PS hry HEZKY ČESKY - 1. část

PlayStation za dlouhá léta působení v herním světě přinesl svým fanouškům bezpočet skvělých titulů, z nichž některé provázejí milovníky této herní platformy po celou dobu od jejího vzniku až do současnosti. Přestože je naprostá většina her na PlayStation v angličtině, najdou se mezi nimi i skvosty s českou lokalizací a právě jim patří tento článek. Přinášíme ti seznam titulů PS her s českými titulky a českým dabingem.

Než začneme s výčtem, mrknem v rychlosti do historie, abychom pochopili, proč jsou hry s českou lokalizací něco jako jednorožec v rodině PS her. Ačkoliv první péesko spatřilo světlo světa v Zemi vycházejícího slunce už v roce 1994 a jen o rok později už ji mohli žhavit hráči po celém světě, na hru s českými titulky si pařmeni museli ještě nějaký ten pátek počkat. A to přesněji až do doby nástupu her na Playstation2, jejíž éru v srdcích většiny gamerů ovládla hra Mafia (2004) z dílny českých vývojářů Illusion Softworks. O to větší překvapení pak pro český hráčský svět bylo, že tahle gamesa byla navzdory očekávání v angličtině. Ale dost o tom, co mohlo být a nebylo, koukneme na to, co je.

A to, co je a co ti tady ukážeme, u nás taky seženeš. Představujeme PS4 a PS5 hry s českou lokalizací:

PS HRY S ČESKÝM DABINGEM

Dětské a logické hry

Nejvíc česky nadabovaných her najdeš v téhle kategorii. Nenech se ale zmást, protože i když možná nad hrou, která nese označení dětská, ohrnuješ nos, nuda to rozhodně není. Asi není překvapením, že právě u dětských her se pořádně vyblbnou i dospělí (tím spíš, když některé z uvedených her umožňují pařbu více hráčů). Zablbni s kámošema u 15ti miniher ve hře Frantics nebo si naložte pořádnou porci zábavy u multiplayerové hry Chimparty. Že to není úplně ono? A co poměřit znalosti u Knowledge is Power? Pořád nic? Tak to už zbývá jen vesmírné dobrodružství v BlackHole Complete Edition. Enjoy!

Více o dětských hrách na PlayStation se dozvíš v některém z našich dalších článků.

Akční adventury a střílečky

Téhle kategorii vévodí jí již zmiňovaná Mafia, která se hlásí o slovo hned se dvěma tituly. Dál tady najdeš Concrete Genie VR nebo napínavý multiplayerový triller Hidden Agenda a odlehčení ve hře za mrtvého rytíře ti nabídne MediEvil, kterou jsme vyčerpali náš krátký seznam akčních nadabovaných adventur na PlayStation.

 Mafia

PS HRY S ČESKÝMI TITULKY

Akční adventury

Nejsilněji zastoupená kategorie PS her s českými titulky je celkem logicky právě tahle. Najdeš tady i většinu dílů legendární série Assassins Creed, která se do našich hráčských myslí nesmazatelně vryla už prvním dílem, který vyšel v roce 2007. Od té doby srdce nejednoho z nás tluče napříč různými historickými obdobími, lokacemi a příběhy právě v rytmu dobrodružství mladého Altaira. Vedle Assassina tady najdeš hry ze série Watch Dogs, The Last Of Us i Uncharted. Díky Syberii 3 znovu zažiješ mrazivé dobrodružství a pokud tě táhne všechno kolem Marvelu a Spider-Mana, tak i ty lustruj tuhle kategorii. Na své si jako milovník temných krajů a nebezpečného vyšetřování, které tě pohltí, přijdeš v The Sinking City a post-apokalyptické dobrodružství zajistí některá z her série Metro. Nezaujala tě žádná z námi zmíněných her? Nevadí, nevadí! Mrkni se na jejich celkový seznam, kde hravě najdeš tu pravou gamesu!

Dětské, logické a skákačky

Ačkoliv se do této kategorie vtěsnaly čtyři tituly, jednoznačně ji opanoval Minecraft. Tuhle dnes už kultovní hru není třeba více představovat, ale kdybys snad třeba (což nepředpokládáme) byl Minecraftem nepolíbenej, skroluj naším blogem, kde se jeden z článků tomuhle fenoménu věnuje. Mimochodem, Minecraft to už nejsou jen hodiny a hodiny zběsilého skládání kostek, ale taky hodně široká paleta herních předmětů zahrnující vše od hrnků až po lampičky. Další hry s českými titulky, které tenhle žánr nabízí, najdeš tady.

V příštím článku se vrhneme na zbývající kategorie, mezi kterými nechybí RPG, závodní hry ani střílečky. Těš se :)