TOP 10 VR her na PlayStation 4

Základna VR her pro PlayStation 4 se neustále rozrůstá a vývojáři chrlí nové tituly takovou rychlostí, že prostě není v silách běžného hráče je všechny odehrát. V jejich široké paletě je tak stále těžší rozeznat ty, které vážně stojí za to od těch druhých, řekněme méně zajímavých. Proklikávat se skrze nabídku VR her na PS4 a číst popisky u každé hry zvlášť navíc může být zdlouhavý a poněkud nudný proces, který akorát tak povede k tomu, že budeš pěkně napruzelej a nad virtuální realitou máchneš rukou s tím, že to bez těch PlayStation VR brýlí prostě ještě nějakou dobu vydržíš. Jenže přesně tohle by byl fatální omyl, kterému se snad díky našemu dnešnímu článku vyhneš.

Pěkně se usaď, přehlídka TOP 10 VR her na PlayStation 4 právě začíná.

A vezmeme to pěkně abecedně, takže hned zkraje se k nám nadzvukovou rychlostí řítí PS4 simulátor Ace Combat 7: Skies Unknown, který nabízí úchvatné vyobrazení leteckého prostoru i detailně propracovanou krajinu hluboko pod tvým letounem (ne, že bys ji v tom fofru mohl za normálních okolností obdivovat). O vzdušné souboje nebude nouze a požitek ze hry ještě umocní podmaňující hudba. Zažij Top Gun na vlastní kůži během téhle adrenalinové akce a přesvědč se, že VR simulátory na PlayStation 4 jsou prostě boží.

Ace Combat 7: Skies Unknown 

Blood & Truth

ti umožní prožít příběh jako vystřižený z akčního filmu. V téhle VR střílečce na PS4 se totiž vžiješ do role elitního vojáka speciální sil, v jehož kůži se musíš probít skrz londýnské podsvětí, abys zachránil svou rodinu před kriminálními živly. Srdceryvný příběh, nervy napnuté k prasknutí, to vyloženě potřebuješ.

Fenomenální závodní PS4 hru Gran Turismo Sport

není třeba nijak zvlášť představovat. Všichni si při vyslovení jejího názvu představíme přesně to, o čem tahle gamesa je. Rychlý auťáky, proslulé závodní okruhy, vzrušení z jízdy. Tohle všechno a navíc pocit, jako když sedíš v kokpitu skutečného vozu, ti naservíruje speciální PlayStation®VR herní mód. Takže ready, set, go!

Gran Turismo Sport

Exklusivní RPG pro PSVR Marvel's Iron Man

tě během chvíle promění v akčního hrdinu. Pomocí dvou pohybových ovladačů PlayStation Move nastartuj Iron Manovy repulzní trysky a vystřel do oblak s hi-tech výzbrojí na dosah ruky. Nasaď si VR brýle, navlíkni upnutej superhrdinskej trikot a zachraň svět!

Galaktické dobrodružství v podobě mixu akční adventury, střílečky a simulátoru okusíš ve VR hře na PS4 nazvané No Man's Sky: Beyond. Vydej se na cestu skrze vesmír, objevuj nové živočišné druhy, hledej vzácné zdroje a zvol si svou vlastní cestu, jak dosáhnout bohatství. Vylepšuj svou loď a pronikni až do samotného středu neprobádaného (a nebezpečného) vesmíru ještě dnes!

Resident Evil 7: Biohazard

rozhodně není pro slečinky. V týhle hororový akční adventuře tě nikdo za ručičku nepovede. Budeš sám… Nech světla v domě rozsvícená, seber poslední zbytky odvahy a odhal všechna děsivá tajemství rozhlehlého panství v Luisianě. Troufneš si?

Krásná, mladá, bohatá. To je ultimátní kombinace, kterou oplývá aristokratka s poněkud netradičními zájmy, Lara Croft. Vrhni se společně s ní do dobrodružství v PS4 akční adventuře Rise of The Tomb Raider 20 Year Celebration a ovládni hru ovladačem DualShock nebo přes Playstation VR.

Další úžasné RPG dobrodružství na PlayStation 4 přináší The Elder Scrolls V: Skyrim.

Hlavní děj tě tentokrát povede ke střetu s dračím bohem Alduinem, ale jak už jsme u Skyrimu zvyklí, tenhle úkol můžeš s klidem ignorovat a toulat se otevřeným světem dle libosti. Hra získala u svých recenzentů veskrze pozitivní hodnocení a během prvních 48 hodin od jejího vydání hráči zakoupili přes 3,5 milionu kopií. Hádej, proč asi.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Pro milovníky logických PS4 her připravili vývojáři z Enhance Games Tetris Effect, kterej je bezesporu tou nejlepší verzí tetrisových her vůbec! Prostředí, ve kterém budeš stavět bloky kostek tě dostane plně trojrozměrnými světy, které reagují na tvé hraní a dále se podle něj vyvíjejí. Naprostou samozřejmostí je pak podpora prémiových modelů Playstation 4 PRO, na kterých lze tuhle VR hru na PS4 hrát až ve 4K rozlišení či se snímkovou frekvencí 60fps!

Stálý rival Mortal Kombatu

se probojoval do námi vybrané desítky VR her na Playstatation 4 a ty už určitě správně tušíš, že se jedná o Tekken 7. Každá z těhle bojových PS4 her má své příznivce (a o to, která je lepší, se radši nebudeme přít), ale možnost využít PlayStation VR má prostě jen jedna ;)

Každá z námi vybraných VR her pro PS4 nabízí úžasné (a někdy naprosto děsivé) zážitky z hraní. Každá z nich je jedinečná, každá zaujme něčím jiným a někoho jiného. Pokud sis nevybral, pořád můžeš očíhnout naši kompletní nabídku VR her na PlayStation 4 a sestavit svůj vlastní žebříček TOP 10. A kdyby ani to nepomohlo, nezoufej. Ne každému totiž virtuální realita přiroste k srdci. Někdo ji vychvaluje do nebes, jiný VR brýle využije maximálně jako těžítko :D