Tipy na očekávané herní novinky

Přinášíme vám tipy na očekávané herní novinky na PC, PS, Xbox a Switch, které dorazí (nebo by alespoň měly) v příštích týdnech a měsících. A vězte, že se opravdu máte na co těšit. Seznam by mohl být samozřejmě daleko rozsáhlejší, protože se toho chystá opravdu mnoho.

God of War: Ragnarök

Už 9. listopadu vyšlo pokračování veleúspěšného hitu God of War. Vydejte se na další velkolepou cestu s Kratosem a pomozte jeho synovi Atreovi objevit, co to znamená být potomkem řeckého poloboha a jednoho z posledních přeživších obrů ve všech světech. Během jejich cesty prozkoumáte úžasné mýtické krajiny všech devíti světů a budete čelit zuřivým nepřátelům v podobě nejrůznějších nepřátelských stvoření, monster a severských bohů.

Pokémon Violet a Pokémon Scarlet

Milovníci pokémonů a majitelé nintendovských konzolí mějte se na pozoru. Už 18. listopadu 2022 vyjde na konzoli Nintendo Switch nový díl známé ságy Pokémon Violet a Pokémon Scarlet. Opět se jedná o dvě samostatné edice hry, které se liší druhy pokémonů. Děj se bude odehrávat ve zbrusu novém regionu Paldea a vaším úkolem bude, jak jinak, stát se tím nejlepším trenérem pokémonů.

World of Warcraft: Dragonflight

Pokud patříte mezi milovníky Wowka, máte se na co těšit. Už 28. listopadu vyjde devátá expanze pro MMORPG World of Warcraft, která se řadí mezi nejlepší PC hry. Tentokrát přicházejí na řadu samotní králové fantasy - draci. Toto dračí rozšíření nás zavede vstříc dobrodružství v nových zónách na Dragon Isles a nabídne i zcela novou rasu, mrštné Dracthyry, radikální změnu talentů či úpravu uživatelského rozhraní. 

Forspoken: Záchrana magické země

Začátkem roku 2023 se “na pultech obchodů” objeví akční RPG Forspoken: Záchrana magické země, a to na PC a Playstation 5. Společně s newyorčankou Frey Hollandovou se ocitnete v nádherné, ale kruté krajině Athia, která vás doslova pohltí svou rozlehlostí, výhledy a mimozemskými tvory. Hlavní hrdinka Freya musí tento jedinečný svět zachránit pomocí svých nedávno nabytých magických schopností.

Dead Space

Sci-fi hororová klasika se vrací v přepracované podobě s vylepšeným vizuálním zpracováním a atmosférickým 3D zvukem. To, co pro inženýra Isaaca Clarka vypadá jako rutinní opravárenská mise, se během malé chvíle změní v boj o přežití. Clark, který na vesmírné lodi USG Ishimura hledá svou přítelkyni, zjišťuje, že loď obsadila hrůzostrašná stvoření, nekromorfové. Klasický sci-fi survivalový horor dorazí koncem ledna 2023 na PC, PS5 a Xbox Series X/S.

Hogwarts Legacy

Magický svět Harryho Pottera je zpět. A s ním i spousta kouzel, mýtických tvorů, ale i boje dobra a zla. Dlouho očekávaná Hogwarts Legacy vyjde 10. února 2023 na PC, i jako hra na PS4, PS5 i Xbox One a Xbox Series X/S. Příběh nás přenese do Bradavické školy čar a kouzel v 19. století. Vytvoříte si vlastní postavu, stanete se studentem pátého ročníku a ponoříte se do tajů magie. 

Company of Heroes 3: Italsko-africké dobrodružství

Začátkem roku 2023, přesněji 23. února, se můžete těšit na Real time strategie Company of Heroes, která se řadí mezi RTS klasiky. Company of Heroes 3 kombinuje velké bitvy s inovativním stylem strategie (mix real-time a tahového systému) a neokoukaným středomořským prostředím. Příběhy se odehrávají na zbrusu novém válečném bojišti. Těšit se můžete na spoustu nevyprávěných příběhů z druhé světové války, nové autentické taktiky, frakce i řadu nových funkcí, které přináší doposud nejhlubší taktický zážitek.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Na jaře 2023 se znovu setkáte s těmi nejnebezpečnějšími záporáky z DC univerza a vyrazíte na novou misi - zničit Justice League. Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang a King Shark byli donuceni spojit se v Suicide Squad (Sebevražedný oddíl), vydat se do chřtánu rozlehlého města Metropolis a bojovat proti invazivním mimozemským silám a superhrdinům DC, kteří se rozhodli toto město zničit. Tuto náročnou misi budete moci plnit sami nebo v kooperaci s ostatními hráči.