tvým časem a rovnou řekneme, že Grand Theft Auto V prostě ke hrám, které bys měl mít ve své sbírce her na Xbox 360, jednoznačně patří. Sáhni po pětce legendární série GTA a okus život na hraně zákona.

Half-Life 2

Zatímco DOOM II odstartoval honbu za nejlepší střílečkou všech dob, Half-Life 2 ho opanoval a následně obsadil pomyslný trůn krále her z pohledu první osoby. Jasně, grafika tě už dneska sotva pošle do kolen, nicméně co téhle gamese vážně nejde upřít, je strhující hratelnost spolu s neuvěřitelnou atmosférou a celou škálou realistických zvuků, což – řekněme si narovinu – prostě potřebuješ. Vychutnej si jednu z nejhezčích a svého času nejočekávanějsích stříleček, kde nestačí jen mačkat spoušť, ale je potřeba i myslet (au, to bolí).

Zdroj: gamershouse.cz

Mass Effect 2

Ačkoliv dvojka ztratila na rozdíl od prvního dílu Mass Effect některé z prvků klasické RPG a lehce se tak od tohodle žánru odklonila, nebudeš při jejím hraní zklamaný. Druhý díl trilogie je temnější a propracovanější než jeho předchůdce a krom vylepšený grafiky, nových postav a lokací se můžeš těšit taky na souboje a parádní filmové sekvence. Sáhni po Mass Effect 2 nebo jiném dílu ze stejnojmenné série a rozjeď akci v jedinečné vesmírné RPG šlapající nejen na Xbox 360.

Mass Effect 2Zdroj: vortex.cz

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Ačkoliv o herní sérii Metal Gear Solid už slyšel asi každý konzolista i milovník PC her, není na škodu zmínit, že ani úplný nováček metalgearovského hraní nebude ochuzen o skvělý herní zážitek. Jo, je to tak. Pro Metal Gear Solid V: The Phantom Pain totiž není nutná znalost příběhu žádného z předešlých dílů série. Zahraj si zbrusu nový příběh za Big Bosse lačnícího po pomstě a prožij příběh války, lásky i zrady v otevřeném světě jedné z nejlepších her na Xbox 360.

metal gear solid v the phantom painZdroj: cdn.myshoptet.com

Portal 2

Abys těch stříleček neměl málo, rovnou z rukávu vytáhneme další eso v podobě hry Portal 2. V týhle logický FPS hře, která mimo jiné šlape třeba i PlayStation 3, se opět vtělíš do Chell, která se ve druhém pokračování původní hry z roku 2007 probere ve stázové komoře a snaží se už nadobro opustit komplex Aperture. Vytvářej mezi sebou vzájemně propojené dvojice barevných portálů a pěkně hopity hop z jednoho do druhého. No a kdyby to všechno snad bylo nad tvé síly, možnost využití kooperativního režimu a z toho plynoucí hry pro více hráčů vnáší do celé téhle problematiky trochu té skomírající naděje :D

Zdroj: engadget.com

Red Dead Redemption

Jo, víme, že tohle už na našem blogu taky zaznělo mockrát – jenže babo raď. Některý hry napříč platformama jsou prostě skvělý a s tím my jen těžko něco svedem. A poslední dva díly herní série Red Dead Redemption k nejlepším hrám prostě patří. Toulej se v otevřených pláních, zažívej dechberoucí západy slunce, celý dny nepotkej živou duši (aniž bys celý dny potkal živou duši)… no nezní to jako sen? Prožij ho v Red Dead Redemption a okus život za úpadku Divokého západu v kůži bývalého psance Johna Marstona. Red Dead Redemption je prostě WANTED.

Zaklínač - Rozšířená edice 

I o Geraltovi jsme toho napsali už mraky, a tak jenom krátká zmínka – Je to jedna z nejlepších RPG vůbec a ty ho potřebuješ! No dobře, tak krátká zmínka zase ne :D Série her Zaklínač nás provází už od roku 2007 a od té doby stihla svými tituly posbírat celou řadu ocenění, přičemž v tomto směru exceloval hlavně doposud poslední vydaný díl Zaklínač 3 Divoký Hon, který ovšem najdeme spíš mezi nejlepšími hrami na PS4 nebo ve sbírkách majitelů Xbox One. Zaklínač tě svým epickým příběhem KAŽDÉHO z dílů vtáhne do graficky nádherně zpracovaného fantasy světa, ve kterém není nouze o boj se všemožnými nestvůrami. Všechno je tedy přesně tak, jak si to u Zaklínače přejem :D

The Witcher Enhanced Edition - Zdroj: origin.com

Tak co, kolik z her, které jsme tu vyjmenovali, máš doma? Kolik bys jich připsal, kolik vyřadil? Jaké hry na Xbox 360 by byly na tvém soukromém seznamu deseti nejlepších na Xbox 360? Našel bys je v naší nabídce nových nebo použitých her na Xbox 360? A až skončí éra třistašedesátky, po jaké konzoli sáhneš pak? Xbox nebo péesko? Hamletovská otázka, co? :D