Squid Game dobývá Funko POP i další merch

Není to tak dlouhou, co ještě před příchodem druhé řady Zaklínače rozvířil jinak celkem poklidné vody Netflixu jihokorejský seriál Squid Game, který jsi mohl poprvé shlédnout během loňského roku. Mezi mladou generací bys dnes asi jen těžko hledal někoho, kdo o dramatickém a poněkud znepokojivém seriálu sledující osudy lidí, které svedla dohromady dětská hra, ještě neslyšel. Někteří jejímu zvláštnímu kouzlu propadli okamžitě, jiní váhali a pak se přeci jen nechali zviklat právě tak, jako stovky lidí v nepříjemné životní situaci, kteří nakonec kývli na nabídku účasti ve hře.

FUNKO POP hraje Squid Game

Společnost Funko se svými figurkami FUNKO POP pokrývá snad všechna témata, která tě napadnou. Známé jsou popky s herní tematikou, kterým jednoznačně kraluje Funko POP The Witcher a co do kinematografie představila společnost Funko například sadu figurek Funko POP Stranger Things nebo La Casa de Papel.  Bylo by tedy bláhové, myslet si, že fenomén, kterým se Hra na oliheň během krátké doby po svém uvedení stala, jejímu řádění unikne.

Neunikla – hurá za všechny fanoušky postaviček Funko a sběratelského šílenství, o kterém mimo jiné píšeme i v sólo článku věnovanému našim milovaným popkám – a tak se nabízí zásadní otázka. Kolik figurek Funko Pop Squid Game je v tuto chvíli možné sehnat?

Squid GameZdroj: https://twitter.com/NetflixGeeked

Společnost Funko na svých oficiálních stránkách nabízí celkem sedm figurek z doposud osmi (na Twitteru společnosti Funko) avizovaných Funko POP Squid Game postaviček, přičemž momentálně nedostupnou osmou figurkou je postavička muže s maskou označené bílým čtvercem. Fanouškům zmíněného seriálu i sběratelům vinylových figurek POP se tak z uvedeného zdroje v tuto chvíli nabízí tyto postavičky: 

PLAYER 001 – OH IL NAM – SQUID GAME

PLAYER 199 – ALI – SQUID GAME

PLAYER 218 – CHO SANG – SQUID GAME

PLAYER 067 – KANG SAE – SQUID GAME

PLAYER 456 – SEONG GI-HUN – SQUID GAME

MASKED WORKER – SQUID GAME

MASKED SOLDIER – SQUID GAME

 

Lze předpokládat, že výše uvedenými postavičkami společnost Funko ve své snaze zásobit své fanoušky dalšími figurkami nepoleví. V samotném seriálu totiž vyniká i celá řada dalších charakterů, které bychom my do sběratelské sady Funko POP Squid Game rozhodně zařadili.

V tomhle jsme nejspíš všichni za jedno. Takže teď se hoď hezky do klidu a čekej :D

Squid GameZdroj: walmart.com

Squid Game láká k nákupu merche

Je to nenápadný proces, ale nabídka herních předmětů se pomalu ale jistě začíná plnit věcmi, které se tematicky vztahují ke své seriálové předloze. Najdeš mezi nimi například nástěnné kalendáře, stavebnice, plyšové hračky, herní figurky, hrnky a mnohdy až překvapivě precizně zpracované masky dozorců či další kusy oděvů seriálových postav.  

Do jakých rozměrů se šílenství kolem Hry na oliheň nakonec rozroste, je zatím ve hvězdách, ale jestli v tomto směru bude Squid Game následovat příklad dalších úspěšných seriálů, tak je jen otázkou času, než se protlačí do nabídky her na PC, zaútočí na konzole nebo prosákne do hracích karet.

A pak Bůh s námi, protože vážně nevíme, kde na to budem brát :D