TOP 10 nejlepších her na PS4

Jak asi víš, PlayStation 4 je dlouhodobě nejprodávanější konzole a vhledem k tomu, že navzdory všemožným slibům vedení společnosti Sony se nejnovějšího PlayStationu zatím dočkala jen hrstka šťastlivců, tak se na tom nejspíš ještě hooodně dlouho nic měnit nebude.

Hry na PlayStation 4 navíc dokážou vzbudit nadšení prakticky u jakéhokoliv hráče, protože mezi nimi najdeš celou řadu famózních RPG v čele s jedinečným Zaklínačem, můžeš se prostřílet až k naprostému vítězství u některé z PS4 stříleček nebo si můžeš vořáchnout u pohodovek z řad dětských her na PlayStation 4.

Už jenom, když koukneš, kolik her na PS4 ti nabízíme my (a to zdaleka nejsou všechny), tak ti musí být jasný, že vybrat pouhých deset nejlepších her na PlayStation 4 je prakticky nadlidskej úkol. Jo, pokud bych tenhle článek měla psát za sebe, tak mi na celý text budou stačit pouhý dvě slova. Má duše nespoutaného bojovníka totiž hlasitě řve Tomb Raider! Tomb Raider! a řeže cepínem všechny další myšlenky, které by snad zvažovaly jiné tituly. Jenže tenhle článek má mít taky nějakou vypovídající hodnotu a nemá být jen o preferencích jednoho herního fanatika, takže co s tím?

No, Lařina dobrodružství z tohodle seznamu nejlepších her na PS4 nevyšachuju, to už je ti asi jasný. Takže začneme jedním z titulů, kde se tahle prsatice (v posledních dílech ne tak prsatá :D) vyskytuje a pak se uvidí :D

Rise of the Tomb Raider: 20 Year CelebrationZdroj: games.tiscali.cz

Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration

Tomb Raider oslavil od své prvotiny už neuvěřitelných dvacet let a v tomhle dílu vývojáři potěšili všechny, kdo se společně s Larou tehdy klepali při prozkoumávání jeskynních komplexů a proháněli se sídlem Croftů. Hra nabízí nádhernou grafiku a vynikající zvukové efekty, které v tobě společně s bonusovým materiálem vyvolají nostalgické vzpomínky (pokud jsi tedy na poli gamingu pamětník jako třeba já). Co do hratelnosti si navíc můžeš Lařinu domovinu užít ve virtuální realitě díky PlayStation VR, takže jestli ne kvůli dalším věcem, tak minimálně díky tomuhle prostě Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration do našeho seznamu deseti nejlepších her na PS4 prostě patří.

The Last of Us Part II

Další skvělá akční adventura na PS4 nabízející pořádnou dávku napětí, je The Last of Us Part II. Zahrne tě příběhem plným dějových zvratů, hord nakažených nebožáků a logicky i akce, která se od her s prvky survival hororu očekává. Příběh, který v některých částech hry rozděluje hřáčskou obec (protože ne každému jeho zpracování sedne), navazuje na první díl The Last of Us a nabízí grafiku i hratelnost na špičkové úrovni. Všeobecně je tahle gamesa jedním z nejlepších hráčských počinů na PlayStation 4.

The Last of Us Part IIZdroj: playstation.com

Resident Evil 2

Sice od vydání týhle věcičky uteklo už pár let, ale pořád je právem považovaná za nejlepší herní remake všech dob. Milovníci herní série Resident Evil určitě ocení, že tahle hra na PS4 je nefalšovaným survival hororem kladoucím důraz na přežití, od čeho se bohužel/ bohudík poslední díly kultovní sérky poněkud odklonily. Pokud se teda chceš klepat hrůzou za dlouhých zimních večerů, není lepší volba než Resident Evil 2.

God of War

Ačkoliv se teď víc mluví o God of War: Ragnarök patřící zatím mezi nejlepší hry na PlayStation 5, nelze staršímu titulu God of War upřít skvělý příběh, strhující atmosféru severu, dokonale propracovanou mytologii zahrnující celou řadu božstev a parádní bojový systém. God of War na PlayStation 4 je navíc hra s českými titulky, což už tak skvělé hře přidává další plusové body a asi tě příliš nepřekvapí, že tohle kombo protlačilo God of War do našeho výběru nejlepších her na PS4.

