Playstation nás baví - nechtíc

Playstation baví hráče po celém světě už hezkou řádku let a je víc než jisté, že v tomhle trendu bude pokračovat i nadále. Už PS3 se nesmazatelně vtiskla do paměti všech konzolistů a Playstation 4 se stále drží na špici prodejnosti her i herního příslušenství. Když do téhle už tak široké rodinky péesek přibyla zatím poslední mašina PS5, rozpoutal se mezi fanoušky této herní platformy nevídaný zápal v honu za koupí nejnovějšího exempláře. Po tom, jak víš, se slehla zem prakticky okamžitě a teď je Playstation 5 beznadějně nedostatkovým a stále poptávaným zbožím. Už z toho je jasné, že se v tomhle ohledu do konce roku a nejspíš ani v prvních měsících toho dalšího nic moc nezmění.  

Playstation 5 prostě táhne

Jakákoliv uveřejněná informace o PS5, jakékoliv nové video okamžitě po zveřejnění poutá pozornost celého hráčského světa, což se taky stalo jen pár dnů zpátky na populární sociální síti Twitter. Jejím prostřednictvím japonské Sony vycvrdlikalo celému hráčskému světu, jak se „to“ dělat rozhodně nemá. Že nevíš, o co jde? No, tak to se nedivíme, protože tahle záležitost v podobě poněkud (co poněkud – totálně!) pokopané reklamy na zmíněnou pětkovou konzoli byla následně stažena. Jak s odvoláním na Twitter informuje web Kotaku, fanoušci (a odpůrci konzolí samo taky) se teď touhle „úplně maličkatou chybkou“ královsky baví. Vlna posměchu se tak bleskurychle šíří napříč hráčským světem a smývá jindy poněkud jasné hranice mezi počítačovými nadšenci a majiteli péesek a Xboxů.

A o co teda v týhle srandě jde?

Na první pohled se jedná o poměrně nudnou reklamu. Tatík od rodiny sedí pěkně v klídku a krátí si odpoledne hraním akční adventury God of War, k jehož nejnovějšímu zatím nezveřejněnému dílu pro konzole PS4 a PS5 nesoucímu název God of War: Ragnarok se vrátíme v některém z našich dalších článků. Až do tohodle okamžiku je všechno v poho, ale pak se do záběru kamery dostane i polička pod velkoplošnou telkou a hle, zjeví se Playstation 5 (aplaus, davy šílí a znalí fanoušci čumí s otevřenou pusou nemaje slov :D). Konzole je správně umístěná v horizontální poloze, jenže vzhůru nohama (čti cédéčkovou drážkou hore) a přesně toho se prakticky okamžitě chytli jak škodolibí posměváčci, tak mírně šokovaní fanoušci.

PlayStation 5 - chyba v reklamě

Zdroj obrázku: mobilizujeme.cz | https://1url.cz/uKBN3

Po sociální síti s ikonickým modrým kanárkem tak lítaly hlášky jako „To bolí“, „Hádám, že to natáčeli v Austrálii“, „Nebo to děláme špatně my“, apod. Škodolibci ani fanoušci si prostě nejspíš nedokážou vysvětlit, jak je možný, že si to Sony nedokázalo pohlídat a doladit do posledních (v tomhle případě zatraceně důležitých) detailů. Zvlášť, když Sony oficiálně jasně říká, jak má být konzole uložena. A jaj…

I mistr tesař se někdy utne

To se prostě stává. Ostatně, tohle není první přešlap, kterého se výrobci na internetu dopustili a ze kterého byl nakonec trapas jako bejk. A rozhodně to není ani první věc, kterou aktivně spojené pařmenstvo komentuje. Před nedávnem se do hráčského hledáčku v nelichotivé věci hodnocení vzhledu dostala i hlavní hrdinka zatím nevydaného herního titulu Horizon Forbidden West, Aloy. Co se na jejím sympatickém zevnějšku hráčské základně nelíbilo, si můžeš mimo jiné přečíst v našem článku, který se právě téhle akční adventuře běžící exklusivně na Playstation 4 věnuje.