Hry na léto - kombinace horka i ochlazení

Čas prázdnin je tady a jestli vydrží počasí, čekají nás nejspíš pořádně rozpálené dny. Pokud se nechystáš zrovna nikam na dovolenou a jestli raději zůstaneš pěkně v pohodlí svého domova, omrkni náš seznam šesti her, u kterých se zapotíš i osvěžíš právě tak, jako bych pláchnul někam k vodě.

NHL 23

Naše doporučení otevíráme ledově vychlazenou klasikou sportovních her, po které můžou sáhnout majitelé péeskových konzolí a majitelé Xbox One nebo starších xboxových strojů. NHL 23 jsme se věnovali v celé řadě článků na našem herním blogu, takže nebudeme zacházet do podrobností o hratelnosti nebo grafice. Navíc co si budeme, každej opravdovej fanda herní série NHL už beztak o zatím posledním NHLku načerpal veškeré dostupné informace a už dávno sází jeden gól za druhým. Chceš si užít pocit chladu i když je venku na padnutí? Sáhni po NHL 23 a vychutnej si tuhle osvěžující gamesu právě tak, jako dobře vychlazenej drink.

Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake

U vody ještě chviličku zůstaneme, i když jen opravdu na skok a bude to voda v úplně jiném skupenství. Přitrouble se usmívající Spongebob nás uvrhne do vod roztomilosti v titulu Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake a potěší všechny, kdo zvažují nákup hry na PlayStation 4, majitele PC sestav i konzolí Nintendo Switch a stejně tak si žlutého podmořského roztomilouše můžou dosyta užít i milovníci her na Xbox One. Pojď společně se Spongebobem prdět blahem bublinky pod hladinou téhle příjemné skákačky a hoď se do klidu. Prázdniny jsou tady, tak nech vlny dovolený příjemně rozvibrovat své nitro.

Spongebob Squarepants: The Cosmic ShakeSpongebob Squarepants: The Cosmic Shake - Zdroj: store-images.s-microsoft.com

Marvel's Spider-Man 2

Vodu máme za sebou, tak teď se mrkneme, která z her by mohla polaskat naši tvář příjemným vlahým vánkem. Nebudeme chodit kolem horké kaše - Marvel's Spider-Man 2 je na to jako stvořený. Kde jinde než u téhle hry na PlayStation 5 můžeš lítat vzduchem? Aháá? Jedna z nejočekávanějších akčních adventur by měla na pulty dorazit na podzim letošního roku, takže do tý doby máš spoustu času najít nějakýho pavouka, co tě rafne. No a zbytek, to půjde určitě samo :D

Assassin's Creed Mirage

Ačkoliv jsme se přehoupli do druhé poloviny našeho seznamu, u akčních adventur se ještě chvíli zdržíme. Jen nám už nebude tak příjemně po těle, protože příběh Assassin's Creed Mirage nás zavede do rozpálené bagdádské pouště. Všem milovníkům herní série Assassin's Creed jistě netřeba představovat charismatického Basima, který se stane hrdinou již třinácté gamesy ze zmíněné sérky a nahradí tak doposud kralující titul Assassin's Creed Valhalla z roku 2020. Vydej se do spletice ulic pod rozpáleným sluncem, otři si pot z čela a vychutnej si jedinečnou atmosféru nejnovější hry z dílny Ubisoftu.

Assassin's Creed MirageAssassin's Creed Mirage - Zdroj: cdn.xzone.cz

F1 23

Rychlost, adrenalin a krev vařící v žilách. I tohle jsou závody formule F1 a ty je můžeš okusit téměř na vlastní kůži v herní novince letošního roku F1 23. Vývojáři se podle všeho snažili opět vyladit svůj realistický model závodění (za což jim patří palec nahoru) a ačkoliv první recenze jsou v některých oblastech hry poněkud nelichotivé, i tak má nejnovější Ef jednička pěkně našlápnuto stát se jednou z nejlepších závodních her letošního roku. Je sice trochu škoda, že se nezařadí mezi hry s českými titulky, ale na druhou stranu, plyn je snad u všech formulí světa na stejném místě. Asi. Otázky typu jak je tomu u verzí her pro playstation a xboxy raději necháme stranou :D

Diablo 4

Bavit se o hrách, u kterých se zapotíš a nezmínit Diablo 4, to by bylo jako bavit se o hot dogu a vynechat párek. Jestli tě nerozhodí, ani když tě olíznou plameny pekelné, tak pak už zbývá sáhnout jen po střílečkách nebo hororovém žánru, kterému jsme se ovšem na tomhle výčtu her chtěli vyhnout. Dovolená a čas prázdnin je přeci jen o odpočinku a ne o infarktu ze hry, že? Ale zpět k Diablu. Diablovky se staly legendou na poli akčních RPG a Diablo 4 mezi hráči právem vzbuzovalo vášně už od svého ohlášení. Vydej se do pekel na rande s obávanou Lilith, jejíž děsivou krásu si krom konzolistů užijí i vyznavači her na PC.

Diablo 4Diablo 4 - Zdroj: assets.xboxservices.com

Tak jo lidi. Tipy na prázdniny máte, takže se uvidíme v září…

Che – děláme si srandu. Budeme tu pro vás furt. ;)