Red Dead Redemption 2

Dechberoucí grafika otevřeného světa, příběh podkreslený jedinečnou hudbou, Amerika roku 1899. Red Dead Redemption 2 představuje nepřekonanou westernovku pohybující se na hranici akčních adventur a stříleček na PS4, v níž se staneš členem loupeživé bandy. Hra, kterou sekci adventur (snad už konečně) uzavíráme, reaguje na tvá rozhodnutí a místy se může zdát, jako kdyby žila vlastním životem. Pokud tě lákají otevřené pláně, toulky přírodou, střelné zbraně a westernová tématika, rozhodně s touhle gamesou nešlápneš vedle.

Red Dead Redemption 2Zdroj: https://games.tiscali.cz/

Jak to tak vypadá, tak by se tenhle článek měl spíš jmenovat nejlepší adventury na PS4 a ne, fakt jsem to dopředu neplánovala :D Tak se teď pro změnu zase mrkneme na PS4 střílečky a posvítíme si i na to nejlepší z RPG na PS4:

Doom

Ale ne ten holubí :D PS4 Doom Eternal se vrací ke kořenům a představuje znovuzrození legendy na poli stříleček. Stejně jako předchozí dva díly, i Doom Eternal přináší pekelnou řežbu, během které můžeš porcovat hordy Impů nebo Pinky démonů dle libosti. Jestli máš rád rychlou akci a roj kulek létajících vzduchem, tak tuhle klasickou střílečku prostě potřebuješ.

Doom EternalZdroj: https://games.tiscali.cz/

Grand Theft Auto V

Tohle sice není čistokrevná střílečka, ale na druhou stranu se v Grand Theft Auto V střelivem taky zrovna nešetří. Páté pokračování GTA bývá označováno za nejlepší díl celé legendární série Grand Theft Auto a svým světem pohltí jak skalní fanoušky gétéáček, tak nováčky na poli gangsterského hraní. Grand Theft Auto V by rozhodně nemělo chybět ve tvé sbírce her na PS4. Tečka.

Zaklínač 3: Divoký hon

Tohle asi není překvapení, co? Jenže ruku na srdce, bez Geraltova dobrodružství by prostě náš seznam těch nejlepších her na PS4 nebyl kompletní. Zaklínač 3: Divoký hon je vynikající RPG, která tě uchvátí detailně propracovaným otevřeným světem, příběhem i výbornou hudbou. Tohle PS4 RPG se navíc blýská i mezi hrami s českými titulky, takže si ho dokonale vychutná opravdu každý milovník erpégéček.

Zaklínač 3: Divoký honZdroj: http://www.gamingsite.cz/

Omrkni i další skvělé PS4 hry s dabingem a s českými titulky. Krom Zaklínače tady najdeš i další herní pecky… třeba v našem seznamu deseti nejlepších her na PS4 zahrnutou The Last of Us Part II a nebo libovku, která se sem tak nějak nevešla a tou je: Ghost of Tsushima Directors Cut.

Horizon Zero Dawn

Příběhem charizmatické Aloy se zrzavými vlasy se od RPG zase nenápadně stáčíme k akčním adventurám, protože Horizon Zero Dawn leží na pomezí právě těhle dvou žánrů a přináší ti postapokalyptický otevřený svět s bujnou vegetací, majestátními horami i ruinami zapomenuté civilizace. Vládnou tu obří mechanická stvoření a lidé přežívají v kmenech roztroušených v krajině. Horizon Forbidden West, což je druhý netrpělivě očekávaný díl původního Horizonu, o kterém si můžeš přečíst v tomhle článku, by měl krom PS4 šlapat taky na pětkové konzoli. Jestli se i ten dostane do desítky nejlepších her na PlayStation, ukáže až čas. Do té doby, enjoy tenhle díl, kámo :D

Horizon Forbidden West Zdroj: reddit.com

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Stálicí ve světě konzolových i počítačových her je série Metal Gear, která se tě v titulu s názvem Metal Gear Solid V: The Phantom Pain pokusí zlákat otevřeným světem a příběhem jako vystřiženým z filmových pláten. Tahle špionážní akce nabitá emocemi navazuje na Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, ale žádný strachy, že by ti někdo za neznalost předešlého titulu trhal hlavu. Metal Gear Solid V: Phantom Pain lze hrát jako samostatný příběh o válce, lásce, zradě a samozřejmě pomstě, které se v kůži Big Bosse můžeš dokonale zhostit. Za nás palec nahoru a jedno z míst v našich deseti nejlepších hrách na PS4!

Naservírovala jsem ti seznam her, který jsou alespoň podle mě extraktem všehochutě nejlepších her na PlayStation 4. Jasně, při troše snahy bych sem mohla propašovat ještě další tituly a nebylo by jich zrovna málo. Jenže to už by pak nebylo TOP 10, ale třeba TOP 20 a takhle bychom mohli pokračovat prakticky pořád :D

Sorry…