Thor - král hromu i merche

Marvelovský hrdina Thor, kterého si tak trochu přivlastnili filmoví tvůrci, se letos v červenci opět vyšvihne na plátna kin a svou vysokou postavou širokou v ramenou, dlouhými blond vlasy a podmanivým kukučem opět zaútočí na dobrodružná srdce a romantické duše mužů i žen po celém světe. Jeho nezastupitelnou výbavou při těchto dobrodružstvích jsou ikonické zbraně Mjölnir a Stormbreaker. A protože se kolem uvedení zmíněného fantasy celkem oprávněně rozvířily vlny všeobecného nadšení i očekávání, není asi tak na úplně na škodu připomenout, že Thor to krom kinematografie umí pořádně rozjet i v jiných oblastech.

Thor ve hře

Ačkoliv se Thor přes značnou oblibu své osoby nedočkal samostatné hry, setkáme se s ním v titulu, který vyšel na herní konzole. Konkrétně se s ním setkáme v rámci her na PlayStation 4, blýská se taky mezi hrami na PlayStation 5 a užijí si ho i majitelé konzole Xbox One. Ve všech případech se jedná o hru s názvem Marvel Avengers a ve všech třech případech se jedná o hru s českými titulky.  

Pro odlehčení můžeš kouknout i do kategorie LEGO her na PS4 nebo na LEGO her na Xbox One, kde na tebe mimo jiné čeká parádní hra pro dva hráče nesoucí název Lego Marvel Avengers a kdybys přeci jen chtěl něco úplně jinýho, tak zkus vyčkat třeba na netprpělivě očekávanou gamesu God of War: Ragnarok. Tam sice primárně o Thora nepůjde, ale určitě o setkání s ním nebudeš ochuzen (nicméně určitě nečekej krasoně na bázi Chrise Hemswortha :D ).

Pokud jde o další vychytávky, tak milovníci konzolového hraní jistě ocení taky možnost pořídit si originální Cable Guys, kde krom Cable Guys v podobě samotného Thora můžou celkem logicky sáhnout i po dalších hrdinech zmíněné uskupení Avangers.

Thor v podání Funko POP i jiných figurek

Společnost Funko pokrývá svou nabídkou čítající několik tisíc sběrateských figurek Funko POP poptávku různorodých skupin fanoušků a pružně reaguje na novinky ze světa filmu, seriálů, hudby i her. Zhotovení figurek Funko POP Marvel a potažmo tedy i těch, které představují samotného Thora a jeho parťáků nebyl proto nikterak překvapující krok. U nás můžeš svou sbírku Funko POP rozšířit hned o několik kousků. Máme pro tebe Funko POP Lokiho, popku klasického Thora i Funko Pop 787 Zombie Thora.

Co se dalších figurek týče, tak tady je naše nabídka trošku slabší, nicméně to by skutečně zapáleným fanouškům tohoto charismatického severského boha nemělo vadit. Mrkni třeba na osvalenou figurku Thor Marvel Avengers Titan Hero Series, kterou najdeš mezi hračkami, anebo si dopřej figurku Mighty Thor z kolekce Marvel Legend Series Thor Love And Thunder.

Zdroj: popplanet.cz

Přechodovou linku mezi Funko POP a dalších merchem tvoří Funko POP 00130 Adventní kalendář Marvel. Ten svým jedinečným zpracováním zaujme jak fanoušky popek, tak všechny, kdo hltají dobrodružství Avengers. Díky  svému nápaditému pojetí se navíc adventní kalendáře skvěle hodí i jako dárek a jistě najdou své uplatnění i v jiných částech roku, než jen v období před Vánocemi.

Thor a jiný merch

Vedle již zmíněných oblastí prosákla tématika Marvel Avengers a Thora  i do herních předmětů a ty mezi nimi najdeš prakticky všechno přes evergreeny v pobobě hrnků, osušek a magnetek až po nejrůznější psací potřeby a puzzle. S blížícím se uvedením připravovaného filmu Thor: Láska jako hrom lze navíc očekávat, že se jejich počet ještě navýší, ale to nebudeme předbíhat ;)