TOP 10 nejlepších her na PlayStation 5

Ačkoliv to zatím s poslední péeskovou konzolí z hlediska pokrytí poptávky nevypadá zrovna růžově, vydavatelé se doslova předbíhají v tom, kdo hráčskému publiku nabídne ty nejlepší hry na PlayStation 5. Nabídka je skutečně široká a nám se v její záplavě nejvíc líbí tyhle:

Assassin's Creed Valhalla

Pořádná nálož hrubiánské severské akce na tebe čeká v dalším pokračování legendární herní série Assassins Creed. Jedná se o historickou akční adventuru a můžeš ji bez problémů zařadit i mezi nejlepší RPG hry na PlayStation 5. Krom šťastných majitelů pětkové péeskové konzole si mrazivé sevření otevřeného světa Vikingů užijí i vyznavači xboxových konzolí a ti, kdo dávají přednost hrám na PC. Vydej se po příběhové linii táhnoucí se z Norska do Anglie, užij si parádní grafiku a drancuj, kos a bav se dle libosti. Podle kritiků má sice Assassins Creed Valhalla k dokonalosti daleko, ale ruku na srdce, koho to v tý záplavě svalů, divokosti a středověký řežby zajímá :D

FIFA 22

Fočusovou modlu fanoušků sportovních her na PS5 netřeba představovat. Série FIFA se hrdě drží na špici prodeje napříč platformami a s každým dalším titulem svou pozici bez problémů obhájí. Její nejnovější díl navíc přinesl dokonale nasnímané pohyby všech hráčů, díky čemuž můžeš s klidem zapomenout na trhané pohyby během zákroků či sprintů. Nad FIFA 22 jsme se už rozplývali v sólo článku, takže tady se omezíme jen na suché konstatování faktu, že je prostě boží!

Ghost of Tsushima Director’s Cut

Tahle akční adventura na PS5 navazuje na původní PS4 hru Ghost of Tsushima a nabízí dechberoucí grafické zpracování a plné využití ovladače DualSense. Příběhem tě přesune do 13. století, kdy se mongolská tažení dostala až na hranici Země vycházejícího slunce a ty budeš nucen odložit samurajské tradice a bránit svoji zem. Ghost of Tsushima Director’s Cut nabídne spoustu hodin skvělé zábavy a podle nás prostě patří mezi exklusivity na PlayStation, které si musíš zahrát. さよなら。

Marvel’s Spider-Man 2

Akční adventura Marvel’s Spider-Man 2 je fanouškama netrpělivě vyhlížena prakticky od okamžiku, kdy se jim podařilo dohrát jedničku. Jedná se exklusivku na PS5 a znovu s ní ožívá příběh komixového hrdiny, kterého rafnul úplně malý, tak trochu radioaktivní (ale jinak zcela neškodný – tak co děláš) pavouk. Potíž je, že ačkoliv to bude jistojistě plnohodnotné dobrodružství se vším tím lítáním na pavučině mezi mrakodrapama v obřím otevřeném světě města New York, datum jejího vydání je zatím v nedohlednu. Z informací, které jsou zatím k dispozici vyplývá, že stejně jako v případě prvního dílu, půjde i u dvojky čistě o singlovou záležitost. Jestli se pak Marvel’s Spider-Man 2 zařadí mezi hry s českými titulky nebo přímo mezi hry s českým dabingem, zatím není oficiálně potvrzeno a na bližší info si holt budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Tak či tak, sleduj naše novinky a předprodeje, ať ti tahle hodně dobře vyhlížející hra s ambicemi stát se jednou z nejlepších her na PlayStation 5 neunikne.

Metro Exodus Complete Edition

Kolem herní série Metro se celou dobu vznáší oblak diskusí. Někteří příběhy z nekonečně temných tunelů metra vyzdvihují, jiní je zatracují kvůli odlišnosti od původní knižní předlohy. Ať už se ale ty sám kloníš ke kterékoliv ze zmíněných skupin, nelze hrám upřít výbornou hratelnost a podmanivou atmosféru. V případě Metro Exodus Complete Edition se hra pozmění a navzdory jejímu názvu se děj přesune ze zatuchlých tunelů metra pěkně na čerstvý vzduch. Gro celé hry ovšem zůstává beze změn, takže jestli jsi doufal, že na tebe venku nečekají muntanti, tak jsi vedle. Rozhlehlé pláně postapokalyptického Ruska čekají, tak na co čekáš?

