Zaklínač 3. série vzbuzuje vášně

Trvalo to, ale dočkali jsme se. Dobrodružství slavného Geralta z Rivie pokračuje a my do něj tak trošičku rýpneme klacíčkem.

Zaklínač 3. série – mizérie pokračuje

O Zaklínači se v poslední době hodně mluví a to zejména v souvislosti se třetí řadou seriálu, která momentálně patři k tomu nejsledovanějšímu na Netflixu. Ne, že by se o Zaklínači předtím nemluvilo, to tedy opravdu ne. Celý seriál totiž probouzí mezi diváky vášně a hodně rozporuplné pocity už od samého začátku.

Zaklínač 3. sérieZaklínač 3. série - Zdroj: netflix.com

Zatímco někteří nešetří chválou, jiní vrtí odmítavě hlavou. Kritika pak dopadá hlavně na trikot autorů seriálů, kteří nejspíš knihy od Andrzeje Sapkowskiho viděli asi jen z rychlíku. Jasně, chápeme, že se seriál musí uzpůsobit očekávání co největšího počtu diváků (a co si budeme, dnešní většinové publikum je více než náročné), ale na druhou stranu pro zanícené fanoušky Sapkowskiho Zaklínače je ten z dílny Netflixu nefalšovaným peklem.

Rozhořčení z celého projektu dal konec konců jasně najevo i samotný představitel Zaklínače. Henry Cavill, kterého si v roli Zaklínače oblíbila hlavně dámská část publika, patří k velkým fanouškům Sapkowskiho knižní série a tak nějak se mu směr, kterým se seriálový Zaklínač ubírá, prostě moc nelíbí (chápeme). Ve třetí řadě Zaklínače se tedy s charismatickým hercem vysoké postavy s širokými rameny setkáme naposledy. A právě to je dalším důvodem vášnivých diskusí na sociálních sítích.

Zaklínač 3. série – obměna herců i šeptanda

Obměna hereckého obsazení bývá všeobecně problém a to tím spíš u herce, který jako kdyby se pro hraní té či oné role narodil. Způsob, kterým Herny Cavill ztvárnil Bílého vlka, je naprosto jedinečný a nejde přitom jen o jeho herecké výkony, ale také o již zmíněný vzhled. I proto bylo jistě pro autory seriálu značně náročné najít za Hernyho adekvátní náhradu. Nakonec bylo rozhodnuto ve prospěch Liama Hemswortha (mladší brácha představitele Thora) a jestli to byla správná volba, to se prostě uvidí. Čtvrtá řada Zaklínače již byla každopádně potvrzena a i když se zatím neví, kdy by měla mít premiéru, spekuluje se o možném vydání v roce 2025.

Krom toho, jak vypadá a měl by vypadat samotný Zaklínač, se ale v poslední době do řečí dostal i vzhled další z hlavních postav seriálu. Diváci konkrétně spekulovali o tom, zda se Anya Chalotra (představitelka Yennefer z Vengerbergu) nepotýká s poruchou příjmu potravy. Ve třetí řadě Zaklínače dá totiž herečka díky těsně padnoucímu oděvu na odiv své štíhlé tělo, které až doposud mohli fanoušci obdivovat pouze v „běžném oděvu“, a jak to tak vypadá, tato změna dala propuknout fantazírování všeho druhu.

Zaklínač 3. sérieZaklínač 3. série - Zdroj: imageio.forbes.com

Zaklínač není jen seriál

Abychom ale nemleli jen o seriálu… myslíme, že je docela fajn připomenout, že Zaklínač se krom seriálu objevuje i v dalších oblastech našich životů :D Zcela zásadní je v tomto směru videoherní průmysl, kde se Geralt dostává ke slovu hned v několika herních titulech. Herní série Zaklínač přitom potěší jak milovníky her na PC, tak ty, kdo dávají přednost hraní na svých konzolích.

Absolutní vrchol na poli hraní představuje titul Zaklínač 3 Divoký Hon, který krom her na PlayStation 4 našel své místo taky mezi hrami na PlayStation 5. Toto cenami ověnčené dobrodružství Řezníka z Blavikenu si ale vychutnají i ti, kdo dávají přednost hrám na Xbox One. Starší tituly se zaklínačskou tematikou vyšly i pro konzoli Xbox 360 a navíc je toto skvostné RPG taky na seznamu her s českými titulky, takže si ho pořádně užijí i ti, pro koho je angličtina sprosté slovo :D

ZaklínačHerní a seriálový Zaklínač - Zdroj: static1.cbrimages.com

Pokud jde o herní předměty, tak i tady má Zaklínač co nabídnout. Mezi hračkami najdeš například parádní akční figurku The Witcher Geralt Season 2, ke které víc než dobře pasuje figurka The Witcher Roach. Z herních figurek můžeš vybrat například figurku krásné rusovlasé čarodějky Witcher 3 The Wild Hunt Triss Merigold Series 2, anebo svůj stůl vyzdobit figurkou okouzlujícího barda The Witcher Jaskier. Samostatnou kapitolu v případě figurek tvoří sběratelské figurky Funko POP. I mezi nimi najdeš Geralta a další známé postavy. Omrkni třeba Funko Pop! 1168 The Witcher Geralt anebo sáhni po krásně zpracované Funko Pop! 1193 The Witcher Yennefer.

Figurkami ale nabídka zaklínačského merche ani zdaleka nekončí. Vybírat můžeš se široké nabídky zápisníků, kšiltovek i hrnků a naprostou samozřejmostí jsou i různorodé klíčenky, plyšové hračky nebo třeba puzzle.