Pokémon merch - zkus je posbírat všechny

Pokémoni se stali celosvětovým fenoménem a dneska bys asi těžko hledal někoho, kdo o nich alespoň vzdáleně neslyšel. Vedle seriálu dali Pokémoni vzniknout i celé řadě filmů, písniček a samozřejmě taky her, herních předmětů a hraček. Kam až se rozšířil vliv kreslených japonských postaviček, na to se mrkneme v dnešním článku.

PokemonSeriál Pokémon - Zdroj: publish.one37pm.net

Pokémon – kdy, kde a proč

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Pokémonům je už víc jak dvacet let. Jejich historie se začala psát v době největšího rozmachu gameboyoů a fanoušci RPG se mohli z prvních Pocket Monsters (jak se také Pokémoni označují) dočkat už v roce 1996, kdy světlo světa spatřily hry Pocket Monsters Red a Pocket Monsters Green. O rok později přišli tvůrci s Pokémon anime, které sledovalo dobrodružství Ashe Ketchuma a tímto počinem odtartovali vlnu fanouškovského nadšení. Zmíněné japonské anime se totiž záhy začalo vysílat prakticky po celém světě a Pokémoni v čele s Pikachem nekompromisně převálcovali vše, co jsme jako haranti žrali.

Pokémon Red & Blue Version - Zdroj: pokemon.com

Pokémoni prostě zaznamenali neuvěřitelný úspěch, kterého využili tvůrci videoher a díky kterému je teď trh zaplaven nejrůznějším merchem:

Pokémon hra

Tuhle kapitolu jsme už lehce naťukli, když jsme zmínili první gamesy s Pokémon tematikou, nicméně oba tyhle předpotopní kousky jsou jen špičkou ledovce toho, co videoherní průmysl v rámci Pokémon her nabízí. Další výlet do historie si tady odpustíme a rovnou skočíme k tomu, co frčí dneska.

Asi tě moc nepřekvapí, že Pokémon jsou hry zastoupené výhradně v rámci her na konzole Nintendo (no schválně, proč asi) a nejspíš ani to, ž v tomhle směru jednoznačně vítězí hry na Nintendo Switch. Ty si z jejich poměrně široké nabídky můžeš vybrat například nové hry Pokémon Lets Go Pikachu nebo Pokemon Shining Pearl a určitě by nebylo na škodu omrknout i naši nabídku bazarových her

Majitelé jiných platforem včetně PlayStation 4 nebo Xbox One tentokrát ostrouhají lusku. O kvalitní zábavu s pokémonskou tematikou se totiž Nintendo s nikým dalším nedělí.

Pokémon kartičky

Jasně, hry to je jedna věc, ale pokud jde o merch, tak jen těžko budeš hledat něco, co trumfne Pokémon sběratelské karty. Pokémon Trading Card Game (zkráceně TCG) se navzdrory své dlouholeté historii (nebo možná právě kvůli ní) těší neutuchající oblibě malých i velkých milovníků společenských her a mimo jiné jsou i poměrně kvalitním způsobem zhodnocení peněž - Ty nejvzácnější karty se totiž běžně prodávají za částky kolem pětadvaceti tisíc korun.

Pokémon karty ale můžeš sbírat i čistě kvůli samotnému hraní a vůbec přitom nezáleží na tom, jak obsáhlá sbírka tvých karet je, nebo jak zkušení hráč jsi. Do začátku se vyplatí sáhnout po karetních sadách, jako je například Pokémon balíček karet 10ks Sword and Shield Brilliant Stars. Ty obvykle nabízí vícero sběratelských karet za solidní prachy, samozřejmě v závislosti na druhu karet.

TCG - Zdroj: tcg.pokemon.com

Pokémon Funko POP

O tom, jak značka Funko POP čítající několik tisíc různorodých kousků všemožně tematicky laděných POP figurek válcuje sběratelský svět, jsme na našem herním blogu psali už v tomhle článku. Nebudeme se proto opakovat a bez dalšího otálení rovnou prozradíme, že v jejich škále jsou i POP Pokémon figurky, přičemž v naší nabídce Funko POP Pokémon krom jiných najdeš samozřejmě figurku Funko POP 353 Pokemon Pikachu nebo Funko POP 504 Pokemon Squirtle.

Pokémon hračky

Jestli předchozí dva odstavce byly hlavně o Pokémon merchi pro dospěláky (i když ne výhradně), tak tady je to naopak. Nejednoho malého milovníka Pokémonů nadchne celá řada hraček, mezi kterými jsou jak Pokémon plyšáci, tak nejrůznější Pokémon figurky.

Pokemon merchPokemon merch - Zdroj: prokonzole.cz

Pokémoni a další merch

Stejně jako v případě dalších fenoménů, i u Pokémonů je v naší nabídce silně zastoupený také další, doposud nezmíněný merch. Jako obvykle ho tvoří nepřeberné množství hrnků, školních potřeb a oblečení, nejrůznějších klíčenek, ale taky originálních kousků, kterými můžeš vytunit interiér svého bytu. Mezi lahůdky tohoto typu patří například LED Lampa Pokémon Ball anebo některý z námi nabízených Pokémon polštářů.

Tak a to je k Pokémonům všechno, přátelé. Tády dády… Hej počkat, to je jinej animák. Tak nic :D