TOP 10 nejlepších her na Xbox One

Třetí z konzolové rodinky Xboxů nám dělá společnost už od roku 2013 a během svého kralování se Xbox One stal domovem několika tisíců herních titulů, z nichž si celá řada zaslouží naši pozornost a uznání. Éra Xbox One se však díky konzolím nové generace Xbox Series X/S pozvolna chýlí ke konci, a tak se čas na odehrání všech těch skvělých her na Xbox One jednoduše krátí. Když už je jasné, že je prostě neodehraješ všechny, po kterých určitě sáhnout? Easy, kámo. Čekuj náš výběr deseti nejlepších her na Xbox One, kde to vezmem hezky podle abecedy:

Assassin's Creed Valhalla + Assassin's Creed série

Herní série Assassin's Creed představující první položku našeho seznamu deseti nejlepších her na Xbox One si vybudovala slušnou fanouškovskou základnu a to jak mezi pánským, tak i dámským osazenstvem. Pokud jde o akci, tak o tu v týhle akční adventuře není nouze a jak dámy jistě už teď přikyvují, je na co se koukat i v jiné, než čistě hráčské rovině. V nejnovějším dílu nesoucí název Assassin's Creed Valhalla se navíc podlomí kolena všem, kdo milují chladný dotek severských legend, svalnatá těla, otevřený svět a tak nějak všechno to, co se od dalšího dílu z rodinky her Assassin's Creed čeká.

Forza Horizon 5 + Forza Motorsport 7

Vzhledem k tomu, že posledním dvěma dílům z herní série Forza patří sólo článek na našem hráčském blogu, tak se o ní nebudeme nijak zvlášť rozepisovat. Pro ty, kdo třeba vůbec netuší, prozradíme, že se jedná o skvělou závodní hru se vším tím driftováním a sprinty (hlavně v případě Forza Motorsport 7) a nespoutanou jízdu v otevřeném světě (v případě Forza Horizon 5), kterou si majitelé Xbox One můžou dopřát jako jako jedni z mála. Krom xboxových konzolí najdeš totiž Forza Horizon už jen mezi hrami na PC, takže majitelé konzolí PlayStation pro tentokrát ostrouhají lusku. Kyš, kyš :D

Gears serie

Málokterá hra se může pochlubit tak dlouhou historií jakou se pyšní série her Gears of War. První z nich vznikla už v roce 2006 a světe div se, je tu (a pravděpodobně ještě dlouho bude) stále. Nejnovější herní díl téhle střílečky na Xbox One nesoucí název Gears 5 nabízí pět senzačních režimů a ty opět můžeš bojovat po boku svých přátel v online hře nebo si celou řežbu naservírovat v režimu rozdělených obrazovek. Hledáš nejlepší xboxovou hru pro dva hráče, u který se neukoušete nudou? Už nehledej. Nabíjej!

Gears of WarZdroj: cdn.gamer-network.net

Grand Theft Auto V

O lalalaa, tak tohle je balzám, který potřebuješ. Teda… pokud máš rád balzám tohodle typu :D GTA je dnes již legendární série v níž jako vždy budeš balancovat na hraně zákona. Grad Theft Auto V tě vezme do obrovského otevřeného světa a odvypráví ti zbrusu nový příběh, který je oproti předešlý hrám série GTA podaný zcela novým způsobem. Těšíš se? Měl bys!

Halo Infinite + Halo serie

Myslíš, že na Zemi je nuda? Tak se mrknem do vesmíru, kde je hra Halo Infinite jako doma. V téhle vesmírné střílečce z pohledu první osoby, která v posledním díle herní série Halo poprvé nabízí hráčům možnost multiplayeru zadáko, se vydáš tam, kam se zatím nikdo nevydal (až na těch „pár“ majitelů Xboxů, co si hru koupili před tebou). Příběh hry bezprostředně navazuje na konec Halo 5: Guardians a nebude v něm nouze o mimozemské nepřátele všeho druhu a palné zbraně (mrk, mrk). Halo Infinite je rychlá akční střílečka právem patřící mezi nejlepší hry na Xbox One, takže pokud tenhle herní žánr patří mezi tvé oblíbené, tak po Halo Infinite rychle sáhni.

 

It Takes Two

A další z her, o kterých jsme už napsali článek na našem herním blogu se dostala na seznam deseti nejlepších her na Xbox one. Náhoda? Těžko :D It Takes Two je milá hra určená výhradně pro dva hráče (překvápko, co, vzhledem k tomu názvu :D) a bude bavit malé i velké pařmenstvo z řad majitelů xboxových konzolí, ale i těch, kdo dávají přednost hrám na PlayStation 4. Co se stane, když se dítě rozhodne vyřešit dospělácký problém?

Ori and the Will of the Wisps

Toužíš po oddechovce s nádhernou grafikou, dechberoucím hudebním doprovodem, silným poutavým příběhem a pestrým a živoucím světem? Sáhni po Ori and the Will of the Wisps a užij si dobrodružství, které krom xboxových fandů můžou prožít už jenom majitelé PC. Nech se zlákat touhle překrásnou akční plošinovkou s příměsí metroidvanie ještě dnes a nebo si pořiď něco jiného z naší nabídky nových či bazarových her na Xbox One.

Red Dead Redemption 2

Do sedel, hoši, do sedel! Otevřené pláně i neskutečně nádherné grafické zpracování ti přináší nekorunovaná královna westernových her z pod taktovky vývojářů od Rockstar Games. Staň se členem loupeživé bandy a okus příběh Red Dead Redemption 2, který svými rozhodnutími utváříš i ty sám. Mrkni na tenhle článek, zjisti víc a ponoř se do tajů úžasné akční adventury na Xbox One a PlayStation 4.

Red Dead Redemption 2Zdroj: images.gnwcdn.com

Resident Evil 7: Biohazard

Kdo se bojí, nesmí do lesa. Anebo do Dulvey v Louisianě, jak poměrně záhy zjistíš v Resident Evil 7: Biohazard. Asi nemá smysl ztrácet čas představováním herní série Resident Evil, která hráčský svět pravidelně zásobuje dávkou děsu v podobě hororových akčních adventur, a tak raději nabídneme následující video, které tě nejspíš samo o sobě naladí nebo odradí od hry (pro správný prožitek doporučujeme počkat do večera :D).

Sekiro: Shadows Die Twice

Získej zpět svou čest, zbav se nepřátel a vychutnej si brilantní příběh z Japonska v období Sengoku. Sekiro: Shadows Die Twice je RPG na Xbox One, PC a PS4, které ti nabídne pořádnou nálož samurajské akce a příběh muže toužícího po pomstě, která snad bude tvou rukou nakonec naplněna. Vychutnej si místy až poetické momenty jedné z nejlepších her na Xbox One, užij si propracovaný bojový systém, nádherně zpracovaný otevřený svět i japonský dabing, který ještě podtrhne celkový dojem. Deset z deseti!

Sekiro: Shadows Die TwiceZdroj: film-game.cz

Seznam toho nejlepšího, co podle nás můžeš na svý konzoli hrát jsme právě uzavřeli. Jisto jistě bychom mohli vyzdvihnout i další hry, které jsou výjimečné a možná i lepší než ty, které jsme do našeho výběru deseti nejlepších her na Xbox One vybrali, jenže to bychom tu byli ještě dlouho :) Pokud jsme se netrefili do tvého vkusu, mrkni na kompletní nabídku nových her na Xbox One a nebo zčekni nějaký bazarovky, ať drobet ušetříš. No a pokud ani tam nenajdeš, co hledáš, tak sorry jako :D