PS hry HEZKY ČESKY - 2. část

V předchozím článku jsme krátce mrkli do historie a představili jsme ti PS hry s českým dabingem. U her na Playstation 4, kde jsou dostupné české titulky jsme sfoukli kategorii akčních adventur a prolítli jsme taky dětské a logické hry včetně skákaček. Dneska dotáhnem zbytek a začneme nejsilněji zastoupenou kategorií PlayStationových her s českými titulky, kterou je:

RPG

Pokud jde o RPG, nemůžeme se rozhodnout, jestli vyzdvihnout opěvovanou historickou sekačku Kingdom Come Deliverance nebo milovaného Geralta ve třetím pokračování Zaklínače Divoký Hon. Obě tyhle gamesy se drží na špičce prodeje, obě jsou skvělý. Mrkni na naši nabídku her na PS4, kde obě tyhle pecky najdeš za super prachy a názor na to, která je lepší, si udělej sám. Mezi další klasiky RPG patří For Honor nebo psychologický horor Call of Cthulhu; a na kompletní nabídku RPG her na PS4 s českými titulky se můžeš mrknout tady.

Simulátory

Tuhle kategorii asi není třeba příliš představovat, nicméně hra Bee Simulator se od jiných her tohoto žánru dost liší. Jak název napovídá, staneš se včelou a tvou jedinou starostí bude postarat se o blaho celé včelí kolonie, která ztratí domov v okamžiku skácení stromu v newyorském Central Parku. Už nemusíš Máje závidět výšku, z které vidí svět!

Pokud jde o další simulátory na PlayStation, okusit můžeš život řidiče autobusu i opraváře vozidel nebo se ponořit do vod farmaření. 

Bee Simulator

Sportovní

Tady je to podobný jako u her s českým dabingem. Sportovní kategorii nekompromisně ovládá FIFA a NHL, přičemž se v koutě krčí dvě další gamesy, kterými jsou Street Power Football a Subnautica. Fotbal a hokej prostě vládnou sportovnímu světu, a to i tomu virtuálnímu s českou lokalizací.

Střílečky a strategie

Jednou z nejoblíbenějších stříleček s českými titulky je několika pokračováními obdařená Tom Clancys. Jedná se o military hru, což možná ne každýmu sedne, takže pokud bys radši něco jiného, zkus sáhnout třeba po některém dílu z jedinečné herní série Far Cry. Její páté pokračování tě například vcucne příběhem, ve kterém není nouze o fanatiky soudného dne, vzbouřence a pokusy o znovunastolení svobody a klidu. Jestli ani tohle není tvůj šálek kávy, zkus se stát ostřelovačem v prvním nebo druhém pokračování Sniper Ghost Warrior Contracts anebo si zablbni u parádní Ratchet & Clank: Rift Apart. Tahle gamesa se motá na pomezí stříleček a akčních skákaček a budeme se jí věnovat v rámci samostatného článku. Další střílečky, u který si ulevíš od nespravedlnosti světa omrkni v naší nabídce. Strategií na PlayStation s českými titulky je jako šafránu a my ti tak nabízíme pouze dva tituly v tomto žánru. Jsou jimi Space Hulk Tactics a Constructor.

Závodní

Celosvětovým králem nebo chceš-li královnou závodních her je jednoznačně série Gran Turismo, která se do našeho seznamu probojovala hned se dvěma herními tituly. Gran Turismo nás herním světem provází už roku 1997 a mnozí hráči právě na prvním dílu téhle hry prvně prověřili své řidičské schopnosti. Za celou dobu kralování téhle senzační hry se jí prodalo víc než 70 milionů kusů a její poslední díl si můžeš mimo jiné vychutnat prostřednictvím Playstation VR. Krom ikonického Gran Turisma můžeš sešlápnout pedál až k podlaze taky ve futuristickém Xenon Raceru, kterým tuhle úzkou skupinu her uzavíráme.

Gran Turismo

Ačkoliv co do počtu her s českou lokalizacíPlayStation ještě hodně co dohánět, s každou další konzolí se situace lepší. Konečně PS5 je na trhu poměrně krátce a už teď se v našem seznamu objevily dvě hry, které nabízejí české titulky (tipneš si, které to byly?). Pro celkové srovnání bude sice potřeba trochu víc času, ale třikrát hurá, vypadá to nadějně!