God of War: Ragnarok

Vážně se nám líbí, jak Sony zkouší zasáhnout dvě mouchy jednou ranou. Na Twitteru se objeví byť trochu "pokopaná reklama" vyzdvihující kvality zatím (ne snad už tak beznadějně) vyprodané herní konzole Playstation 5, v níž ne asi až tak úplně náhodou zrovna paří nějakej maník PS4 hru God of War, a to zrovna ve stejnou dobu, kdy se zraky veškerého spojeného pařmestva upínají k Mekce herního světa, ke Gamescomu 2021.

Právě tady by snad mohlo padnout alespoň o trošku přesnější datum vydání pokračování již zmíněné exklusivní hry na Playstation 4, která krom čtyřky samo sebou pofrčí  i na PS5. Takže ať už to s celkovým dojmem z oné reklamy nakonec dopadlo jakkoliv, nedá se Sony upřít nápaditost, pokud jde o to zapracovat skrytou reklamu na jeden produkt do reklamy na něco dalšího.

God of War: Ragnarok

Daleko na severu se vývojářům líbí

Tématika vzdálených severských zemí táhne. Dokladem toho je krom předešlého dílu „Boha války“ taky akční adventura na PS4 s Altaïrem v hlavní roli. Jistě netřeba představovat herní sérii Assassin's Creed a její nejnovější pokračování Assassins Creed Valhalla, ani podobně zasněženou hororovou PS4 hru Resident Evil: Village.

O tom, jak moc hororový a survival nejnovější díl kultovní série Resident Evil je, si můžeš udělat obrázek sám. Mrkni na článek věnovaný týhle gamese, anebo prostě sáhni po DualShock a rozjeď děsuplnou pařbu plnou poznání úplně sám.

Ať už se rozhodneš jakkoliv, poselství vývojářů akčních her je jasné. I v mrazu se dají zažít horké chvilky, a i ve vedru může tuhnout krev v žilách.

O co by tedy v God of War: Ragnarok mělo jít

Ačkoliv příběh téhle akční adventury ještě nebyl úplně odtajněn, na základě indicií, které jsme v minulém díle příběhu dostali, lze usuzovat mnohé. S velkou pravděpodobností se dějová linie bude opět motat okolo Kratose a jeho syna (však víš, poté, co Kratos vymlátil božstva Olympu, tak trochu vyklidnil, oženil a pořídil si prcka), kteří se i tady, v nordickém všeobjímajícím mrazu, zapletou s místním božským osazenstvem a mytologickými bytostmi.

S velkou pravděpodobností se týhle rubačky zúčastníš stejně jako v předešlém titulu z pohledu třetí osoby, což tě ale rozhodně neochudí o pocit vítězství v soumraku bohů. Podobně jako v minulém díle lze očekávat porcování hordy příšer pomocí různorodých zbraní a smrtonosných komb.

God of War: Ragnarok

God of War: Ragnarok - mulťák a čeština

Pokud jde o možnost hry více hráčů, tak tady vyhlídky moc růžové nejsou. Možnost multiplayeru chyběla i v předchozím dílu, takže lze očekávat, že i God of War: Ragnarok bude čistě singlová záležitost.

Podobně jako zůstává utajené datum vydání týhle severský akce, mlčí vývojáři i v otázkách multiplayeru a české lokalizace.  

Na druhou stranu, pokud jde o češtinu do God of War: Ragnarok, Sony si své exklusivity hýčká a v posledních letech sledujeme pro českého fanouška příjemný trend, kdy česká pobočka Sony (překládající vybrané exkluzivity také na PS5) šlape v tomhle směru na plné obrátky, takže PS4 her s českým dabingem nebo alespoň s českými titulky seženeš už vážně slušný množství.

Čeština každopádně oficiálně potvrzena není, ale co si budeme povídat, že jo… Navíc původní God of War češtinu měl, takže my v tomto ohledu zůstáváme plni naděje a s nohama na stole a rukama na ovladači DualSense si krátíme čekání pařením Ratchet and Clank: Rift Apart, naprosto famózní záležitosti ze světa skákaček. Konec konců, Gamescom 2021 je tu za chvíli a s ním snad i konec veškerých spekulací.