Mortal Kombat 11 Ultimate

Mortal Kombat je zpět a opět s sebou přináší nášup soubojů na život a na smrt. V nejnovějším pokračování drastické bojové herní série Mortal Kombat se ti představí kompletní sestava třiceti sedmi bojovníků a ty si tuhle krvavou řežbu z řad bojových her na PS5 vychutnáš díky vylepšenému visuálu tak jako nikdy předtím. Mortal Kombat 11 Ultimate ti v odzbrojujících detailech opět servíruje polámané kosti, hektolitry krve a legendární Fatality. Pokud toužíš pro brutální porci zábavy, here you go!

NHL 22

Tady je to podobný jako u poslední FIFY. Nejnovější z řady titulů herní série NHL doladili vývojáři téměř k naprosté dokonalosti a z pod jejich taktovky tak vznikla jedinečná symfonie akce, parádní grafiky a skvělé hratelnosti. NHL 22 je naprostou povinností pro každého fanouška sportovních her a to nejen na PS5. Dvaadvacátý enháelko totiž krom počítačů fachá prakticky na všem a dosyta si ho užijí majitelé PlayStation 4, Xbox one i konzolí Xbox Series X/S.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Skákej napříč alternativníma dimenzema, poraz zlovolného císaře a nech se pohltit strhujícím příběhem, který vychází exklusivně na PlayStation 5. Ratchet & Clank: Rift Apart se sice svým žánrem řadí hlavně mezi dětské hry na PS5, ale nudit se u něj nebudou ani dospěláci. Díky neutichající akci bude tahle roztomile divoká hra s českými titulky bavit i hráče stříleček, milovníky akčních adventur i sci-fi. Víc info o téhle hře patřící mezi nejlepších hry na PS5 můžeš načerpat z našeho článku anebo mrkni na video, na které v něm taky odkazujeme:

Resident Evil: Village

Ačkoli ortodoxní vyznavači hororových her budou nejspíš nad posledním titulem z herní série Resident Evil ohrnovat nos, milovníci stříleček na PS5 a všichni ti, kterým se líbil předešlý díl Resident Evil 7: Biohazard si můžou mnout ruce. V kůži Ethana Winterse se tentokrát v Resident Evil: Village podíváš daleko (za hory a doly) do tajuplné evropské vesnice (která tak úplně náhodou leží v Rumunsku a má výhled na záhadný – upírobíjcům tak nějak známý – hrad). Bez větších spoilerů prozradíme, že ti půjde (zcela nečekaně) o kejhák a k tomu, abys své eliminaci zamezil, budeš mít k dispozici solidní arzenál zbraní. Pro další info mrkni na náš článek a nebo to zkus rozjet naslepo. Tak či tak, Resident Evil: Village rozhodně stojí za zkoušku a potěšit svá (infarktem tu a tam zkoušená) hráčská srdce můžou krom majitelů nejnovější playstationové konzole taky ti, kdo smaží na Xbox One nebo chtějí rozšířit seznam her na PlayStation 4.

Returnal

Znáš to. Některý hry jsou prostě tak dobrý, že je hraješ znovu a znovu pořád dokola. Returnal budeš taky hrát pořád dokola, i když to nebude tak docela dobrovolně. Princip týhle exklusivní hry na PS5, která se zároveň řadí i mezi nejlepší hry na PS5, je snadný – zůstaneš trčet na neznámý planetě a snažíš se dostat pryč. Taky ale to jednoduchý končí a než se ti podaří probojovat skrze hordy vesmírných nepřátel, zařveš tolikrát že to po chvíli přestaneš počítat. Buď rychlejší, vynalézavější, buď lepší! Očíhni víc info o Returnal v tomhle článku nebo se pohodlně usaď a nech se vtáhnout trailerem, ať máš představu, co se na dlouhé temné večery stane tvou noční můrou :D

A je to. Desítku nejlepších her na PlayStation 5 jsme prolítli jak nic.

Užij si hru, bacha na namožené palce a kdyby něco, tak nic :D