NHL 23 a Mistrovství světa v ledním hokeji

Mistrovství světa v ledním hokeji 2023 netrpělivě buší na dveře a pozornost všech milovníků ledově vychlazené zábavy se pozvolna začíná upínat k právě k této sportovní události. Proto, aby sis mistrovství světa v ledním hokeji užil opravdu na sto péro, nemusíš ale být ani tak rychlý, jako tihle hoši bezesporu jsou a dokonce nemusíš ani odejít ze svého bytu. Jasně, nic z toho čučení na bednu nevyžaduje, tak proč si dělat vrásky… my ale mluvíme o něčem jiném. Mluvíme o hře, která tě vtáhne do hry. Mluvíme o NHL 23!

Zdroj: dailyfaceoff.com

NHL 23 - #1 sportovních her

Co si budeme – pokud jde o sportovní hry na PC, které mají co dělat s bruslením, ledem a lítajícími puky, tak na výběr moc není. Konzole na tom v tomhle směru navíc nejsou o moc líp. Jasně, dá se najít nějaká ta gamesa, která šlape přímo v prohlížeči a asi bychom našli nějaký hokejový veterány třeba v nabídce bazarových her, ale koho zajímá tenhle herní pravěk. Na poli moderního hraní prostě drží prim herní série NHL v čele s NHL 23.

Třiadvacáté NHLko vzbudilo vlnu nadšení mezi milovníky her na PS5, majiteli konzolí Xbox One i těmi, co si poklidně vystačí s hrami na PS4 nebo Xbox Series X/ S. Pravda, vlastníci počítačových sestav v případě NHL 23 poněkud ostrouhali lusku, ale to už je holt riziko prvotního rozhodnutí, jestli raději PC nebo konzole (Jasně že konzole :D)

Notoricky známé NHL 23

Pro toho, kdo není zrovna zarytý fanoušek sportovních her, bude NHL 23 a všechny další díly této herní série vždycky jenom hokej a asi jen těžko docení zvuk dobržďování bruslí na ledu nebo některou z technických vychytávek nového NHL. Pro opravdového milovníka hokejových klání je ale NHL 23 absolutní špička mezi těmito hrami a takovému hráči je prakticky zbytečné papouškovat to, co už si stejně milionkrát přečetl, třeba i v tomhle článku. Pravdou ovšem je, že od doby, kdy jsme se v otázkách týkajících se NHL 23 pohybovali čistě na vlnách spekulací, nějakej ten pátek už přeci jen proletěl kolem, takže teď, když už ho můžou mastit tisíce hokejových nadšenců, můžeme jednoduše konstatovat fakta.

Asi největší změnou oproti předešlým NHL hrám je fakt, že poprvé v historii známé herní série, vstupují do hry i ženské týmy. V tomhle ohledu kráčí NHL 23 ve stopách svého fotbalového protějšku, FIFY 23, o které jsme se rozepsali na našem herním blogu v jednom z dalších článků. Pokud jde o nabídku jazykových mutací, tak se NHL 23 směle zařadilo mezi hry s českými titulky, takže si ho našinec vychutná ještě o trochu víc. Vedle těchto novinek pak nejnovější NHLko přináší i další novinky z oblasti grafiky a hratelnosti, ale o tom se tady rozepisovat nebudeme.

Zdroj: store-images.s-microsoft.com// d1lss44hh2trtw.cloudfront.net

Pokud jde o to, jestli si NHL 23 koupit, či nikoliv, tak to je otázka za zlatého bludišťáka. Pokud frčíš NHLka jedno za druhým, tak ti asi neuškodí jednu sezónu vynechat. Jakože jasně, NHL 23 patří k tomu nejlepšímu, co si z oblasti sportovních her můžeš letos zahrát, ale oproti NHL 22 to zase taková bomba není. Spíš nám vydání třiadvacítky připadá jako počin typu „aby se neřeklo“. Na druhou stranu, pokud s NHL tituly nemáš žádnou předešlou zkušenost, tak si adrenalin na ledu užiješ na plné obrátky.

A když říkáme naplno, tak naplno. NHL 23 totiž krom jiného podporuje taky cross-play mezi stejnými generacemi konzolí PlayStation a Xbox, takže o zábavu bude postaráno i případě, že se s kámošema nemůžete sejít u jednoho stolu (nebo spíš stroje).

NHL 23 hokej na Playstation 4 v češtiněZdroj: playstation4hry.cz

NHL skóruje i ve FUNKO POP

Mistrovství světa v ledním hokeji 2023 je jednou z nejočekávanějších událostí roku a NHL 23 bude pravděpodobně letos kralovat sportovním hrám. Není se tedy čemu divit, že se tematiky hokeje rozhodla zhostit i společnost Funko, která se zabývá výrobou sběratelských postaviček FUNKO POP. Pro hokejová klání mezi sběratelskými figurkami připravila Funko hned několik „krabicových“ hokejistů, mezi kterými najdeš třeba postavičku Funko Pop! 87 Vegas Golden Knights William Karlsson nebo Popku 86 Bruins Patrice Bergeron.

Závěrem

Výsledky jednotlivých zápasů v rámci mistráku v ledním hokeji neovlivníme, ale kdybys třeba nebyl se závěrečným skóringem spokojený, je tu pořád možnost rozehrát jednotlivé zápasy znovu, pěkně z teplíčka svýho bytu. Konečně, GÓL můžeš řvát i u videoher, tak jakýpak copak.